חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: מרק תפוחי אדמה מצרי بطاطا بل ليمون

בטטה בל לאמון הוא מרק זהוב שמקורו במטבח המצרי ||| מרק עשיר בירקות שאפשר להכין בגרסה צמחונית או משרית, תלוי בציר שנשתמש בו ||| מרק מלא טעם וארומטי שהופך אותו למנה נהדרת ללילה קר או ארוחה חגיגית של שישי או ערב חג ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

מרק בטטה חורפי ומנחם (צילום דני בר)

מצרכים (8 מנות)

  • שמן זית לפי הצורך
  • 2 בצל צהוב בינוניים, קצוצים
  • 3 גבעולי סלרי, קצוץ
  • 2 גזר, קצוצים
  • 3-4 שיני שום כתוש
  • 1 כף כורכום טחון
  • 6-7 תפוח אדמה בינוני-גדול, קלופים וחתוכים לחתיכות של כ- 2-3 ס"מ (1.5 ק"ג לערך)
  • 8 כוסות מים או ציר עוף (אם משתמשים במים אפשר להוסיף 2-3 כפות אבקת מרק
  • 1 לימון גדול, המיץ בלבד (כ-1/4 כוס, לפי הטעם)
  • מלח
  • פִּלְפֵּל לפי הטעם

אופן הכנה

  1. בסיר גדול על להבה בינונית, מחממים 2-3 כפות שמן זית
  2. מוסיפים לסיר את הבצל הקצוץ, סלרי וגזר, ומטגנים 10-12 דקות, עד לריכוך והבצל שקוף לחלוטין ומתחיל להזהיב
  3. מוסיפים את השום הטחון ומאדים עוד 2-3 דקות, או עד שהשום מתרכך וריחני אך לא מתחיל להשחים
  4. מוסיפים את הכורכום וכמות נדיבה של מלח ופלפל, ומקפיצים עוד דקה או עד שכל הירקות מצופים היטב בתבלינים
  5. מוסיפים לסיר את קוביות תפוחי האדמה ואת המים או ציר
  6. מביאים את הנוזלים לרתיחה, ואז מנמיכים את הלהבה ומבשלים במשך 30-40 דקות או עד שתפוחי האדמה רכים ומבושלים לחלוטין
  7. מסירים את המרק מהכיריים וטוחנים בבְּלֶנְדֶּר מוט או בקערת בְּלֶנְדֶּר עד לקבלת מרק חלק
  8. מוסיפים את מיץ הלימון, מערבבים וטועמים. מתקנים תיבול עם מיץ לימון, מלח ו/או פלפל לפי הטעם

אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite

רוצים להגדיל הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות. כנסו לקישור שיעזור לכם…

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *