עוגת קוגלהוף נקראת כך בזכות התבנית המיוחדת שלה שנקראת Gugelhupf או Guglhupf או Gugelhopf וגם Kouglof ||| גוגלהופף פופולרי במיוחד באוסטריה, דרום גרמניה, הונגריה, אלזס, שוויץ ופולין ||| באוסטריה, גוגלהופף אינו שם לבצק ספציפי, אלא לצורה האופיינית ולעתים קרובות היא נאפית כעוגה חגיגית או עוגת יום הולדת ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (תבנית קוגלהוף 24 ס"מ)
לסטרטר השמרים
לתוספת
- 100 גרם צימוקים בהירים (אפשר גם כהים)
- 1/4 כוס רוּם או יין מתוק
לבצק
- 1/3 כוס סוכר
- 2ביצים M
- 130גרם חמאה מומסת
- 1/2 כוס חלב
- 2כפיות לגרידת קליפת לימון או תפוז
- 1 כפית תמצית וניל
- 1/2 כפית מלח
- 2.5 כוסות קמח
לציפוי
לעיטור
- 1/2 כוס אבקת סוכר
אופן הכנה
- בקערית בינונית מערבבים את השמרים, סוכר, קמח ומים לקבלת בלילה אחידה
- מכסים ומתפיחים כ-30 דקות.
- בקערית מערבבים את הצימוקים עם הרום או היין ומשהים לספיגת הנוזלים וריכוך הצימוקים
- הכנת הבצק: שמים בקערת מערבל את בלילת השמרים והסוכר ומערבלים בוו הלישה במשך דקה
- מוסיפים תוך כדי ערבול איטי את הביצים, חמאה מומסת, חלב, גרידת לימון (או תפוז), תמצית וניל ומלח
- בהדרגה, תוך ערבול, מוסיפים את הקמח וממשיכים לערבל עד לקבלת בצק רך ודביק
- מוסיפים את הצימוקים על נוזליהם ומבליעים בבצק
- משמנים תבנית קוגלהוף בחמאה מומסת (או בתרסיס שמן בטעם חמאה) ומפזרים סוכר כך שירפד היטב את תחתית ודפנות התבנית
- מסדרים את פרוסות השקדים בתחתית ומעט גם על הדופן
- יוצקים את עיסת הבצק לתוך התבנית, מכסים ומשהים להתפחה 60-90 דקות או עד שהבצק מכפיל את נפחו. הערה: אפשר להתפיח במקרר במשך ארבע שעות
- מחממים תנור ל- 180 מעלות
- אופים 35-40 דקות עד שקיסם שננעץ בעודה יצא יבש
- מצננים מעט והופכים על כלי הגשה
- מפדרים את העוגה, קלות באבקת סוכר
- שדרוג: אפשר לשלב בעוגה כל מלית שטעימה לכם כמו ממרח שוקולד, פירות מיובשים, פרג, אגוזים וחלווה, קינמון ועוד
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite