סוהאן אסאלי בפרסית זה ממתק דבש וכשמוו כן הוא ||| ממתק פרסי מסורתי שמקורו באיספהאן Isfahan שדרומית לטהרן ||| סוהאן או ממתק שמכיל שקדים, סוכר וזעפרן, דבש ושמן או חמאה ||| פיסטוק משמש בדרך כלל לקישוט הסוהאן ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים
לקישוט
- פיסטוק חצוי לשניים
אופן הכנה
- משרים את השקדים במים חמים למשך 30 דקות
- מקלפים בידיים את קליפת השקדים הרטובים
- מפרידים בין שני חצאי השקד וחותכים כל חלק לאורכו לקבלת מקלות דקים
- משאירים מעט מקלות שקדים לקישוט
- בסיר קטן על להבה נמוכה מערבבים את הסוכר והדבש עד איחוד
- מוסיפים את מקלות השקדים לסיר ומערבבים היטב עד שהתערובת מקבלת גוון זהוב אחיד
- בקערה שמים חצי כפית מים רותחים וקורט זעפרן ומערבבים היטב
- מוסיפים את הזעפרן הרפוי לתוך סיר הדבש ומערבבים היטב
- בדיקה: מוזגים כפית מהתערובת על מגש. אם התערובת מתקשה חיש מהר = התערובת מוכנה וניתן להסיר את הסיר מהלהבה
- מוזגים בעזרת כפית את התערובת לתוך תבניות קטנות (יותר קטנות ממאפנס קטנים) עמידות לחום
- מוסיפים על כל ממתק מעט מקלות שקדים (ששמרנו בצד) וחצי פיסטוק
- אפשרות אחרת היא למזוג כפית מתערובת הדבש על משטח זכוכית קר וכך כפית נוספת ליד הקודמת אבל ללא מגע ביניהן ככול שיש מקום על משטח הזכוכית. ומוסיפים את מקלות השקדים וחצי פיסטוק על כל יחידה
- מצננים לטמפרטורת החדר
- אם פעלנו בשיטה של משטח הזכוכית, בתום הצינון, מקלפים עם סכין חדה
- מגישים צונן
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון