שוקולד וחלבה הוא שילוב טעמים מושלם ואיכותי ||| אין יותר טוב מבראוניז תוצרת בית עם טחינה והרבה חלבה מפוררת מעל ||| מתכון שאפשר לשדרג לכל גרסה כיד הדימיון והטעם ||| אפשר לפזר את חתיכות החלבה על הבראוניז, אפשר לערבב את החלבה לתוך בלילת הבראוניז עצמה, או לפצל את הבלילה לשניים, ולעשות שכבה של בראוניז במילוי טחינה-גבינת שמנת ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (8 מנות)
לשכבת הבראוניז
- ¾ כוסות קמח
- ⅓ כוס שוקולד צ'יפס
- ½ כפית אבקת אפייה
- ¼ כפית קִנָּמוֹן
- ½ כפית מלח
- ¼ כוס חמאה רכה
- 1 כוס סוכר
- 1 כפית תמצית וניל
- 2 ביצים L
- ¼ כוס שוקולד צ'יפס
לשכבת החלבה
לציפוי
- ⅓ כוס חלבה מפוררת
שלבי הכנה
- מחממים תנור ל- 180 מעלות ומשמנים תבנית אפייה 20X20
- הכנת שכבת הבראוניז: בקערה בינונית מערבבים את הקמח, קקאו, קינמון, מלח ואבקת אפייה
- בקערת מיקסר מערבבים את הסוכר וחמאה עד לקבלת קרם חלק
- מוסיפים את הביצים אחת בכל פעם, ומקציפים היטב
- מוסיפים את התמצית וניל ומערבבים לאיחוד
- מקפלים את קציפת הביצים לקערת החומרים היבשים
- מקפלים פנימה את השוקולד צ'יפס ומערבבים לאחידות
- מורחים ¾ מבצק הבראוניז בתבנית האפייה המשומנת
- הכנת שכבת גבינה-טחינה: בקערת מיקסר מקציפים יחד חמאה, סוכר וקמח
- מוסיפים את גבינת השמנת ומערבבים לקבלת תערובת אחידה
- מוסיפים את הביצה ומערבבים עד לקבלת קרם בהיר
- מוסיפים את הטחינה ומערבבים דקה אחת או עד שהטחינה מתערבבת לגמרי בתערובת גבינת השמנת
- מזלפים באקראי את תערובת הטחינה-שמנת מעל בצק הבראוניז שבתבנית
- מטפטפים מעל את יתרת בצק הבראוניז שנותרה
- מפזרים מעל את חתיכות החלבה
- מערבבים את הציפוי יחד לבלילה בעזרת סכין כהה
- אופים במשך 40-45 דקות
- מניחים להתקרר לטמפרטורת החדר
- חותכים לקבלת ריבועי בראוניז
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite
רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…