חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: פלאפל ביתי עם טחינה ופיתה על מחבת

אחוה והשפית ג'קי אזולאי מגישים לרגל יום הפלאפל הבינלאומי מתכון ||| חוגגים את יום הפלאפל הבינלאומי עם פלאפל טעים, ביתי ומשביע ||| פלאפל קל הכנה, מוגש בתוך פיתה שמכינים במחבת ||| לצד טחינה עשירה ומבחר ירקות ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

פלאפל ביתי עם טחינה ופיתה על מחבת של אחוה (צילום שניר סופגי גואטה)

מצרכים

לפלאפל

לפיתה במחבת

לטחינה

אופן הכנה

  1. הכנת הפלאפל: מכניסים למעבד מזון את כל המצרכים של הפלאפל ומעבדים בפולסים עד לקבלת תערובת גרגרית
  2. מכניסים את התערובת למקרר למשך כ- 30 דקות להתייצבות
  3. לאחר ההתייצבות מייצרים מהתערובת כדורי פלאפל
  4. מטגנים את הכדורים בשמן עמוק
  5. הכנת הפיתה במחבת: בקערה מערבבים קמח, שמרים וסוכר – ומוסיפים את המים בהדרגה
  6. מוסיפים שמן זית ומלח ולשים היטב לקבלת בצק חלק
  7. מחלקים את הבצק לכדורים ומכסים במגבת למשך כ- 10 דקות
  8. משטחים מעט את הכדורים ומניחים על מחבת לוהטת למשך כ-2 דקות מכל צד
  9. הכנת הטחינה: מערבבים את כל המצרכים עד לקבלת טחינה חלקה ומעט נוזלית
  10. הרכבת המנה: בתוך הפיתה שמים כדורי פלאפל, סלט ירקות טריים קצוצים דק ומפזרים מעל סלט טחינה

אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *