עוגת שוקולד מפנקת וללא סוכר, ללא גלוטן, וללא ספק עוגת בריאות ||| עוגה עם קקאו ופירות יער עשירים בנוגדי חמצון ||| זרעי צ’יה וקמח שקדים שתומכים במערכת העיכול וגם קינמון, ג’ינג’ר ושמן זית שנחשבים לאנטי-דלקתיים ||| אפשר להסתפק בעוגה פשוטה ועשירה או לשדרג עם שכבת פירות יער ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (תבנית אינגליש קייק)
- 1 כוס קמח שקדים
- 2 כפות קקאו
- 2 בננות בשלות ומתוקות
- ½ כוס חלב קוקוס
- 2 כפות שמן זית
- 1 כפית שורש זַנְגְּבִיל (ג'ינג'ר) מגורד
- 1 כפית אבקת קִנָּמוֹן
- ½ כפית אבקת סודה לשתייה
- 2 ביצים L
- 50 גרם שוקולד מריר (לפחות 85% מוצקי קקאו) חתוך לקוביות קטנות
לציפוי
- חמאת שקדים או קרם קוקוס מוקצף
- ½ כוס פירות יער (אוכמניות, פטל או תּוּת שָׂדֶה)
- 2 כפות זרעי צ'יה
- 1 כף מיץ לימון
שלבי הכנה
- במעבד מזון, טוחנים את הבננות, חלב קוקוס, שמן זית וביצים עד לקבלת מרקם אחיד
- בקערה נפרדת מערבבים את הקמח, קקאו, קינמון, ג’ינג’ר ואבקת סודה לשתייה לקבלת תערובת אחידה
- מאחדים את היבשים והרטובים ומערבבים עד שהתערובת אחידה
- מוסיפים את קוביות השוקולד מריר ומערבבים בעדינות
- מחממים תנור ל- 180 מעלות ומשמנים תבנית
- מעבירים את התערובת לתבנית המשומנת ואופים בתנור במשך 25-30 דקות
- נותנים לעוגה להתקרר לחלוטין
- הכנת הציפוי: מורחים על העוגה שכבת חמאת שקדים או קרם קוקוס
- בקערה מערבבים את פירות היער עם מיץ לימון וזרעי צ'יה
- מפזרים את תערובת פירות היער על הקרם
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite
רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…