חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: סוהאן אסלי sohān-e asali سوهان عسلی

סוהאן אסאלי בפרסית זה ממתק דבש וכשמוו כן הוא ||| ממתק פרסי מסורתי שמקורו באיספהאן Isfahan שדרומית לטהרן ||| סוהאן או ממתק שמכיל שקדים, סוכר וזעפרן, דבש ושמן או חמאה ||| פיסטוק משמש בדרך כלל לקישוט הסוהאן ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

ממתק דבש – סוהאן אסאלי פרסי (צילום ממקור לא ידוע ושימוש לפי סעיף 27א' וסעיף 50א' לחוק זכויות יוצרים תשס"ח 2007)

מצרכים

  • 150 גרם סוכר
  • 150 גרם שקדים
  • 150 גרם דבש
  • 50 גרם חמאה מומסת
  • שדרוג: קורט זעפרן

לקישוט

  • פיסטוק חצוי לשניים

אופן הכנה

  1. משרים את השקדים במים חמים למשך 30 דקות
  2. מקלפים בידיים את קליפת השקדים הרטובים
  3. מפרידים בין שני חצאי השקד וחותכים כל חלק לאורכו לקבלת מקלות דקים
  4. משאירים מעט מקלות שקדים לקישוט
  5. בסיר קטן על להבה נמוכה מערבבים את הסוכר והדבש עד איחוד
  6. מוסיפים את מקלות השקדים לסיר ומערבבים היטב עד שהתערובת מקבלת גוון זהוב אחיד
  7. בקערה שמים חצי כפית מים רותחים וקורט זעפרן ומערבבים היטב
  8. מוסיפים את הזעפרן הרפוי לתוך סיר הדבש ומערבבים היטב
  9. בדיקה: מוזגים כפית מהתערובת על מגש. אם התערובת מתקשה חיש מהר = התערובת מוכנה וניתן להסיר את הסיר מהלהבה
  10. מוזגים בעזרת כפית את התערובת לתוך תבניות קטנות (יותר קטנות ממאפנס קטנים) עמידות לחום
  11. מוסיפים על כל ממתק מעט מקלות שקדים (ששמרנו בצד) וחצי פיסטוק
  12. אפשרות אחרת היא למזוג כפית מתערובת הדבש על משטח זכוכית קר וכך כפית נוספת ליד הקודמת אבל ללא מגע ביניהן ככול שיש מקום על משטח הזכוכית. ומוסיפים את מקלות השקדים וחצי פיסטוק על כל יחידה
  13. מצננים לטמפרטורת החדר
  14. אם פעלנו בשיטה של משטח הזכוכית, בתום הצינון, מקלפים עם סכין חדה
  15. מגישים צונן

אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *