חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: קאלבורבאסטי Kalburabastı

פנינה קדם אוהבת לפנק את בני ביתה במאפים מעשה ידיה|||  פנינה מספרת על עוגיות קלבורבסטי Kalburabastı שלמדה בטורקיה ||| Kalbura bastı או Kalburabasma בתורכיה או Hurmašice בבוסניה והרצגובינה, סרביה ומדינות יוגוסלביה לשעבר ||| מאפה מתוק חגיגי במיוחד בעולם המוסלמי ונקרא Şeker Bayramı או משתה סוכריות ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

קאלבורבאסטי Kalburabastı (צילום פנינה קדם)

מצרכים

לבצק

  • 100 מ"ל חלב
  • 100 מ"ל שמן
  • 50 מ"ל יוגורט
  • 1/2 כוס סולת
  • 2 כפיות סודה לשתייה
  • 4 כוסות קמח

לסירופ

למלית

לקישוט

  • פיסטוק חלבי טחון

אופן הכנה

  1. בקערת מיקסר עם וו גיטרה מערבבים את מצרכי הבצק לקבלת בצק אחיד
  2. לחלק הבצק לכדורים בגודל כדור פינג-פונג
  3. בקערה נפרדת לערבב את מצרכי המלית לאחידות
  4. לרדד את כדורי הבצק בידיים על משטח עם צורת רשת (או להסתפק במשטח חלק) לקבלת צורת אליפסה
  5. למלא את הבצק בכפית מלית האגוזים
  6. לסדר על תבנית מרופדת בנייר אפייה
  7. לחמם תנור ל- 170 מעלות
  8. לאפות 15 דקות עד להזהבה
  9. הכנת הסירופ: בסיר קטן לבשל את מצרכי הסירופ עד רתיחה ועוד 10 דקות
  10. לצנן לטמפרטורת החדר
  11. לשפוך הסירופ הצונן על העוגיות החמות לאחר האפייה
  12. לפזר מעל מעט שברי פיסטוק

אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון  Afiyet olsun

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *