מתכון מדהים ומפתיעה בו אין שימוש בחלב, ביצים או כל מצרך שמקורו מן החי ||| מתכון לסופגניות חגיגיות לחנוכה ובכלל לכל סיבה למסיבה ||| סירופ מייפל, רסק תפוחי עץ וחלק שקדים יעשו את כל ההבדל מבלי לגרוע מהטעם המוכר מילדותנו ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים
- 2 כוסות קמח מלא
- 2 כוסות קמח לבן
- 25 גרם שמרים טריים
- 3/4 כוס חלב שקדים (או מיץ תפוזים טבעי, או מים)
- 1 כפית מיץ לימון
- 1/3 כוס שמן זית עדין*
- 1 כף שמן קוקוס
- 1 כוס מים
- 1/3 כוס סירופ מייפל
- 1/2 כוס רסק תפוח-עץ
- 1/2 כפית מלח
- 1/2 כפית קליפת לימון מגורדת
למלית
- ריבה שאוהבים או ממרח שוקולד או תערובת של דבש ומעט נס קפה מומסים יחד
במעט מים חמים או ממרח חרובים או סירופ מייפל מעורב עם מעט קינמון
לפיזור
- קקאו או אגוזים טחונים (קשיו, שקדים וכו')
אופן הכנה
- בקערה קטנה או כוס גדולה, מערבבים את השמרים עם מחצית כמות המים וממתינים כ-10 דקות עד לתסיסה ושרואים בועות על פני המים
- שמים בקערה מחצית מכמות הקמח יחד עם שאר המצרכים ולשׁים עד לקבלת עיסה אחידה ונעימה למגע
- מוסיפים לקערת הבצק את בלילת השמרים ואת יתרת הקמח ומערבבים עד לקבלת בצק אחיד ודביק (כך הוא אמור להיות)
- מכסים את הקערה עם מגבת או ניילון נצמד ומניחים לתפיחה למשך כשעה וחצי
- בעזרת מערוך מרדדים את הבצק לעלה גדול בעובי של כ- 2 ס"מ
- קורצים מהבצק עיגולים בגודל שאוהבים
- משמנים תבנית אפייה
- מחזיקים כל עיגול בצק בתוך כף היד ומקערים אותו
- ממלאים במלית כבחירתכם
- מכסים את פתח הכיסון עם המלית בעוד פיסת בצק קטנה ומסדרים בתבנית המשומנת
- מחממים תנור ל- 160 מעלות
- אופים 30 דקות עד הזהבה יפה
- טיפ: אחרי 20 דקות בתנור, שימו בתחתית התנור תבנית מים חמים
- מפזרים מה שבחרתם מעל ומגישים
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון