טחינה טורקיז מגישה לחג הפסח מתכון מרענן של סינייה ||| בעבר פרסמנו מתכוני סינייה כאן וגם כאן ||| סינייה המשלבת בשר טחון, חצילים, עגבניות וטחינה, שיוצרים יחד מנה חלומית ||| מתכון קל להכנה, שטעם הטחינה בשילוב הבשר ותיבול העלים הירוקים הופכים את המנה למנצחת וטעימה ||| מתאים להגשה כמנה עיקרית בסעודת החג ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (6 מנות)
שכבת הבשר
- 500 גרם בשר בקר טחון
- 1 בצל לבן גדול קצוץ
- 3/4 חבילת פֶּטְרוֹזִילְיָה קצוצה
- 1/4 חבילת כוסברה (גַּד או כֻּסְבָּר) קצוצה
- 2 גבעולי נענע קצוצים – העלים בלבד
- 1 כף בהרט (או ראס אל חנות)
שכבות הירקות
לטחינה
שלבי הכנה
- מחממים תנור ל- 180 מעלות
- פורסים את החציל לפרוסות בעובי 1 ס״מ ומורחים אותן בשמן זית
- צולים את פרוסות החצילים בתנור עד הזהבה
- הכנת הטחינה: בקערה מערבבים יחד את כל מצרכי הטחינה
- הכנת שכבת הבשר: בקערה מערבבים את הבשר הטחון, בצל, כוסברה, פטרוזיליה, נענע קצוצה ובהרט (או ראס אל חנות) עד קבלת מסה אחידה
- משמנים תבנית 20X30 ס"מ במעט שמן זית
- מסדרים שכבה של פרוסות חציל קלוי (חצי מהפרוסות שאפינו מראש)
- יוצקים את מסת הבשר על שכבת החצילים ומהדקים היטב
- מוזגים את הטחינה על מסת הבשר
- מסדרים שכבה של פרוסות עגבנייה על שכבת הבשר
- מסדרים שכבה נוספת של פרוסות חציל קלוי על שכבת העגבניות
- אופים בתנור בטמפרטורה של 200 מעלות במשך כ-15 דקות
- מגישים חם
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite
רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…