עוגה קיצית שעושה שימוש בשימורי הפרי משמש או אפרסק, כך שיהיו זמינים כל ימות השנה ||| עוגה אוורירית וצבעונית שתפאר כל שולחן אירוח בכל עונות השנה אבל בעיקר שווה לקיץ החם ||| אפשר לשדרג עם קצפת אבל לא חובה – שווה לא פחות בלי קצפת ופחות קלוריות ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (תבנית קפיצית 24/26 ס"מ)
לבצק
- 750 גרם גבינה לבנה 5%
- 1 כוס סוכר
- 3 כפות קמח
- 1 כף גרידת קליפת לימון
- 30 גרם סוכר וניל
- 5 ביצים מופרדות
- 1 גביע שמנת חמוצה
לציפוי
שדרוג – ציפוי קצפת
- 1 כוס חלב
- 80 גרם אינסטנט פודינג וניל
- 250 מ"ל שמנת מתוקה להקצפה
אופן הכנה
- בקערה מערבבים את הגבינה, שמנת חמוצה, חלמוני הביצים, סוכר וניל, גרידת קליפת לימון, קמח ומחצית מכמות הסוכר. מערבבים לקבלת בלילה אחידה וחלקה
- בקערת מְעַרְבֵּל (מיקסר) מקציפים את חלבוני הביצים במהירות גבוהה. ברגע שנוצר קצף, מוסיפים באטיות ובהדרגה את שאר הסוכר ומקציפים עד לקבלת קצף יציב
- מוסיפים את הקצף לבלילה בהדרגה, בשתיים עד שלוש פעימות, ומקפלים פנימה בעדינות לאחר כל פעימה
- מחממים תנור ל- 200 מעלות
- יוצקים את בלילת הבצק לתבנית
- מכניסים לתנור ואופים 10 דקות
- מנמיכים את חום התנור ל- 170 מעלות
- אופים 40 דקות נוספות, עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא נקי ויבש ואז מוציאים ומצננים את העוגה
- ציפוי העוגה: מסדרים את חצאי המשמשים (או אפרסקים) על פני העוגה
- מכינים את הג'לי לפי הוראות היצרן
- כשהג'לי מתחיל להיקרש יוצקים על המשמשים בשכבה אחידה שתצפה את כל הפירות
- מצננים כשעה ומשחררים את העוגה מדופנות התבנית בעזרת סכין
- הכנת הקצפת: בקערת מְעַרְבֵּל (מיקסר) מיקסר מקציפים את השמנת מתוקה, אינסטנט פודינג וחלב במהירות גבוהה, עד לקבלת קרם אחיד וחלק
- מעבירים לשקית זילוף עם צנתר משונן ומעטרים את דופנות העוגה בזילוף בכל דוגמא שאוהבים
- מאחסנים במקרר ומגישים קר
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite