חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: עוגת גבינה עם משמש

עוגה קיצית שעושה שימוש בשימורי הפרי משמש או אפרסק, כך שיהיו זמינים כל ימות השנה ||| עוגה אוורירית וצבעונית שתפאר כל שולחן אירוח בכל עונות השנה אבל בעיקר שווה לקיץ החם ||| אפשר לשדרג עם קצפת אבל לא חובה – שווה לא פחות בלי קצפת ופחות קלוריות ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

עוגת משמש (צילום ברק מעוז)

מצרכים (תבנית קפיצית 24/26 ס"מ)

לבצק

לציפוי

שדרוג – ציפוי קצפת

  • 1 כוס חלב
  • 80 גרם אינסטנט פודינג וניל
  • 250 מ"ל שמנת מתוקה להקצפה

אופן הכנה

  1. בקערה מערבבים את הגבינה, שמנת חמוצה, חלמוני הביצים, סוכר וניל, גרידת קליפת לימון, קמח ומחצית מכמות הסוכר. מערבבים לקבלת בלילה אחידה וחלקה
  2. בקערת מְעַרְבֵּל (מיקסר) מקציפים את חלבוני הביצים במהירות גבוהה. ברגע שנוצר קצף, מוסיפים באטיות ובהדרגה את שאר הסוכר ומקציפים עד לקבלת קצף יציב
  3. מוסיפים את הקצף לבלילה בהדרגה, בשתיים עד שלוש פעימות, ומקפלים פנימה בעדינות לאחר כל פעימה
  4. מחממים תנור ל- 200 מעלות
  5. יוצקים את בלילת הבצק לתבנית
  6. מכניסים לתנור ואופים 10 דקות
  7. מנמיכים את חום התנור ל- 170 מעלות
  8. אופים 40 דקות נוספות, עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא נקי ויבש ואז מוציאים ומצננים את העוגה
  9. ציפוי העוגה: מסדרים את חצאי המשמשים (או אפרסקים) על פני העוגה
  10. מכינים את הג'לי לפי הוראות היצרן
  11. כשהג'לי מתחיל להיקרש יוצקים על המשמשים בשכבה אחידה שתצפה את כל הפירות
  12. מצננים כשעה ומשחררים את העוגה מדופנות התבנית בעזרת סכין
  13. הכנת הקצפת: בקערת מְעַרְבֵּל (מיקסר) מיקסר מקציפים את השמנת מתוקה, אינסטנט פודינג וחלב במהירות גבוהה, עד לקבלת קרם אחיד וחלק
  14. מעבירים לשקית זילוף עם צנתר משונן ומעטרים את דופנות העוגה בזילוף בכל דוגמא שאוהבים
  15. מאחסנים במקרר ומגישים קר

אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *