חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: מוס שוקולד Mousse au Chocolat

מוס שוקולד נוצר על ידי שארל פאזי Charles Fazi השווייצרי, טבחו של לואי ה-16 ||| בשנת 1755 תיאר אותו השף מנון Joseph Menon מחבר ספר הקולינריה הצרפתית Culinaire français בשם מוס שוקולד, מונח שהיה מוכר גם לקצף של משקה השוקולדה ||| בשנת 1820, אנדרה ויארד André Viard בספרו Le Cuisiner imperial פרסם מתכון מוס שוקולד שכולל שוקולד, חלמון ביצה, שמנת וסוכר ||| המתכון המשוכלל יותר שמכיל קקאו, חלבון ביצה מוקצף וחמאה, מיוחס לצייר הצרפתי אָנְרִי דה טוּלוּז־לוֹטְרֵק ||| טבעונים לא מוותרים על הקינוח האייקוני ומחליפים את הביצים בכוס מי שעועית או חומוס ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

מוס שוקולד Chocolate Mousse (צילום DALL·E ע"י דני בר)

מצרכים (4 מנות)

לקישוט

אופן הכנה

  1. שמים את השוקולד בסיר קטן. מניחים הסיר בתוך סיר גדול עם מים רותחים. לתת לשוקולד להימס, להסיר מהכיריים ולערבב
  2. להקציף במיקסר את חלמוני הביצים עם הסוכר עד קבלת קצפת אחידה ויציבה
  3. מוסיפים את הקצפת לשוקולד ומערבבים היטב בתנועות קיפול עדינות
  4. מוסיפים את השמנת להקצפה ומקפלים למסת השוקולד
  5. בקערת מיקסר מקציפים את חלבוני הביצים עם המלח לקבלת קצף יציב
  6. מוסיפים את הסוכר, מקציפים שוב לזמן קצר
  7. מקפלים בעדינות את הקצפת הלבנה כשלג לתוך מסת השוקולד ומערבבים לקבלת מסה אוורירית, רכה ואחידה בצבע
  8. מעבירים לכוסיות הגשה ונועצים תות שדה בכל מנה
  9. נותנים למוס להתייצב כ- 3 שעות מכוסה במקרר
  10. שדרוג: להגיש לצד ביסקוויט פתי בר

טיפ: מכינים את המוס 1/2 יום לפני האירוח וההגשה.

אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Bon Appétit

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *