טחינה טורקיז והשף אבי ביטון מציעים מתכון משפחתי שהילדים יאהבו במיוחד ||| מתכון ששומר לכם על תזונה מיטבית לילדים ולשאר בני המשפחה ||| טחינה גולמית מעניקה לקציצות רכות וטעם נהדרים, בנוסף לרוטב עגבניות עשיר עם שעועית ירוקה פריכה וטעימה ||| מתכון שאפשר להכין עם הילדים ונפלא להגשה לארוחת צוהריים או ערב ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (4 מנות)
לקציצות
- 500 גרם בשר טחון
- 1 בצל קצוץ
- 1 גזר קצוץ
- 4 כפות טחינה גולמית טורקיז
- 3 כפות גדושות קמח חומוס
- 1 צרור פֶּטְרוֹזִילְיָה קצוצה
- 1/4 כפית מלח
- 1/4 כפית פִּלְפֵּל
לרוטב
- 150 גרם שעועית ירוקה
- 1 בצל קצוץ
- 4 שיני שום
- 1 צרור עלי סלרי קצוצים
- 400 גרם עגבניות מרוסקות
- 1 כף פפריקה (פִּלְפֶּלֶת) מתוקה
- 1 כוס מים
לטיגון
- מעט שמן זית
אופן הכנה
- הכנת הקציצות: בקערה רחבה מערבבים את מצרכי הקציצות עד קבלת תערובת אחידה ומגובשת
- יוצרים מתערובת הבשר, קציצות בגודל כדור פינג פונג
- מחזירים את הכדורים לקערה, עוטפים את הקערה בניילון ניצמד ושמים במקרר למשך 30 דקות
- הכנת הרוטב: שמים מעט שמן זית בסיר סוטז' רחב ומטגנים את הבצל, שום, שעועית ועלי סלרי
- מוסיפים את שאר מצרכי הרוטב ומבשלים על להבה נמוכה כ- 10 דקות
- מוסיפים את הקציצות, ומסדרים אותם בסיר ומבשלים למשך 30 דקות נוספות
- מגישים חם לצד סלט ירקות ואורז, פסטה, תפוח אדמה או מה שאוהבים.
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite
רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…