פאי כרישה בולגרית ידוע גם בשם פרזניק празник או פרז-פאי праз-пай בבולגרית ||| בקרב יהודי בולגרי קוראים למנה זו בלאדינו אינצ'וסה דה פראסה Inchosa de Prasa ||| מאכל מסורתי בולגרי של פשטידה מלוחה עשויה כרישה ||| מנה טעימה ומנחמת שמציגה את הטעמים של כרישה טרייה ומרכיבים פשוטים ||| מנה שתמצאו כל ימות השנה בבולגריה והיא בחירה פופולרית במפגשים משפחתיים וחגיגות ||| כל הפרטים ושני מתכונים בהמשך…
מצרכים
לבצק
למילוי
- חמאה או שמן זית
- 2 כְּרֵישָׁה (פּראסה) קצוצים גס
- 1 בצל קצוץ
- 50 גרם קמח
- 600 מ"ל חלב חם
- 50 גרם גבינת קשקבל מגורדת
- 50 גרם גבינת פרמז'ן מגורדת
- קורט תימין
- מלח
- פִּלְפֵּל שחור
- 1 ביצים L
אופן הכנה
- בקערת מְעַרְבֵּל (מיקסר) מערבבים את הקמח, קוביות החמאה ומלח עד לקבלת פירורים דקים
- מוסיפים את הביצה והמים עד לקבלת בצק ומניחים את הבצק במקרר למשך שעה
- מרדדים את הבצק לעלה אחיד בגודל התבנית והדפנות
- מחממים תנור ל- 190 מעלות ומשמנים את התבנית
- מכסים את התחתית ודפנות התבנית בעלה הבצק
- בסיר או מחבת גדול מטגנים בשמן זית (או חמאה) את הכרישה, בצל עד לריכוך
- מוסיפים את הקמח ותוך כדי ערבוב מצפים את הבצל והכרישה
- מוסיפים את החלב והגבינות ומערבבים תוך כדי טיגון
- מוסיפים תימין, מלח , פלפל וביצה ומערבבים היטב לאחידות ומכבים את הלהבה
- מעבירים את המילוי לתבנית ומיישרים
- אופים במשך 40 דקות עד גוון זהוב כמו שאוהבים
מתכון: פאי כרישה בולגרי Bulgarian leek pie
מצרכים
לבצק
למילוי
- 60 גרם שמנת
- 2 כפות שמן זית
- 6-7 כְּרֵישָׁה (פּראסה) חתוכות לפרוסות ברוחב 1-1.5 ס"מ
- 2 כפות קמח
- מלח
- פִּלְפֵּל שחור
- 375 מ"ל שמנת 15% שומן
- 4 ביצים L
- 150 גרם גבינת קשקבל מגורד
אופן הכנה
- בקערת מְעַרְבֵּל (מיקסר) מערבבים את הקמח, קוביות החמאה ומלח עד לקבלת פירורים דקים
- מוסיפים את הביצה והמים עד לקבלת בצק ומניחים את הבצק במקרר למשך שעה
- מרדדים את הבצק לעלה אחיד בגודל התבנית והדפנות
- מחממים תנור ל- 190 מעלות ומשמנים את התבנית
- מכסים את התחתית ודפנות התבנית בעלה הבצק
- בסיר או מחבת גדול מטגנים את הכרישה בשמן זית עד לריכוך
- מוסיפים קמח, מלח ופלפל, ומטגנים דקה נוספת
- מכבים את הלהבה ומוסיפים שמנת, ביצים, גבינה תוך ערבוב לקבלת עיסה אחידה
- מעבירים את המילוי לתבנית ומיישרים
- אופים במשך 40 דקות עד גוון זהוב כמו שאוהבים
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Priyaten apetit
רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…