מרק פטריות מחמם ומנחם לימי החורף ובכלל ||| קל להכנה ועשיר בתוכן גם יחמם וגם ישביע אתכם בלי נקיפות מצפון ||| פטריות דלות בקלוריות אבל עשירות במינרלים ויותר מכך גם משביעות ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (4 מנות)
- 400 גרם פטריות פורצ'יני
- 300-500 מ"ל ציר עוף
- 200-400 מ"ל קרם פרש / קצפת כבדה
- 2 בצלי שאלוט
- 3 ענפי פטרוזיליה
- 50 גרם חמאה או 30 גרם שמן זית
- מלח
- פלפל לבן
אופן הכנה
- חותכים כתריסר פרוסות מהפטריות הקטנות ושומרים לשלב הסופי
- קוצצים דק את בצלי השאלוט
- בסיר עמוק עם שמן זית מטגנים את הבצלים עד שקיפות ומעט הזהבה לפי איך שאוהבים
- קוצצים את שאר הפטריות לחתיכות
- מוסיפים את הפטריות לבצל
- יוצקים על הפטריות והבצל את ציר העוף
- מבשלים כ-10 דקות
- מעבירים את המרק לבלנדר ומרסקים
- מחזירים את המרק מהבלנדר, דרך מסננת חזרה לסיר
- מוסיפים לסיר את השמנת, ומבשלים עוד 5-10 דקות
- מתקנים טעמים עם מלח ופלפל
- קוצצים דק את הפטרוזיליה
- במחבת עם שמן זית מטגנים את פרוסות הפטריות שנשמרו בצד
- יוצקים את המרק לצלחות הגשה
- מפזרים מעל המרק את פרוסות הפטריות ומעט פטרוזיליה
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון