מנה חגיגית עם תרד משובח ויש שמחליפים את התרד בעלי חוביזה ||| לפעמים זה יכול להיות ארוחת בוקר אחרת מביצה מטוגנת ||| ביצים עלומות עדינות יותר, והכנתן משתפרת עם הזמן ככל שמתרגילים את הטריק וההוראות שלנו ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (4 מנות)
- 600 גרם עלי תרד
- 100 גרם בצל
- 2 כפות חמאה
- 250 מ"ל ציר מרק
- מלח
- פלפל לבן
- אגוז מוסקט
- 125 מ"ל שמנת
- 3 פרוסות עבות של לחם לבן או חלה
- 4 כפות חמאה
- 4 ביצים XL
- 2 כפות חומץ יין לבן
- 100 גרם חמאה
אופן הכנה
- טובלים קצרות את עלי התרד במים רותחים, שוטפים במים קרים כקרח, סוחטים היטב וחותכים לחתיכות קטנות
- מקלפים וקוצצים דק את הבצל
- מטגנים בסיר את הבצל בחמאה לשקיפות
- מוסיפים את התרד, מערבבים קצרות ויוצקים על ציר המרק
- מבשלים בעדינות כ- 4 דקות על להבה נמוכה
- טוחנים דק את התרד ומתבלים בזהירות לפי הטעם
- חותכים לחם לבן למשולשים או רבועים בגודל שווה
- מטגנים את הלחם בחמאה עד להזהבה
- מרתיחים כ- 2 ליטר מים ומוסיפים את החומץ
- מסירים את הסיר מהכיריים
- שוברים ביצה לכוס גדולה כשנזהרים לא לשבור את החלמון
- מערבבים את המים בסיר נגד כיוון השעון ליצירת מערבולת
- תנו לביצה להחליק החוצה מהכוס ממש מעל פני המים כנגד המערבולת שמאיטה את זרימתה. הערה: בשל תנועת המים, החלבון (הלבן של הביצה) סוגר באופן שווה את החלמון
- החזירו את הסיר לכיריים והניחו לביצה להתבשל כ- 5 דקות על להבה נמוכה
- מרימים את הביצה העלומה מהמים בעזרת כף מחוררת
- חוזרים על הפעולה עם שאר הביצים. הערה: עם קצת תרגול, תוכלו לתת לביצים להחליק לתוך המים במרווחים קצרים
- בסיר קטן מבשלים את החמאה עד שהיא שקופה ומשחימה קלות בתחתית
- מקציפים את השמנת עד לקבלת קרם ומקפלים לתוך התרד המוקרם החם
- הרכבת המנה: מסדרים את התרד בצלחת, שמים ביצה עלומה בכל צלחת ויוצקים מעל את החמאה החומה
- מגישים עם הלחם הקלוי
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Guten Appetit