סיפורה של בוקאטיני אל אמטריצ'יאנה Bucatini Al Amatriciana

סיפורה של מנת פסטה אייקונית שהלכה לבית המשפט ||| מה המרכיב הסודי של המנה ||| איזו עיירה זכתה לכבוד שהמנה נקראת על שמה ||| כל כך פשוט אבל מוגן בזכויות כך שלא כל מנה יכולה להקרא בשם זה ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

בוקאטיני אל המטריצ'יאנה (צילום ממקור לא ידוע שימוש לפי סעיף 27א' לחוק זכויות יוצרים תשס"ח 2007)

סיפורה של אל מטריצ'יאנה

בוקאטיני אל אמטריצ'יה היא אחת ממנות הפסטה הכי מוכרות באיטליה. המנה נוצרה על גבול מחוז לאציו Lazio ומחוז אמברוצו Abruzzo שבאיטליה, בעיירת רועים קטנה בשם אמטריצ'ה Amatrice. תושבי העיירה מתקיימים בעיקר מרעיית צאן בהרים שמסביב לעיירה, ההרים גבוהים וקרירים והצאן מניב תוצרת חלב נפלאה ממנה מייצרים את הפקורינו רומאנו Pecorino Romano – גבינה קשה חריפה וארומטית.

הרועים עבדו בהרים זמן ממושך, הרחק מהבית ומכל יישוב אחר. הם נהגו להצטייד במוצרי אוכל המחזיקים מעמד זמן רב מבלי להתקלקל: חתיכת גבינה, נתח ה- Guanciale שזה בשר לחי חזיר כבוש במלח, וכמובן פסטה יבשה. משלושת המוצרים הללו נהגו הרועים במשך מאות שנים להכין לעצמם ארוחת ערב. אך כשהגיעה העגבנייה מהעולם החדש הרועים החלו להוסיף לתערובת גם עגבניות מיובשות או רסק עגבניות משומר או סתם עגבניות טריות מבושלות. כך נולד רוטב מאוד טעים ומזין. אך כאן לא מסתיים הסיפור שלנו – נהפוך הוא, כאן הוא רק מקבל תנופה.

עם גילויו של העולם החדש החלה הגירה מאיטליה ליבשת האמריקאית, גם הרוטב היגר לאמריקה. שם כמעט כמו כל דבר באמריקה נערכו בו שינויים ונוספו תוספות: לעיתים בצל, לעיתים שום, ובעיקר שמנת. תושבי אמטריצ'ה האיטלקים שמעו כי בעולם החדש מכנים בשם רוטב אמטריצ'נה כל מיני סוגי רטבים שאינם ממש המאכל המקורי שלהם, המעלה בליבם גאווה רבה. לכן הם החליטו לעשות מעשה! הם הגישו בקשה לרישום פטנט על הרוטב בבית משפט בארה"ב. לא יאומן, אבל הבקשה התקבלה – ומאז מותר לכנות בשם רוטב אמטריצ'ינה אך ורק רוטב המורכב מלחי חזיר כבוש, עגבניות, שמן זית, מעט פלפל צ'ילי וגבינת פקורינו.

 
- פרסומת -

 

מתכון: בוקאטיני אל המטריצ'נה

אופן הכנה

  1. מחממים שמן במחבת עם שוליים גבוהים
  2. מוסיפים את קוביות הבשר ומטגנים עד להזהבתם
  3. מוסיפים את העגבניות ואת רסק העגבניות ומנמיכים את הלהבה
  4. מוסיפים את הפלפל צ'ילי ומבשלים במשך כ-20 דקות
  5. בינתיים מבשלים את הפסטה לרמת אל-דנטה
  6. בסיום מוסיפים 4 כפות ממי הבישול של הפסטה לרוטב העגבניות ומערבבים היטב
  7. מסננים הפסטה ומעבירים אותה למחבת עם הרוטב
  8. מערבבים היטב ומפזרים מעל את שבבי הפקורינו
  9. מגישים מיד עם יין אדום

בתיאבון  Buon Appetito

כתיבת תגובה

אולי יעניין אותך: