עוגת התפוחים היא מאפה קלאסי ואהוב בעולם שמקורו במטבח האמריקאי והבריטי ||| תפוחי-עץ מהווים את המרכיב העיקרי של העוגה ||| נעדיף להשתמש בתפוחי עץ מתוקים וחמוצים כמו תפוחי גולדן דלישס או גרנד סמית ||| העוגה מוגשת חמה או קרה, לפי מה שאוהבים ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (תבנית 24 עגולה וגבוהה)
- 6 ביצים L בטמפרטורת חדר
- 1 כוס סוכר
- 2 כוסות קמח
- 10 גרם סוכר וניל
- 5 גרם אבקת אפייה
- קורט מלח
- 3 תפוחי-עץ ירוקים מקולפים וחתוכים לקוביות קטנות
- 1 תפוח-עץ אדום לא מקולף חתוך גם לקוביות קטנות
לפיזור
אופן הכנה
- בקערה מערבבים את הקמח, אבקת אפיה ומלת לקבלת תערובת אחידה
- בקערת מְעַרְבֵּל (מיקסר) מקציפים את הביצים כדקה ואז להוסיף את הסוכר וסוכר וניל ולהמשיך להקציף 6-7 דקות עד שמתקבלת קציפה תפוחה
- מוסיפים את הקמח בשלוש פעימות תוך שנערבב עם לקקן בעדינות כדי לא להפיל את התערובת
- נוסיף את קוביות תפוחי העץ הירוקים ונערבב בעדינות לקבלת תערובת אחידה
- נחמם תנור ל- 170 מעלות ונשמן תבנית 24 מרופדת בתחתית בנייר אפייה
- נשפוך את התערובת לתבנית המרופדת
- נפזר מעל את קוביות תפוח העץ האדום
- נכניס לתנור למשך 40-50 דקות עד שיזהיב מעל וקיסם שנינעץ במרכז, יוצא נקי
- נקרר את העוגה
- נפזר על פני העוגה, אבקת סוכר
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite
רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…