עוגה טעימה ומפנקת המוכנה מבצק עם מלית של אגוזים קצוצים וקינמון ||| העוגה שנחשבת למנה קלאסית במטבח האמריקאי והופצה לראשונה על ידי פיטר רילי בשנת 1896 ||| עוגת אגוזים וקינמון היא נפלאה עם קפה או תה חם ויש לה מרקם עשיר וקרמלי עם טעם מתוק ומרגיע תודות לשילוב של אגוזי מלך וקינמון ||| אפשר לשדרג עם צימוקים, תמרים, תפוח-עץ או דבש ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (לסיר פלא 24 ס”מ)
למלית
- ¾כוס סוכר
- 2 כפות קקאו
- 3 כפיות קינמון
- ½ כוס אגוזי מלך טחונים
- ½ כוס אגוזי פקאן טחונים
- 2 כפות חמאה מומסת
לבצק
- 125 גרם חמאה רכה
- 1כוס סוכר
- 2ביצים XL
- 2.5 כוסות קמח
- 1.5 כפיות אבקת אפייה
- 1כפית סודה לשתייה
- קורט מלח
- 15שקדים טחונים
- 150 מ"ל שמנת חמוצה או יוגורט
לעיטור
- ¼ כוס אבקת סוכר
אופן הכנה
- הכנת המלית: בקערה מערבבים את כל מצרכי המלית ללא החמאה
- מוסיפים את החמאה בהדרגה עד לקבלת תערובת אחידה
- הכנת הבצק: במיקסר מערבלים את החמאה והסוכר עד לקבלת תערובת חלקה
- מוסיפים לבלילת הסוכר את הביצים בזו אחר זו
- בקערה נפרדת מערבבים את הקמח, אבקת אפייה, סודה לשתייה, מלח ושקדים
- מוסיפים את תערובת הקמח לבלילת הביצים בקערת המיקסר בהדרגה, תוך כדי ערבול
- מוסיפים את השמנת או היוגורט וממשיכים לערבל לתערובת אחידה
- יוצקים לתבנית מחצית מתערובת הבצק
- מסדרים על הבצק את המלית כרצועה במרכז העוגה
- יוצקים מעל למלית את שארית תערובת הבצק ומשטחים
- מחממים תנור ל- 180 מעלות
- אופים בתנור במשך 50-60 דקות
- מצננים ובוזקים אבקת סוכר מעל
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite