חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: מרק ארטישוק ירושלמי ושורשים

מרק עשיר, מנחם, בריא וטעים, המתאים במיוחד לימי סגריר, ולשאר ימות השנה ||| שילוב של ארטישוק ירושלמי עם שורש סלרי, תפוחי אדמה ולמון גראס הוא שילוב חורפי עשיר ומנצח ||| הפעם תוספת קרנצ'ית של צ'יפס ארטישוק ירושלמי מרימה את המרק לעולם טעמים אחר ||| הצ'יפס הקשה פוגש את הרכות הנעימה של המרק ומעצים אותה ||| מרק שיהיה נהדר גם בימים חמים בבית הממוזג וצונן ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

מרק ארטישוק ירושלמי (צילום דני בר)

מצרכים (6 מנות)

לצ'יפס ארטישוק

להגשה

שלבי הכנה

  1. הכנת המרק: בסיר עם שמן זית מטגנים את הארטישוק הירושלמי, בצל, שום, שורש פטרוזיליה, שורש כוסברה, שורש סלרי, תפוחי אדמה, למון גראס וערמונים
  2. מוסיפים כוסברה יבשה, אגוז מוסקט ויין, מערבבים ומבשלים עד לאידוי האלכוהול
  3. מוסיפים מים ומביאים לרתיחה
  4. מבשלים במשך כ-40 דקות עד לריכוך השורשים
  5. מסירים מהכיריים ובעזרת בְּלֶנְדֶּר מוט טוחנים את המרק לקבלת מרקם חלק
  6. מוסיפים קרם קוקוס, מערבבים ומתבלים במלח ובפלפל
  7. הכנת הצ'יפס ארטישוק: בסיר נפרד מחממים שמן לטיגון עמוק
  8. מטגנים את הארטישוק הירושלמי עד להזהבה ומעבירים לצלחת עם נייר סופג
  9. הגשה: מוזגים את המרק לקערות אישיות, מפורים על כל מנה צ'יפס ארטישוק ובוזקים מעט שמן זית
  10. שדרוג: ניתן לפזר מעל, חופן עלי מיקרו

אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite

רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *