חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: חביתת עיג'ה סורית عجة البيض

במטבח הסורי חֲבִיתָת ירקות נקראת עיג'ה Ejjeh או עוג'ה או בשמה המלא עייג'ת אלביית ||| במטבח העירקי יקראו לאותה חביתת ירקות ערוק Arook كباب عروك ||| בין אם זה אומלט, חביתה, עיג'ה או ערוק – העיקר עושר הטעמים והבריאות ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

לביבת ירק ערוק (צילום אליחנן מלכיור)

מצרכים

אופן הכנה

  1. מגרדים את הקישואים. סוחטים מהם את הנוזלים, ומניחים בקערה גדולה
  2. קוצצים את כל הירוקים ומצרפים לגרידת הקישואים בקערה
  3. מוסיפים את הביצים ואת שאר המצרכים ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה
  4. במחבת מחממים שמן בגובה כס"מ
  5. בעזרת כף גדולה מעבירים מהתערובת לשמן ומטגנים הלביבות על להבה בינונית נמוכה עד להזהבה משני הצדדים
  6. מעבירים לצלחת מרופדת בנייר מגבת לספיגת השמן
  7. מגישים לצד סלט ירקות, צנונית, בצל ירוק, עגבניות, זיתים, מלפפונים חמוצים

אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite

רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *