במטבח הסורי חֲבִיתָת ירקות נקראת עיג'ה Ejjeh או עוג'ה או בשמה המלא עייג'ת אלביית ||| במטבח העירקי יקראו לאותה חביתת ירקות ערוק Arook كباب عروك ||| בין אם זה אומלט, חביתה, עיג'ה או ערוק – העיקר עושר הטעמים והבריאות ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים
- 4-5 קישואים או זוקיני, בינוניים
- צרור נענע טרייה
- צרור פֶּטְרוֹזִילְיָה
- צרור כוסברה (גַּד או כֻּסְבָּר)
- צרור בצל ירוק
- 4-6 ביצים
- פִּלְפֵּל ירוק חריף (לאוהבי החריף)
- נענע יבשה (לא חובה)
- 1-2 כפות פירורי לחם
- פִּלְפֵּל שחור
- מלח
אופן הכנה
- מגרדים את הקישואים. סוחטים מהם את הנוזלים, ומניחים בקערה גדולה
- קוצצים את כל הירוקים ומצרפים לגרידת הקישואים בקערה
- מוסיפים את הביצים ואת שאר המצרכים ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה
- במחבת מחממים שמן בגובה כס"מ
- בעזרת כף גדולה מעבירים מהתערובת לשמן ומטגנים הלביבות על להבה בינונית נמוכה עד להזהבה משני הצדדים
- מעבירים לצלחת מרופדת בנייר מגבת לספיגת השמן
- מגישים לצד סלט ירקות, צנונית, בצל ירוק, עגבניות, זיתים, מלפפונים חמוצים
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite
רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…