בחג הפסחא נוהגים לאכול את הרינילינג הקרינתי לצד שינקן וחזרת ||| בכל ימות השנה נהוג לאכול את הריינלינג עם חמאה וריבה ||| בחבל קרינתיה נהוג לאכול מאפה ריינלינג בעיקר בפסחא, חג המולד ובחתונה ||| יש שכותבים Reindling ואחרים קוראים למאפה Reinling אבל העיקר הוא שהשם בזכות שהוא נאפה באופן מסורתי בתנור חימר ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (8 מנות)
לבצק
- 30 גרם שמרים
- 65 גרם סוכר
- 250 מ"ל חלב פושר
- 500 גרם קמח
- 65 גרם חמאה רכה
- 1 ביצה XL
- 2 חלמוני ביצים
- 5 גרם מלח
- 1 לימון – גרידת הקליפה
למילוי
- 80 גרם חמאה מומסת
- 1 כפית קינמון
- 60 גרם סוכר
- 120 גרם צימוקים
- 60 גרם אגוזי מלך קצוצים
- 80 גרם דבש
- 1 כף קקאו
להברשה
- חמאה מומסת
אופן הכנה
- בקערת מתכת מקציפים את השמרים עם קורט סוכר, מעט חלב פושר ומעט קמח לקבלת מרקם תוסס
- מכסים ומניחים לתסיסה של 15 דקות
- מערבבים לתוך בלילת השמרים את שאר החלב, סוכר, חמאה, ביצה וחלמון ביצה לקבלת בלילה אחידה
- מוסיפים את המלח וגרידת הלימון ומקציפים לקצף מעל אמבט מים חמים (אמבט מרים)
- לשים את הבלילה עם יתרת הקמח וקרם הביצים החם לקבלת בצק
- מניחים הקערה מכוסה במגבת לחה ומניחים בצד 45 דקות להכפיל את נפחו
- מקפלים את הבצק יחד ומרדדים למלבן בעובי אצבע
- מזלפים חמאה על פני עלה הבצק
- מפזרים סוכר קינמון, צימוקים ואגוזי מלך
- מזלפים דבש ומעל אבקת קקאו
- בעזרת שתי הידיים מגלגלים את המאפה בחוזקה וצובטים בעדינות את הקצוות
- מניחים את גליל העוגה בתבנית משומנת היטב כך שניצור צורת שבלול
- מכסים ומניחים לתפיחה עד להכפלת הנפח
- מחממים תנור ל- 160 מעלות
- מברישים את הריינלינג בחמאה מומסת
- אופים כ- 50 דקות להשחמה או עד שקיסם שננעץ במאפה יוצא נקי ויבש
הגשה: הופכים ומצננים לטמפרטורת החדר. חותכים רק כשהעוגה התקררה. השתמשו בסכין חדה ודקה, כי השכבות נשברות בקלות כשמגלגלים אותן.
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Guten Appetit