מתכון: פלאפל ביתי עם טחינה ופיתה על מחבת

אחוה והשפית ג'קי אזולאי מגישים לרגל יום הפלאפל הבינלאומי מתכון ||| חוגגים את יום הפלאפל הבינלאומי עם פלאפל טעים, ביתי ומשביע ||| פלאפל קל הכנה, מוגש בתוך פיתה שמכינים במחבת ||| לצד טחינה עשירה ומבחר ירקות ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

פלאפל ביתי עם טחינה ופיתה על מחבת של אחוה (צילום שניר סופגי גואטה)

מצרכים

לפלאפל

לפיתה במחבת

 
- פרסומת -

 

לטחינה

אופן הכנה

  1. הכנת הפלאפל: מכניסים למעבד מזון את כל המצרכים של הפלאפל ומעבדים בפולסים עד לקבלת תערובת גרגרית
  2. מכניסים את התערובת למקרר למשך כ- 30 דקות להתייצבות
  3. לאחר ההתייצבות מייצרים מהתערובת כדורי פלאפל
  4. מטגנים את הכדורים בשמן עמוק
  5. הכנת הפיתה במחבת: בקערה מערבבים קמח, שמרים וסוכר – ומוסיפים את המים בהדרגה
  6. מוסיפים שמן זית ומלח ולשים היטב לקבלת בצק חלק
  7. מחלקים את הבצק לכדורים ומכסים במגבת למשך כ- 10 דקות
  8. משטחים מעט את הכדורים ומניחים על מחבת לוהטת למשך כ-2 דקות מכל צד
  9. הכנת הטחינה: מערבבים את כל המצרכים עד לקבלת טחינה חלקה ומעט נוזלית
  10. הרכבת המנה: בתוך הפיתה שמים כדורי פלאפל, סלט ירקות טריים קצוצים דק ומפזרים מעל סלט טחינה

אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון

כתיבת תגובה