חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: האלר טורטלן טירולי Haller Tört'ln

בסמוך לבירת טירול אינסברוק Innsbruck נמצאת העיר העתיקה מאד האלHall ||| עיר עתיקה מוקפת חומות עם עבר עשיר ועם מאפה שרק כאן תוכלו לטעום ||| העוגייה המיוחדת של האל נקראת האלר טורטלן או האלר טורטשן Haller Törtchen ||| עוגייה על בסיס שקדים וללא גלוטן ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

עוגיה טירולית של האל (צילום דני בר)

האלר טארט Haller Törtchen

שלט על בית מס' 4 ברחוב אוגן Eugenstraße בהאל אם טירול Hall im Tyrol מספר לנו על הקינוח של האל Hall הידוע ששימח את חיכם של אורחים בולטים רבים בהאל לפני מאות שנים – האלר טארט Haller Törtchen. אומרים שזיגמונד העשיר Sigmund der Münzreiche (המאה ה-15) וחצרו טעמו שפע של האלר טורט. המתכון הסודי להכנת האלר טורט עבר מפה לאוזן עד שמשפחת פוקס במאה ה-19 הפכה את המאפה הביתי לעסק לפי מתכון שנמסר בעל פה. בית המאפה שלהם ממול מעון הנסיכות הפך לפופולארי עת השפים של העיר אפו את המאפים החדשניים העשויים מסוכר, שקדים, ביצים ותבלינים יקרי ערך. תבלינים מארצות המזרח שלא היו ידועים בטירול ואירופה והיו קשים להשגה ויקרים. הקסם של המאפה היה השימוש בתבלינים, שטעמם כמו ג'ינג'ר משובח, וללא שימוש בקמח הפכה את המאפה לכל כך יוצא דופן. בקונדיטוריה ויילר Konditorei Weiler המשובחת שבמרכז העיירה האל ב- Oberen Stadtplatz, הקינוח זמין לצריכה מיידית או כמתנה (אופציונלי באריזה מעוצבת במיוחד עם מוטיבים צילום של נחיל הצבעים של הול מאת היינץ ויילר Heinz Weiler). מסורת טעימה ורעיון מתנה מתוק באחד! מטבעות ללא גלוטן שנמסים בפה!

מצרכים (15 עוגיות)

לבצק השקדים

לבצק הטארט

  • 2 חלמוני ביצים
  • 120 גרם סוכר
  • 120 גרם שקדים טחונים דק
  • 10 גרם מיץ תפוזים
  • 10 גרם קליפת לימון
  • 1 קורט הל
  • 1 קורט אבקת ציפורן
  • 2 חלבוני ביצים

לבסיס

  • 30 חתיכות של רקיקי ואפל לאפייה

לציפוי

עוגיית האל מהטירול האוסטרי (צילום דני בר)

אופן הכנה

  1. למאפה האגוזים: מקציפים תחילה את הביצים עם הסוכר לקצף אוורירי
  2. מערבבים פנימה את השקדים, כל התבלינים
  3. מוסיפים עוד מעט שקדים ואבקת סוכר במידת הצורך ולשים מהר ליצירת בצק רך
  4. מניחים למנוחה במקום קריר
  5. לבצק הטארט: טורפים את הביצים עם הסוכר עד לקבלת תערובת תפוחה
  6. מערבבים פנימה את השקדים הטחונים דק, קליפת התפוז, קליפת הלימון והתבלינים
  7. מקציפים לקבלת קציפה נוקשה מהחלבון
  8. מקפלים את הקציפה בזהירות לתוך תערובת השקדים ותפוז
  9. מורחים שכבה דקה מאוד של בצק הטארט על כל רקיק ואפל
  10. מחממים תנור ל- 150 מעלות
  11. יוצקים את בצק השקדים לכוסיות רחבות מאד 10 ס"מ קוטר
  12. מניחים את הרקיקים המצופים על כל כוסית בצק
  13. אופים בתנור במשך 25-30 דקות
  14. מערבבים את מצרכי הציפוי לקבלת בלילה אחידה
  15. לאחר שהמאפים התקררו לחלוטין, מקשטים בבלילת הציפוי
  16. מניחים את הטורט'לן בתבנית ומאחסנים עם כמה פרוסות תפוח, שישמרו על הלחות עד להגשה

אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Guten Appetit

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *