חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: סינייה בטחינה

טחינה טורקיז מגישה לחג הפסח מתכון מרענן של סינייה ||| בעבר פרסמנו מתכוני סינייה כאן וגם כאן ||| סינייה המשלבת בשר טחון, חצילים, עגבניות וטחינה, שיוצרים יחד מנה חלומית ||| מתכון קל להכנה, שטעם הטחינה בשילוב הבשר ותיבול העלים הירוקים הופכים את המנה למנצחת וטעימה ||| מתאים להגשה כמנה עיקרית בסעודת החג ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

סינייה בטחינה טורקיז (צילום הדס ניצן)

מצרכים (6 מנות)

שכבת הבשר

שכבות הירקות

לטחינה

שלבי הכנה

  1. מחממים תנור ל- 180 מעלות
  2. פורסים את החציל לפרוסות בעובי 1 ס״מ ומורחים אותן בשמן זית
  3. צולים את פרוסות החצילים בתנור עד הזהבה
  4. הכנת הטחינה: בקערה מערבבים יחד את כל מצרכי הטחינה
  5. הכנת שכבת הבשר: בקערה מערבבים את הבשר הטחון, בצל, כוסברה, פטרוזיליה, נענע קצוצה ובהרט (או ראס אל חנות) עד קבלת מסה אחידה
  6. משמנים תבנית 20X30 ס"מ במעט שמן זית
  7. מסדרים שכבה של פרוסות חציל קלוי (חצי מהפרוסות שאפינו מראש)
  8. יוצקים את מסת הבשר על שכבת החצילים ומהדקים היטב
  9. מוזגים את הטחינה על מסת הבשר
  10. מסדרים שכבה של פרוסות עגבנייה על שכבת הבשר
  11. מסדרים שכבה נוספת של פרוסות חציל קלוי על שכבת העגבניות
  12. אופים בתנור בטמפרטורה של 200 מעלות במשך כ-15 דקות
  13. מגישים חם

אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite

רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *