מתכון: סופגניות טבעוניות וללא סוכר

מתכון מדהים ומפתיעה בו אין שימוש בחלב, ביצים או כל מצרך שמקורו מן החי ||| מתכון לסופגניות חגיגיות לחנוכה ובכלל לכל סיבה למסיבה ||| סירופ מייפל, רסק תפוחי עץ וחלק שקדים יעשו את כל ההבדל מבלי לגרוע מהטעם המוכר מילדותנו ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

סופגניות של פעם (צילום דני בר)

מצרכים

למלית

לפיזור

  • קקאו או אגוזים טחונים (קשיו, שקדים וכו')

אופן הכנה

  1. בקערה קטנה או כוס גדולה, מערבבים את השמרים עם מחצית כמות המים וממתינים כ-10 דקות עד לתסיסה ושרואים בועות על פני המים
  2. שמים בקערה מחצית מכמות הקמח יחד עם שאר המצרכים ולשׁים עד לקבלת עיסה אחידה ונעימה למגע
  3. מוסיפים לקערת הבצק את בלילת השמרים ואת יתרת הקמח ומערבבים עד לקבלת בצק אחיד ודביק (כך הוא אמור להיות)
  4. מכסים את הקערה עם מגבת או ניילון נצמד ומניחים לתפיחה למשך כשעה וחצי
  5. בעזרת מערוך מרדדים את הבצק לעלה גדול בעובי של כ- 2 ס"מ
  6. קורצים מהבצק עיגולים בגודל שאוהבים
  7. משמנים תבנית אפייה
  8. מחזיקים כל עיגול בצק בתוך כף היד ומקערים אותו
  9. ממלאים במלית כבחירתכם
  10. מכסים את פתח הכיסון עם המלית בעוד פיסת בצק קטנה ומסדרים בתבנית המשומנת
  11. מחממים תנור ל- 160 מעלות
  12. אופים 30 דקות עד הזהבה יפה
  13. טיפ: אחרי 20 דקות בתנור, שימו בתחתית התנור תבנית מים חמים
  14. מפזרים מה שבחרתם מעל ומגישים

אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון

כתיבת תגובה