חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: מרק קרם אפונה ושומר

מנה מענגת ומלאת טעם המשלבת את המתיקות הטבעית של אפונה עם הטעם והארומה הארומטית של שומר ||| מרק מהנה תודות למרקם החלק והקרמי שלו ||| בחירה מנחמת, במיוחד בחודשים הקרים יותר ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

מרק אפונה וירקות (צילום ממקור לא ידוע ושימוש לפי סעיף 27א' וסעיף 50א' לחוק זכויות יוצרים תשס"ח 2007)

מצרכים

  • 5 ראשי שומר גדולים ובשרניים פרוסים דק במעבד מזון
  • 1 כף עלי נענע יבשים או טריים
  • 1 גבעול לימונית (החלק הלבן קצוץ)
  • 1 בצל פרוס
  • 6 שיני שום פרוסות
  • 1 כפית שמן
  • 1 כף אבקת מרק
  • פִּלְפֵּל לבן
  • מלח
  • 1 כוס אפונה ירוקה (קפואה, טרייה או מקופסת שימורים)

להגשה

  • עלי נענע

אופן הכנה

  1. בסיר גדול מחממים את השמן ואחר מוסיפים את השומר, בצל, לימונית, נענע ושום ומכסים את הסיר על להבה נמוכה
  2. מאדים עד ריכוך חלקי
  3. מכסים במים את תוכן הסיר ומרתיחים
  4. מתקנים תיבול במלח ופלפל
  5. מביאים לרתיחה ואז להמשיך לבשל במשך כ- 20 דקות עד ריכוך מלא
  6. מכבים את הלהבה
  7. טוחנים את תכולת הסיר עם בְּלֶנְדֶּר מוט לקבלת מרקם קרמי
  8. מוסיפים את האפונה ומבשלים 15 דקות עד שהאפונה מוכנה
  9. טועמים ומשפרים טעמים עם מלח ופלפל

אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite

רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *