אחוה והשפית ג'קי אזולאי מגישים לרגל יום הפלאפל הבינלאומי מתכון ||| חוגגים את יום הפלאפל הבינלאומי עם פלאפל טעים, ביתי ומשביע ||| פלאפל קל הכנה, מוגש בתוך פיתה שמכינים במחבת ||| לצד טחינה עשירה ומבחר ירקות ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים
לפלאפל
- 800 גרם חומוס קפוא
- 5 שיני שום
- 1 חופן כוסברה קצוצה
- 1 חופן פטרוזיליה קצוצה
- 1/2 בצל
- 1 כפית כמון
- 1/2 כפית זרעי כוסברה טחונים
- 1/2 כפית סודה לשתייה
- 1/2 כפית אבקת אפייה
- 1/3 כוס קמח
- 1/3 כוס מים
- מעט מלח
- מעט פלפל שחור גרוס
- שמן זית לטיגון
לפיתה במחבת
- 2 כוסות קמח לבן
- 1 כפית שמרים יבשים
- 1 כפית סוכר
- 2/3 כוס מים פושרים
- 1 כף שמן זית
- 1/2 כפית מלח
לטחינה
- 1/2 כוס טחינה גולמית ללא מלח אחוה
- 1 לימון טרי
- 1/2 כוס מים
- קורט מלח
- קורט פלפל שחור טחון
אופן הכנה
- הכנת הפלאפל: מכניסים למעבד מזון את כל המצרכים של הפלאפל ומעבדים בפולסים עד לקבלת תערובת גרגרית
- מכניסים את התערובת למקרר למשך כ- 30 דקות להתייצבות
- לאחר ההתייצבות מייצרים מהתערובת כדורי פלאפל
- מטגנים את הכדורים בשמן עמוק
- הכנת הפיתה במחבת: בקערה מערבבים קמח, שמרים וסוכר – ומוסיפים את המים בהדרגה
- מוסיפים שמן זית ומלח ולשים היטב לקבלת בצק חלק
- מחלקים את הבצק לכדורים ומכסים במגבת למשך כ- 10 דקות
- משטחים מעט את הכדורים ומניחים על מחבת לוהטת למשך כ-2 דקות מכל צד
- הכנת הטחינה: מערבבים את כל המצרכים עד לקבלת טחינה חלקה ומעט נוזלית
- הרכבת המנה: בתוך הפיתה שמים כדורי פלאפל, סלט ירקות טריים קצוצים דק ומפזרים מעל סלט טחינה
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון