חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: קרינתיאן ריינלינג Kärntner Reinling

בחג הפסחא נוהגים לאכול את הרינילינג הקרינתי לצד שינקן וחזרת ||| בכל ימות השנה נהוג לאכול את הריינלינג עם חמאה וריבה ||| בחבל קרינתיה נהוג לאכול מאפה ריינלינג בעיקר בפסחא, חג המולד ובחתונה ||| יש שכותבים Reindling ואחרים קוראים למאפה Reinling אבל העיקר הוא שהשם בזכות שהוא נאפה באופן מסורתי בתנור חימר ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

שבלול פסחא (צילום ממקור לא ידוע ושימוש לפי סעיף 27א' וסעיף 50א' לחוק זכויות יוצרים תשס"ח 2007)

מצרכים (8 מנות)

לבצק

למילוי

להברשה

  • חמאה מומסת

אופן הכנה

  1. בקערת מתכת מקציפים את השמרים עם קורט סוכר, מעט חלב פושר ומעט קמח לקבלת מרקם תוסס
  2. מכסים ומניחים לתסיסה של 15 דקות
  3. מערבבים לתוך בלילת השמרים את שאר החלב, סוכר, חמאה, ביצה וחלמון ביצה לקבלת בלילה אחידה
  4. מוסיפים את המלח וגרידת הלימון ומקציפים לקצף מעל אמבט מים חמים (אמבט מרים)
  5. לשים את הבלילה עם יתרת הקמח וקרם הביצים החם לקבלת בצק
  6. מניחים הקערה מכוסה במגבת לחה ומניחים בצד 45 דקות להכפיל את נפחו
  7. מקפלים את הבצק יחד ומרדדים למלבן בעובי אצבע
  8. מזלפים חמאה על פני עלה הבצק
  9. מפזרים סוכר קינמון, צימוקים ואגוזי מלך
  10. מזלפים דבש ומעל אבקת קקאו
  11. בעזרת שתי הידיים מגלגלים את המאפה בחוזקה וצובטים בעדינות את הקצוות
  12. מניחים את גליל העוגה בתבנית משומנת היטב כך שניצור צורת שבלול
  13. מכסים ומניחים לתפיחה עד להכפלת הנפח
  14. מחממים תנור ל- 160 מעלות
  15. מברישים את הריינלינג בחמאה מומסת
  16. אופים כ- 50 דקות להשחמה או עד שקיסם שננעץ במאפה יוצא נקי ויבש

הגשה: הופכים ומצננים לטמפרטורת החדר. חותכים רק כשהעוגה התקררה. השתמשו בסכין חדה ודקה, כי השכבות נשברות בקלות כשמגלגלים אותן.

אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Guten Appetit

עלו החודש

חמש תרופות סבתא לחורף

החורף מביא לעיתים קרובות הצטננויות, שפעת ותחושת קור כללית, ותרופות סבתא הן פתרון נפלא לחימום הגוף ולחיזוק המערכת החיסונית באופן

לקריאה...

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *