הכל על צ'ימיצנגה Chimichanga

מהו המאכל המקסיקני שתפס מקום ברחבי תבל ||| איך הומצאה המנה ||| מי ואיפה המציא המנה ומדוע קיבלה שם כל כך מוזר ||| מתכון קל להכנת מנת הצ'ימיצ'נגה בכל בית ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

צ'ימיצנגה מקסיקנית (צילום ממקור לא ידוע שימוש לפי סעיף 27א' לחוק זכויות יוצרים תשס"ח 2007)

מוניקה הצרפתיה עם מעדן מקסיקני בארה"ב

מוניקה פלין Monica Flin בת למהגרים צרפתים גדלה בדרום מערב ארה"ב בעיר טוסון Tuscon שבמדינת אריזונה Arizona, ארה"ב. אריזונה היא בירת האוכל המקסיקני בארה"ב, ואין זה פלא כי הרי אריזונה היתה פעם שייכת למקסיקו עד שהגיעו האמריקאים ודחקו את המקסיקנים יותר דרומה אבל זה כבר ענין לפוליטיקה ואנחנו בענייני תענוגות האוכל.

מוניקה נישאה פעמיים לגברים מקסיקניים ובילתה את חיי הנישואים במקסיקו, משניהם היא התאלמנה. בפעם השנייה היא החליטה לחזור אל עיר מולדתה ושם לפתוח בחיים חדשים עצמאיים. הדבר שהיא ידעה לעשות ממש טוב מלבד להתחתן היה לבשל אוכל מקומי מצוין ולכן היא פתחה מסעדה קטנה בצד הדרך  וקראה לה אל-צ'ארו El Charro בה היא הגישה אוכל ביתי מקסיקני. שנות ה-20 של המאה הקודמת היו שנים קשות מאד בפרט בדרום מערב ארה"ב. מוניקה נלחמה על כל לקוח מצד אחד ומצד שני השתדלה שלא לבזבז שום דבר במטבח. את העבודה היא לא עשתה לבד במטבח אלא בני משפחתה באו לעזרתה: הם קבעו משמרות וכולם, מבוגרים וצעירים עזרו לה

הצ'ימיצ'נגה נולדה באחד מהימים בהם האחיינים שלה שהיו בגיל העשרה עזרו לה במטבח והיא עבדה על הכנת בוריטו מטורטיה, ירקות, בשר, ואורז. הבוריטו בדרכו לצלחת החליק מידיה ונפל אל תוך סיר השמן הרותח. הגב' פלין שהתכוונה לסננן מבין שיניה קללה עסיסית על כך שאוכל הלך לאיבוד נזכרה מיד שהנוער עוזר לה במטבח ובמקום לקלל היא פשוט סננה איזה מילמול שנשמע כמו צ'ימיצ'נגה!! הילדים שראו את כעסה וצערה על האוכל שבוזבז החליטו לתקן את הטעות. סיננו את הבוריטו המטוגן מהשמן הניחו אותו על מצע של חסה ויצאו להגיש אותו לסועד שכבר היה חסר סבלנות לגמרי כי המנה אחרה להגיע.

כאשר ראה מה קיבל שאל בפליאה מה זה? וכמובן שהוא קיבל תשובה מידית: צ'ימיצ'נגה, והשאר רשום על גבי כל התפריטים במסעדות מקסיקניות ממקסיקו ועד תל אביב.

זה הסיפור אבל ההסבר לשם הוא שצ'ימי וצ'אנגה מגיעים משני מונחים ספרדיים מקסיקניים: צ'ימי מהפועל chamuscado, שפירושו צרוב, וצ'אנגה מהפועל chingar, שהוא סוג של קללה.

 
- פרסומת -

 

מתכון: צ'ימיצ'נגה

מצרכים (ל-6 סועדים)

להגשה

אופן הכנה

  1. במחבת רחב עם מעט שמן משחימים את הבשר
  2. מוסיפים את הבצל הקצוץ, רוטב צ'ילי, מלח ופלפל שחור מערבבים היטב
  3. משאירים על הלהבה למשך עוד 4 דקות
  4. מחממים את הטורטיות במיקרוגל (כך נוח יותר לעבודת איתן)
  5. במרכז כל טורטייה מניחים 2 כפות מתערובת הבשר
  6. מקפלים צד אחד אחר-כך את השוליים כלפי פנים
  7. מקפלים לבסוף את הצד השני ומהדקים עם שני קיסמי שיניים (טיפ: יש להקפיד שהטורטיות סגורות היטב שהבשר לא יוכל לצאת במהלך הטיגון)
  8. מחממים את השמן בסיר נוח לטיגון עמוק
  9. מכניסים בכל פעם 2 טורטיות ומטגנים עד שהן זהובות מכל הצדדים
  10. מעבירים למגש עם נייר סופג

להגשה

  1. מסדרים מצע של חסה
  2. מניחים מעליו את הטורטיות
  3. מפזרים את קוביות העגבניות, הזיתים הקצוצים והבצל הירוק הקצוץ
  4. מעל הכל בעזרת כף גדולה יוצקים על כל אחת מהטורטיות מהגואקמולי

בתיאבון Buen apetito

כתיבת תגובה

אולי יעניין אותך: