לחג השבועות, טחנת קמח הארץ מציע מתכון לפיצה עם הקמח המיוחד – קמח פיצה ופוקאצ'ה ||| מתכון של דודו אסלן, מחממת הסחלבים במעלה החמישה ||| קמח פיצה ופוקאצ'ה הוא קמח חיטה לבן ואיכותי, עשיר במיוחד בחלבון ובגלוטן ||| הקמח יוצר בצק חזק, גמיש, רך ובעל מרקם וטעם עשירים והוא מתאים במיוחד לפיצות ופוקאצ'ות ||| קמח הארץ להשיג באתר הטחנה עם משלוח לכל רחבי הארץ ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים
לבצק
- 1 ק"ג קמח פיצה ופוקאצ'ה קמח הארץ
- 650 מ"ל מים חמימים
- 5 גרם שמרים יבשים
- 25 גרם מלח
לרוטב (להכפיל כמויות לפי הצורך)
לפיצה
- גבינת מוצרלה או פתיתי גבינה צהובה
- זיתים ללא חרצנים
- אנשובי
- טבעות בצל
- פטריות חתוכות
- עלי ריחן (בזיליקום)
אופן הכנה
- הכנת הבצק: בקערת מיקסר עם וו גיטרה מערבבים את מצרכי הבצק כ- 10 דקות לקבלת בצק אחיד
- מחלקים את הבצק ל- 5-6 כדורים (250- 300 גרם כל אחד)
- מקמחים כל כדור בצק ומסדרים את הכדורים עם רווחים ביניהם בתבנית אפייה מקומחת
- מניחים התבנית עם כדורי הבצק מכוסים במגבת להתפחה בטמפרטורת החדר (אלב עדיף להתפיח לאט במשך יממה במקרר)
- הכנת הרוטב: טוחנים את כל המצרכים בבלנדר או מעבד מזון, עד לקבלת המרקם הרצוי
- הכנת הפיצה: משטחים את כדורי הבצק בתבנית פיצה לקבלת פיצות דקות
- מורחים על משטחי הבצק כמות נדיבה של רוטב
- מחממים תנור ל- 250 מעלות
- מכניסים את הבצק עם הרוטב ל-5 דקות לתנור
- מוציאים ומוסיפים על הרוטב גבינת מוצרלה או פתיתי גבינה צהובה
- מפזרים התוספות שבחרתם ומעל 3-4 עלי בזיליקום
- מכניסים חזרה לתנור עד שהבצק משחים והגבינה מבעבעת
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Buon Appetito