מוס שוקולד נוצר על ידי שארל פאזי Charles Fazi השווייצרי, טבחו של לואי ה-16 ||| בשנת 1755 תיאר אותו השף מנון Joseph Menon מחבר ספר הקולינריה הצרפתית Culinaire français בשם מוס שוקולד, מונח שהיה מוכר גם לקצף של משקה השוקולדה ||| בשנת 1820, אנדרה ויארד André Viard בספרו Le Cuisiner imperial פרסם מתכון מוס שוקולד שכולל שוקולד, חלמון ביצה, שמנת וסוכר ||| המתכון המשוכלל יותר שמכיל קקאו, חלבון ביצה מוקצף וחמאה, מיוחס לצייר הצרפתי אָנְרִי דה טוּלוּז־לוֹטְרֵק ||| טבעונים לא מוותרים על הקינוח האייקוני ומחליפים את הביצים בכוס מי שעועית או חומוס ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (4 מנות)
- 100 גרם שוקולד מריר קצוץ דק
- 2 חלמוני ביצים
- 2 כפות סוכר
- 200 מ"ל שמנת להקצפה 38%
- 2 חלבוני ביצים
- קורט מלח
- 1 כף סוכר
לקישוט
- 4 תות שדה קטנים
אופן הכנה
- שמים את השוקולד בסיר קטן. מניחים הסיר בתוך סיר גדול עם מים רותחים. לתת לשוקולד להימס, להסיר מהכיריים ולערבב
- להקציף במיקסר את חלמוני הביצים עם הסוכר עד קבלת קצפת אחידה ויציבה
- מוסיפים את הקצפת לשוקולד ומערבבים היטב בתנועות קיפול עדינות
- מוסיפים את השמנת להקצפה ומקפלים למסת השוקולד
- בקערת מיקסר מקציפים את חלבוני הביצים עם המלח לקבלת קצף יציב
- מוסיפים את הסוכר, מקציפים שוב לזמן קצר
- מקפלים בעדינות את הקצפת הלבנה כשלג לתוך מסת השוקולד ומערבבים לקבלת מסה אוורירית, רכה ואחידה בצבע
- מעבירים לכוסיות הגשה ונועצים תות שדה בכל מנה
- נותנים למוס להתייצב כ- 3 שעות מכוסה במקרר
- שדרוג: להגיש לצד ביסקוויט פתי בר
טיפ: מכינים את המוס 1/2 יום לפני האירוח וההגשה.
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Bon Appétit