מתכון: פיצה ביתית לשבועות

לחג השבועות, טחנת קמח הארץ מציע מתכון לפיצה עם הקמח המיוחד – קמח פיצה ופוקאצ'ה ||| מתכון של דודו אסלן, מחממת הסחלבים במעלה החמישה ||| קמח פיצה ופוקאצ'ה הוא קמח חיטה לבן ואיכותי, עשיר במיוחד בחלבון ובגלוטן ||| הקמח יוצר בצק חזק, גמיש, רך ובעל מרקם וטעם עשירים והוא מתאים במיוחד לפיצות ופוקאצ'ות ||| קמח הארץ להשיג באתר הטחנה עם משלוח לכל רחבי הארץ ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

פיצה לשבועות של חממת הסחלבים (צילום הגר עמיבר)

מצרכים
לבצק

  • 1 ק"ג קמח פיצה ופוקאצ'ה קמח הארץ
  • 650 מ"ל מים חמימים
  • 5 גרם שמרים יבשים
  • 25 גרם מלח

לרוטב (להכפיל כמויות לפי הצורך)

לפיצה

 
- פרסומת -

 
קמח לפיצה ופוקצ'ה (צילום דני בר)

אופן הכנה

  1. הכנת הבצק: בקערת מיקסר עם וו גיטרה מערבבים את מצרכי הבצק כ- 10 דקות לקבלת בצק אחיד
  2. מחלקים את הבצק ל- 5-6 כדורים (250- 300 גרם כל אחד)
  3. מקמחים כל כדור בצק ומסדרים את הכדורים עם רווחים ביניהם בתבנית אפייה מקומחת
  4. מניחים התבנית עם כדורי הבצק מכוסים במגבת להתפחה בטמפרטורת החדר (אלב עדיף להתפיח לאט במשך יממה במקרר)
  5. הכנת הרוטב: טוחנים את כל המצרכים בבלנדר או מעבד מזון, עד לקבלת המרקם הרצוי
  6. הכנת הפיצה: משטחים את כדורי הבצק בתבנית פיצה לקבלת פיצות דקות
  7. מורחים על משטחי הבצק כמות נדיבה של רוטב
  8. מחממים תנור ל- 250 מעלות
  9. מכניסים את הבצק עם הרוטב ל-5 דקות לתנור
  10. מוציאים ומוסיפים על הרוטב גבינת מוצרלה או פתיתי גבינה צהובה
  11. מפזרים התוספות שבחרתם ומעל 3-4 עלי בזיליקום
  12. מכניסים חזרה לתנור עד שהבצק משחים והגבינה מבעבעת

אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון  Buon Appetito

כתיבת תגובה