מרק עשיר, מנחם, בריא וטעים, המתאים במיוחד לימי סגריר, ולשאר ימות השנה ||| שילוב של ארטישוק ירושלמי עם שורש סלרי, תפוחי אדמה ולמון גראס הוא שילוב חורפי עשיר ומנצח ||| הפעם תוספת קרנצ'ית של צ'יפס ארטישוק ירושלמי מרימה את המרק לעולם טעמים אחר ||| הצ'יפס הקשה פוגש את הרכות הנעימה של המרק ומעצים אותה ||| מרק שיהיה נהדר גם בימים חמים בבית הממוזג וצונן ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

מצרכים (6 מנות)
- 2 כפות שמן זית
- 800 גרם ארטישוק ירושלמי קלוף וחתוך לקוביות
- 1 בצל לבן חתוך גס
- 2 שיני שום פרוסות
- 1 שורש פֶּטְרוֹזִילְיָה חתוך לקוביוח גסות
- 1 שורש כוסברה (גַּד או כֻּסְבָּר) חתוך לקוביות גסות
- 1 שורש סלרי (כַּרְפַּס) חתוך לקוביות גסות
- 2 תפוחי-אדמה חתוכים לקוביות גסות
- 1 שורש למון גראס מקולף ומגורד
- 100 גרם ערמונים קלויים
- ½ כפית כוסברה (גַּד או כֻּסְבָּר)
- ½ כפית אגוז מוסקט
- ½ כוס יין לבן יבש
- 2 ליטר מים רותחים
- 400 מ"ל קרם קוקוס או שמנת לבישול
- מלח
- פִּלְפֵּל שחור לפי הטעם
לצ'יפס ארטישוק
- לטיגון: שמן
- 100 גרם ארטישוק ירושלמי קלוף ופרוס דק בעזרת קולפן
להגשה
- שמן זית
- שדרוג: חופן עלי מיקרו
שלבי הכנה
- הכנת המרק: בסיר עם שמן זית מטגנים את הארטישוק הירושלמי, בצל, שום, שורש פטרוזיליה, שורש כוסברה, שורש סלרי, תפוחי אדמה, למון גראס וערמונים
- מוסיפים כוסברה יבשה, אגוז מוסקט ויין, מערבבים ומבשלים עד לאידוי האלכוהול
- מוסיפים מים ומביאים לרתיחה
- מבשלים במשך כ-40 דקות עד לריכוך השורשים
- מסירים מהכיריים ובעזרת בְּלֶנְדֶּר מוט טוחנים את המרק לקבלת מרקם חלק
- מוסיפים קרם קוקוס, מערבבים ומתבלים במלח ובפלפל
- הכנת הצ'יפס ארטישוק: בסיר נפרד מחממים שמן לטיגון עמוק
- מטגנים את הארטישוק הירושלמי עד להזהבה ומעבירים לצלחת עם נייר סופג
- הגשה: מוזגים את המרק לקערות אישיות, מפורים על כל מנה צ'יפס ארטישוק ובוזקים מעט שמן זית
- שדרוג: ניתן לפזר מעל, חופן עלי מיקרו
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite
רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…