עדי גבירצמן, מומחית לתזונה מאוזנת, מפתחת מתכונים דלי פחמימה מציעה מתכון ||| מתכון מהספר לחמים וכריכים של גבירצמן ||| מתכון קל ומהיר הכנה, טעים ובריא ||| מתכון שנבנה בקפידה עבור כל מי שרגיש לגלוטן, או צריך להפחית צריכה של פחמימות ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים
- 220 גרם גבינת שמנת
- 3 כפות חמאה מומסת
- 2.5 כפות שמן זית או שמן אבוקדו
- 2.5 כפות שמנת להקצפה
- 2 ביצים XL
- 1 חלבון ביצה
- 1 כוס + 3 כפות אבקת חלבון
- 1.5 כפיות אבקת אפייה
- 1/2 כפית קסנטן גאם Xanthan Gum (תחליף גלוטן)
- 1/2 כפית אבקת שום
- 1/4 כפית מלח
- 1/4 כפית אבקת סודה לשתייה
- 1/4 כפית אבקת קרם טרטר
- 1-2 כפות שומשום קלוי
לסביח (2 פרוסות וכריך אחד)
אופן הכנה
- בקערה גדולה מקציפים את גבינת השמנת, חמאה, שמן זית, שמנת להקצפה, ביצים, וחלבון לקבלת בלילה אחידה
- בקערה נפרדת מערבבים את אבקת החלבון, אבקת אפייה, קסנטן גאם, אבקת שום, מלח, סודה לשתייה ואבקת קרם טרטר לקבלת תערובת אחידה
- לקפל את התערובת היבשים אל בלילת הביצים ב- 2-3 פעימות, עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה
- לשמן תבנית אפיה או לרפד בנייר אפייה
- לחמם תנור ל- 160 מעלות
- להעביר את התערובת אל התבנית ולפזר מעל את השומשום הקלוי
- להכניס לתנור לאפייה של 25-35 דקות, עד להזהבה קלה והתמצקות של החלה
- לצנן את הלחם בתבנית במשך 15 דקות לערך
- להוציא את המאפה מהתבנית, בעדינות, ולהפוך כך שהחלק התחתון יהיה עם הפנים למעלה, עד לצינון מוחלט של הלחם
- לאחר קירור מוחלט, לפרוס להרכבת הסביח
- הרכבה הסביח: לוקחים שתי פרוסות חלה ומורחים על שתיהן טחינה
- מניחים מעל פרוסה אחת חציל קלוי או מטוגן, 2-3 פרוסות ביצה קשה, חופן ירוקים
- סוגרים עם הפרוסה השנייה שמרחנו, חוצים לשני חלקים ו….נוגסים
לרכישת הספר לחמים וכריכים בקישור…
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite