בטטה בל לאמון הוא מרק זהוב שמקורו במטבח המצרי ||| מרק עשיר בירקות שאפשר להכין בגרסה צמחונית או משרית, תלוי בציר שנשתמש בו ||| מרק מלא טעם וארומטי שהופך אותו למנה נהדרת ללילה קר או ארוחה חגיגית של שישי או ערב חג ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (8 מנות)
- שמן זית לפי הצורך
- 2 בצל צהוב בינוניים, קצוצים
- 3 גבעולי סלרי, קצוץ
- 2 גזר, קצוצים
- 3-4 שיני שום כתוש
- 1 כף כורכום טחון
- 6-7 תפוח אדמה בינוני-גדול, קלופים וחתוכים לחתיכות של כ- 2-3 ס"מ (1.5 ק"ג לערך)
- 8 כוסות מים או ציר עוף (אם משתמשים במים אפשר להוסיף 2-3 כפות אבקת מרק
- 1 לימון גדול, המיץ בלבד (כ-1/4 כוס, לפי הטעם)
- מלח
- פִּלְפֵּל לפי הטעם
אופן הכנה
- בסיר גדול על להבה בינונית, מחממים 2-3 כפות שמן זית
- מוסיפים לסיר את הבצל הקצוץ, סלרי וגזר, ומטגנים 10-12 דקות, עד לריכוך והבצל שקוף לחלוטין ומתחיל להזהיב
- מוסיפים את השום הטחון ומאדים עוד 2-3 דקות, או עד שהשום מתרכך וריחני אך לא מתחיל להשחים
- מוסיפים את הכורכום וכמות נדיבה של מלח ופלפל, ומקפיצים עוד דקה או עד שכל הירקות מצופים היטב בתבלינים
- מוסיפים לסיר את קוביות תפוחי האדמה ואת המים או ציר
- מביאים את הנוזלים לרתיחה, ואז מנמיכים את הלהבה ומבשלים במשך 30-40 דקות או עד שתפוחי האדמה רכים ומבושלים לחלוטין
- מסירים את המרק מהכיריים וטוחנים בבְּלֶנְדֶּר מוט או בקערת בְּלֶנְדֶּר עד לקבלת מרק חלק
- מוסיפים את מיץ הלימון, מערבבים וטועמים. מתקנים תיבול עם מיץ לימון, מלח ו/או פלפל לפי הטעם
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite
רוצים להגדיל הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות. כנסו לקישור שיעזור לכם…