עוגיות שוקולד צ'יפס מוגזמות ביותר שאי פעם אכלתם או הגשתם ||| כל כך טעימות תודות לשילוב באמצע של גבינת השמנת המתוקה והשוקולד צ'יפס בבצק ||| מתכון לא מסובך אבל עם הרבה מצרכים ושלבי עבודה קלילים שיביאו אותכם לתוצאה המושלמת ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (24 עוגיות)
- 230 גרם גבינת שמנת, בטמפרטורת החדר
- ½ כוס אבקת סוכר
- ¾ כוס חמאה מלוחה, מרוככת
- ¾ כוס סוכר
- ¾ כוס סוכר חום בהיר
- 2 ביצים L
- 2 כפיות תמצית וניל
- 340 גרם קמח
- 1 כפית סודה לשתייה
- ¾ כפית מלח
- 350 גרם שוֹקוֹלד צ'יפס חצי מתוק
אופן הכנה
- מחממים תנור ל- 175 מעלות. מרפדים תבניות אפייה בנייר אפייה
- בקערת מְעַרְבֵּל (מיקסר) מקציפים את גבינת השמנת ואבקת סוכר יחד במהירות בינונית-גבוהה עד לאיחוד יסודי. מצננים את המילוי עד לשימוש (שלב 11)
- בקערת מערבל מערבבים את החמאה, סוכר לבן וסוכר חום, 1-2 דקות במהירות בינונית עד לקבלת קרם
- מוסיפים את הביצים ותמצית וניל, ומקציפים כ-30 שניות לקבלת תערובת אחידה
- בקערה קטנה מערבבים את הקמח, סודה לשתייה ומלח לקבלת תערובת יבשים אחידה
- מוסיפים את תערובת הקמח בהדרגה לתערובת החמאה, תוך כדי הקצפה במהירות נמוכה, עד לקבלת תערובת אחידה
- מקציפים פנימה את השוקולד צ'יפס רק עד לאיחוד
- מקררים את הבצק כ- 30 דקות כשהוא עטוף במקרר
- השתמשו בכף גדולה והניחו 8 כדורי בצק עוגיות על אחת התבניות המרופדות ברווח של 3 ס"מ זה מזה
- משטחים בעדינות כל כדור בצק ע"י לחיצה לקבלת דסקית בקוטר כ-3 ס"מ
- שמים 2 כפיות ממלית גבינת השמנת (משלב 2) במרכז כל עוגייה
- עוטפים בעדינות את הבצק סביב גבינת השמנת ומעצבים כדור
- לוחצים מעט את העוגיות כלפי מטה. טיפ: בזמן העבודה, שמרו את יתרת הבצק והמלית צוננים
- ממשיכים לעשות את העוגיות עד שהתבנית מלאה
- אופים את המנה הראשונה בתנור 12-14 דקות, עד להזהבה והתייצבות השוליים
- מניחים לעוגיות להתקרר על תבנית האפייה למשך 5 דקות ומעבירים את העוגיות לרשת להצטנן לחלוטין, כ-15 דקות
- חוזרים על הפעולה עם יתרת הבצק ותערובת גבינת השמנת
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite
רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…