פשטידה או פאי עשיר בירקות ירוקים וסלק הוא חגיגה של טעמים וצבע על השולחן ||| שילוב של שלוש סוגי גבינות ושלוש סוגי ירקות בריאים עושה את המנה למנה מזינה ובריאה ||| פאי שאפשר בכל עונות השנה אבל בחג שבועות ישדרג לכם את שולחן האורחים ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (תבנית 25X18 ס"מ)
- 2 כפות שמן זית
- 2 בצלים בינוניים קצוצים
- 8 פטריות ירדן פרוסות דק
- 3 כרישה מבושלות במים עד לריכוך וסחוטות היטב
- 4 עלי מנגולד, חתוכים לפרוסות
- ½ כוס פטרוזיליה וכוסברה קצוצות
- 3 גבעולי נענע קצוצים
- 150 גרם גבינה צפתית מפורדת
- ½ כוס שבבי גבינה צהובה
- 250 גרם גבינת קוטג' 5%
- 4 ביצים M
- 4 כפות קמח
- 1/2 כפית אבקת אפייה
- מלח
- פלפל
- 1/3 כפית אגוז מוסקט מגורד
לריפוד התבנית
- תרסיס שמן
- 1 כף קמח תירס (קורנפלור)
- 1 כף פירורי לחם או בייגלה מרוסק
לעיטור
אופן הכנה
- במחבת רחבה מחממים את שמן הזית
- מוסיפים את הבצלים הקצוצים ומטגנים עד לשקיפות
- מוסיפים את הפטריות החתוכות ומקפיצים ומטגנים 3 דקות לערך
- מסירים מהלהבה ומעבירים לקערה רחבה
- חותכים את הכרישה המבושלת והסחוטה לפרוסות
- מניחים את פרוסות הכרישה בקערה עם הבצל והפטריות
- מוסיפים לקערה את עלי הסלק, פטרוזיליה, כוסברה ונענע קצוצים ומערבבים
- מוסיפים את יתר המצרכים ומערבבים לקבלת בלילה אחידה
- טועמים ומתקנים תיבול במלח ופלפל
- משמנים את התבנית בשמן
- בוזקים את קמח התירס ופירורי הלחם על התחתית והדפנות המשומנים
- מעבירים את בלילת הגבינות והירק אל התבנית ומשטחים לגובה אחיד
- מפזרים מעל את גרגרי השומשום
- מחממים תנור ל- 180 מעלות
- אופים במשך 45-50 דקות או עד אשר קיסם שננעץ במרכז הפשטידה יוצא נקי ויבש
הגשה
מוציאים ומצננים מעט קודם להגשה
מפזרים מעל את הפטרוזיליה הקצוצה
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Buon Appetito