תבשיל בקלה עם חומוס ותרד Guiso de bacalao con garbanzo y espinacas הוא מאכל ספרדי מסורתי ||| התבשיל משלב דג בקלה מלוח עם גרגרי חומוס ועלי תרד בתבשיל טעים ומנחם ||| מנה זו פופולרית במספר אזורים בספרד, בעיקר לחופי הים והאוקיאנוס ||| אופציה טעימה ומזינה ליהנות ממנה כל השנה ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (3-4 מנות)
- 300 גרם חומוס
- 1 בצל שלם קלוף
- 2 שיני שום שלמות ולא קלופות
- 2 שיני שום כתוש
- 200 גרם תרד קפוא
- 150 גרם דג בקלה (קוד) מומלח ומפורר
- 100 סמ"ק שמן זית
- מלח
אופן הכנה
- משרים במים את נתח הדג למשך 24 שעות תוך החלפת מים מספר פעמים, להוצאת הטעם והריח הדגי
- בקערה עם מי מלח, משרים את נתח הדג למשך הלילה
- בסיר משרים את גרגרי החומוס במי מלח למשך הלילה
- שופכים את מי המלח ומוסיפים 2 ליטר מים
- מבשלים את החומוס ומוסיפים את הבצל ושיני השום השלמים
- כשהחומוס כמעט מוכן, מוציאים את הבצל והשום ומועכים אותם במסננת פירה
- בסיר עם שמן הזית, מאדים את השום הכתוש עם מכסה על הסיר
- מוסיפים את מחית הבצל ושום ואת התרד והבקלה ומטגנים עד ההדג מוכן
- מוסיפים את החומוס המבושל מתבלים במלח
- ממשיכים לבשל עד שהחומוס מוכן
מגישים חם
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Buen provecho