מנה מענגת ומלאת טעם המשלבת את המתיקות הטבעית של אפונה עם הטעם והארומה הארומטית של שומר ||| מרק מהנה תודות למרקם החלק והקרמי שלו ||| בחירה מנחמת, במיוחד בחודשים הקרים יותר ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים
- 5 ראשי שומר גדולים ובשרניים פרוסים דק במעבד מזון
- 1 כף עלי נענע יבשים או טריים
- 1 גבעול לימונית (החלק הלבן קצוץ)
- 1 בצל פרוס
- 6 שיני שום פרוסות
- 1 כפית שמן
- 1 כף אבקת מרק
- פִּלְפֵּל לבן
- מלח
- 1 כוס אפונה ירוקה (קפואה, טרייה או מקופסת שימורים)
להגשה
- עלי נענע
אופן הכנה
- בסיר גדול מחממים את השמן ואחר מוסיפים את השומר, בצל, לימונית, נענע ושום ומכסים את הסיר על להבה נמוכה
- מאדים עד ריכוך חלקי
- מכסים במים את תוכן הסיר ומרתיחים
- מתקנים תיבול במלח ופלפל
- מביאים לרתיחה ואז להמשיך לבשל במשך כ- 20 דקות עד ריכוך מלא
- מכבים את הלהבה
- טוחנים את תכולת הסיר עם בְּלֶנְדֶּר מוט לקבלת מרקם קרמי
- מוסיפים את האפונה ומבשלים 15 דקות עד שהאפונה מוכנה
- טועמים ומשפרים טעמים עם מלח ופלפל
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite
רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…