אחת המנות העיקריות לחודשים הקרים הוא מאכל מסורתי מגליסיה Galicia, שבצפון מערב ספרד ||| מרק גליסיאני ספרדי עשוי על בסיס של חזיר – שומן, נתח בשר כמו כתף או בייקון וצלעות ||| לנמנעים מחזיר אפשר להמיר בעוף ובחמאה או שמן זית אבל לא לוותר על עלי לפת או כרוב ושאר המצרכים ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים
- 3 ליטר מים
- 100 גרם שעועית לבנה
- 2 תפוח-אדמה בינוני
- 1 בצל
- 200 גרם נתחי בשר חזיר סראנו (או חזה עוף)
- 1 עצם בשר חזיר
- חופן עלי לפת
- 2 כפות שומן חזיר (או שמן זית)
- קורט מלח
אופן הכנה
- משרים את השעועית למשך הלילה
- למחרת, שמים את השעועית בסיר 5 ליטר, עם המים, בשר, עצם, בצל ושומן ומבשלים עד שהשעועית כמעט רכה
- מוסיפים את תפוחי האדמה, העלים ומלח וממשיכים לבשל עד שהמרק מוכן
- מתקנים תיבול ומגישים חם מאוד
הערה: אם יש צורך להוסיף מים במהלך הבישול, יש לוודא שהמים חמים כדי שהמרק לא ירד מהרתיחה
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Buen provecho