חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: עוגת קוגלהוף שמרים אוורירית

עוגת קוגלהוף נקראת כך בזכות התבנית המיוחדת שלה שנקראת Gugelhupf או Guglhupf או Gugelhopf וגם Kouglof ||| גוגלהופף פופולרי במיוחד באוסטריה, דרום גרמניה, הונגריה, אלזס, שוויץ ופולין ||| באוסטריה, גוגלהופף אינו שם לבצק ספציפי, אלא לצורה האופיינית ולעתים קרובות היא נאפית כעוגה חגיגית או עוגת יום הולדת ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

עוגת קוגלהוף שמרים אוורירית (צילום ברק מעוז)

מצרכים (תבנית קוגלהוף 24 ס"מ)

לסטרטר השמרים

לתוספת

לבצק

לציפוי

לעיטור

אופן הכנה

  1. בקערית בינונית מערבבים את השמרים, סוכר, קמח ומים לקבלת בלילה אחידה
  2. מכסים ומתפיחים כ-30 דקות.
  3. בקערית מערבבים את הצימוקים עם הרום או היין ומשהים לספיגת הנוזלים וריכוך הצימוקים
  4. הכנת הבצק: שמים בקערת מערבל את בלילת השמרים והסוכר ומערבלים בוו הלישה במשך דקה
  5. מוסיפים תוך כדי ערבול איטי את הביצים, חמאה מומסת, חלב, גרידת לימון (או תפוז), תמצית וניל ומלח
  6. בהדרגה, תוך ערבול, מוסיפים את הקמח וממשיכים לערבל עד לקבלת בצק רך ודביק
  7. מוסיפים את הצימוקים על נוזליהם ומבליעים בבצק
  8. משמנים תבנית קוגלהוף בחמאה מומסת (או בתרסיס שמן בטעם חמאה) ומפזרים סוכר כך שירפד היטב את תחתית ודפנות התבנית
  9. מסדרים את פרוסות השקדים בתחתית ומעט גם על הדופן
  10. יוצקים את עיסת הבצק לתוך התבנית, מכסים ומשהים להתפחה 60-90 דקות או עד שהבצק מכפיל את נפחו. הערה: אפשר להתפיח במקרר במשך ארבע שעות
  11. מחממים תנור ל- 180 מעלות
  12. אופים 35-40 דקות עד שקיסם שננעץ בעודה יצא יבש
  13. מצננים מעט והופכים על כלי הגשה
  14. מפדרים את העוגה, קלות באבקת סוכר
  15. שדרוג: אפשר לשלב בעוגה כל מלית שטעימה לכם כמו ממרח שוקולד, פירות מיובשים, פרג, אגוזים וחלווה, קינמון ועוד

אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *