חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: עוגת אגוזים וקינמון

עוגה טעימה ומפנקת המוכנה מבצק עם מלית של אגוזים קצוצים וקינמון ||| העוגה שנחשבת למנה קלאסית במטבח האמריקאי והופצה לראשונה על ידי פיטר רילי בשנת 1896 ||| עוגת אגוזים וקינמון היא נפלאה עם קפה או תה חם ויש לה מרקם עשיר וקרמלי עם טעם מתוק ומרגיע תודות לשילוב של אגוזי מלך וקינמון ||| אפשר לשדרג עם צימוקים, תמרים, תפוח-עץ או דבש ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

עוגת אגוזים, שוקולד וקוקוס (צילום Pixabay)

מצרכים (לסיר פלא 24 ס”מ)

למלית

לבצק

לעיטור

אופן הכנה

  1. הכנת המלית: בקערה מערבבים את כל מצרכי המלית ללא החמאה
  2. מוסיפים את החמאה בהדרגה עד לקבלת תערובת אחידה
  3. הכנת הבצק: במיקסר מערבלים את החמאה והסוכר עד לקבלת תערובת חלקה
  4. מוסיפים לבלילת הסוכר את הביצים בזו אחר זו
  5. בקערה נפרדת מערבבים את הקמח, אבקת אפייה, סודה לשתייה, מלח ושקדים
  6. מוסיפים את תערובת הקמח לבלילת הביצים בקערת המיקסר בהדרגה, תוך כדי ערבול
  7. מוסיפים את השמנת או היוגורט וממשיכים לערבל לתערובת אחידה
  8. יוצקים לתבנית מחצית מתערובת הבצק
  9. מסדרים על הבצק את המלית כרצועה במרכז העוגה
  10. יוצקים מעל למלית את שארית תערובת הבצק ומשטחים
  11. מחממים תנור ל- 180 מעלות
  12. אופים בתנור במשך 50-60 דקות
  13. מצננים ובוזקים אבקת סוכר מעל

אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *