עוגת גזר משודרגת עם עושר טעמים ים תיכוניים – שילוב של אמריקה וים תיכון ||| טוויסט ים תיכוני לעוגה האהובה בבריטניה וצפון אמריקה בעזרת פיסטוק-חלבי ושמן זית שמעניקים לעוגה עסיסיות, טעם וניחוח חדשים ||| עוגה קלה להכנה אבל דורשת מגוון מצרכים לא שגרתיים על מנת לקבל את התוצאה הייחודית ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (תבנית אינגליש קייק)
- 80 מ"ל שמן זית
- 180 גרם סוכר חום כהה
- 4 ביצים L
- 210 גרם קמח
- 1 כף סודה לשתייה
- ¼ כפית קִנָּמוֹן טחון
- קורט ציפורן טחון
- 3 גזר מגורד גס בפומפייה
- 50 גרם פיסטוק חלבי גרוס
לקישוט
שלבי הכנה
- מחממים תנור ל-190 מעלות
- משמנים תבנית אינגליש קייק
- בקערת מְעַרְבֵּל (מיקסר) מערבבים את שמן הזית, סוכר חום וביצים, עד לקבלת תערובת אחידה
- מנפים פנימה את הקמח, אבקת סודה לשתייה, קינמון וציפורן ומערבבים לקבלת תערובת אחידה
- מוסיפים לתערובת את גרידת הגזר ושברי הפיסטוק
- יוצקים את התערובת לתבנית
- מפזרים מעל את הפיסטוקים ואת הסוכר חום בהיר
- אופים 35 דקות, או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש עם פירורים לחים
- מצננים בתבנית, משחררים את הדפנות
- מחלצים לצלחת הגשה
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite
רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…