חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

סיפורו של מתכון: מירפואה Mirepoix

בסיס לתבשילים, רטבים נוספים, או סתם תוספת לבשר או לדגים ||| סיפורו של דוכס שעל שמו הרוטב העסיסי כל כך ||| הדוכס, רעייתו ולואי ה-15 קשורים לסיפורנו הפעם ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

המצרכים לסופריטו ובהם גזר, בצל, כרישה ועוד (צילום Pixabay)

הדוכס מירפואה Duc de Mirepoix

הדוכס מירפואה או בשמו המלא והארוך Gaston-Pierre-Charles de Lévis-Lomagne, duc de Mirepoix (1699–1757) היה בן אצילים צרפתי שלמעשה לא היה יוצא דופן בשום דבר או מעשה. בסך הכל עוד בחור טוב, נשא אישה כאשר הוריו מצאו לו שידוך ההולם את מעמדו ומעמדם. נערה צעירה שלא ממש הותירה את חותמה על החברה או ההיסטוריה אך היתה מתאימה לנסיבות. למרות הבינוניות ששרתה במעונם, באחד הימים הם הוזמנו לחצר המלך לואי ה- 15. הם כמובן ערכו את כל ההכנות המתאימות, הגב' מירפואה תפרה לעצמה מערכת שמלות חדשה, פאות גבוהות ומקושטות, וכך הם יצאו לחצר ארמון וורסאי.

באופן מפתיעה ביותר היא מצאה מאד חן בעיני המלך, שלא נמנע מלהביע את חיבתו אל הגברת, למורת רוחו של מר מירפואה. כדי להרגיע את הבעל הנבגד המלך המטיר עליו כסף, אדמות, ועושר רב.

כידוע אין כמו כסף להרגיע את העצבים. אולי… כן למעשה יש משהו נוסף: אוכל טוב. ..! מר מירפואה שראה שאין לו נחמה אלא בתבשילי מטבח מצויינים, ביקש מהטבח האישי שלו לדאוג לכך שבכל מנה שתוגש לו יהיה לצדה רוטב, המורכב מבצל גזר וסלרי. שלושה מרכיבים שאת טעמם הוא מאד אהב, ועכשיו שיש לו כל כך הרבה כסף הוא יכול להעסיק טבח במשרה מלאה שיעמוד ויקצוץ אותם כל היום והוא יוכל לטעום את הרוטב האהוב עליו כל יום, והם לא סתם ישמש לקישוט השולחן.

האדון והגב' מירפואה היו נשכחים מלב כל, לולא הגזר הבצל והסלרי שהיו דיירי קבע במטבח שלהם. כך זכה מירפואה לתהילת עולם, כי השילוב של הגזר הבצל והסלרי כבסיס לתבשילים ורטבים קיבל מקום של כבוד במטבח הצרפתי, וכולם קראו לזה פשוט על שמו מירפואה.

מתכון: מירפואה

מצרכים

  • 1/4 כוס שמן זית
  • 50 גרם חמאה
  • 300 גרם בצל לבן חתוך לקוביות קטנות
  • 150 גרם גזר חתוך לקוביות קטנות
  • 150 גרם סלרי חתוך לקוביות קטנות
    1 כוס ציר בשר או עוף
  • 1/2 כוס יין לבן יבש
  • שדרוג: ניתן להוסיף קוביות חזה אווז מעושן או בייקון

אופן הכנה

  1. בסיר עם תחתית עבה מחממים את השמן והחמאה
  2. מוסיפים את הבצל ואחריו מוסיפים את הגזר והסלרי
  3. אפשר להוסיף  עכשיו את קוביות חזה האווז המעושן, או מי שרוצה בייקון
  4. ממשיכים בטיגון עד שהבצל נהייה שקוף
  5. מוסיפים את ציר המרק
  6. מנמיכים את הלהבה ומבשלים עד לצמצום הנוזלים לחצי
  7. לקראת סוף הבישול מוסיפים את היין הלבן
  8. ממשיכים ברתיחה עדינה עוד כ- 4 דקות

מתכון למרק על בסיס מירפואה בקישור…

בתיאבון Bon appétit

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *