חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

סיפורו של מתכון סופגניות ברכיים בוואריות Knieküchle

טיגוני בצק או סופגניות הן מאכל חגיגי פופולארי בחלקים מאוסטריה ומדרום גרמניה כבר מאות בשנים ||| פרסמנו בעבר את המתכון לסופגניות Bauernkrapfen מאזור זלצבורג עשויות מבצק שמרים ||| הסופגניות מוכרות גם בשם Kiachl או Schmalznudeln אוAuszogne ​​ תלוי באזור בו אוכלים אותן ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

סופגניות ברכיים בוואריות Knieküchle (צילום ממקור לא ידוע ושימוש לפי סעיף 27א' לחוק זכויות יוצרים תשס"ח 2007)

מהן סופגניות ברכיים

העוגות עשויות בדרך כלל מבצק שמרים, אך זה יכול להשתנות מעט מאזור לאזור. למשל, תוספת של צימוקים נפוצה מאוד. הבצק מעוצב כך שהעוגות דקות מאוד באמצע ובחלקן מבחוץ עיגול אחיד ועבה. הם מטוגנות מסורתית בשומן חזיר חם ומפזרים עליהן אבקת סוכר. לעוגת ברכיים יש שוליים לבנים דקים מסביב, כי הן צפות על השומן הרותח בזמן הטיגון.

בעבר נאפו Knieküchle בעיקר בעונת הקציר ובחגים עממיים או דתיים. בחלק פרנקוניה של בוואריה, גרמניה, מבחינים לפעמים בין עוגות ברכייה "קתוליות" לאלו ה"פרוטסטנטיות", תלוי אם המאפה חלול וצנוע וזו הגרסה הקתולית, או מאפה גבוהה יותר מכוסה באבקת סוכר, וזו הגרסה הפרוטסטנטית. מאפה הברכיים הטירולי נאכל עם ריבת מִשְׁמֵשים או חמוציות או בוזקים עליו אבקת סוכר אבל גם עם כרוב כבוש לצד כוס בירה, והוא מאכל פופולרי בשווקי חג המולד הטירוליים.

למה קוראים למאכל עוגיית ברכים

האגדה מספרת שמאפה הבצק המטוגנים שנקראים עוגות ברכיים מקבלים את שמם בגלל שהאופות של פרנקפוניה, נהגו למתוח את הבצק על הברך כך שהוא היה כל כך דק באמצע שאפשר לקרוא דרכו מכתבי אהבה. מכאן גם הפתגם הבווארי Willst schäine Schissalasköichla baggn, brachst braade Gnöi, כלומר אם אתה רוצה לאפות עוגות קערה יפות, אתה צריך ברכיים רחבות. בהתאם לכך ניתנו לעוגיות אלה שמות נוספים דומים כמו Schüssalasküchle, ובאירוניה עדינה Breite Knie, כלומר ברך רחבה.

שמות נוספים

שמות נוספים שאפשר למצוא בטיול בבוואריה או חלקים מאוסטריה הם Krapfen או Krapfn גם Kiacherl או Kiachl ותוכלו למצוא גם בשמות גם Rottnudel או Runda Kung (Küchla).

מתכון: סופגניות ברכיים בוואריות Knieküchle

מצרכים (20 מנות)

לפיזור

שלבי הכנה

  1. בקערה ממיסים את השמרים כפית סוכר וחלב חם ונותנים להם לתסוס במקום חמים במשך 10-15 דקות
  2. בקערת מְעַרְבֵּל (מיקסר) מערבבים את הקמח מלח, סוכר וגרידת הלימון
  3. מוסיפים את הביצים ומוסיפים את החמאה הרכה עד קבלת בצק פירורי
  4. יוצקים פנימה את חלב השמרים ולשים את כל החומרים לקבלת בצק רופף שמתרחק מדפנות הקערה. הערה: אם הבצק דביק מדי (תלוי בגודל הביצים), מוסיפים עוד מעט קמח
  5. מכסים את הקערה בניילון נצמד או מגבת לחה ונותנים לבצק לתפוח במקום חמים למשך 30 דקות לפחות עד שנפח הבצק גדל משמעותית
  6. לאחר מכן לשים שוב את הבצק היטב ומרדדים אותו בעזרת מערוך על קרש אפייה מקומח ליריעת בצק שטוחה בעובי של כ-1 ס"מ
  7. קורצים עיגולים בקוטר של 6-7 ס"מ
  8. לשים שוב את שאריות הבצק, לרדד שוב ולגזור עיגולים נוספים עד למיצוי הבצק
  9. בעזרת היד יוצרים עוגות עגולות ושטוחות כך מרכז הלחם השטוח צריך להיות דק במיוחד, בעוד שהקצה צריך להיות בולט
  10. מכסים את הבצקים השטוחים ונותנים להם לתפוח שוב לפחות 30 דקות
  11. מחממים מחבת עם שמן עמוק
  12. מנקבים כל עיגול בצק תפוח באמצע, כך שנקבל אמצע דק ועגול טבעתי עבה
  13. מטגנים בשמן חם. מוודאים שגם שמן חם ייכנס לשקע – לטבול מעט את החתיכות במידת הצורך. ברגע שהחלק התחתון מקבל גוון חום זהוב, הופכים את המאפה ומסיימים את הטיגון
  14. מוציאים ומסננים על נייר סופג
  15. בקערית יבשה מערבבים סוכן וקינמון ומפזרים סוכר קינמון על הסופגניות בעודן חמות ונהנים מהן חם וטרי.

אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Guten Appetit 

רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *