מִקְפָּה הוא תבשיל סמיך, מעיין דייסה שבמקורות מכונה מקפה ||| בעולם המערבי דייסת פול פחות מוכרת אבל Brei או Porridgeשל קטניות או פחמימות אחרות מוכרים היטב ||| במחוזותינו בפרט והמזרח התיכון בכלל תבשיל פול או מקפה מוכרים כבר אלפי שנים ומוזכרים גם במקורות כמו בתוספתא: המקפה (של גריסי פול) והאמיתה (מנטה) והשום והשמן צף על גביהן ||| כל הפרטים וגם מתכונים בהמשך…
מצריכים
- 1 ק"ג פול מקופסאות שימורים
- פִּלְפֵּל שחור (אפשר פלפל לבן)
- ½ כפית מלח
- 3 שיני שום
- שמן זית
- ½ צרור נענע
להגשה
שלבי הכנה
- מסננים את הפול ומוציאים את שאריות הקליפות
- בקערת מְעַרְבֵּל מזון מרסקים את הפול למרקם של דייסה
- מוסיפים את השום וכותשים עם הפול לאחידות
- מוסיפים את המלח ופלפל ומערבבים
- לפני הגשה כותשים את הנענע עד דק ומערבבים לקבלת מקפה במרקם אחיד
- מחלקים לצלות הגשה ויוצקים על כל מנה מעט שמן זית
מתכון: פול מצרי
מצרכים
לתיבול
להגשה
שלבי הכנה
- בסיר עם מים וכפית סוכר מבשלים את הפול שהשרנו לילה קודם, עד ריכוך
- משאירים הפול במים הרתוחים גם אחרי כיבוי הלהבה
- הכנת התיבול: בקערה או בעזרת בְּלֶנְדֶּר מוט נערבב את מצרכי התיבול לקבלת בלילה אחידה עפ"י הטעם כי טעמו של הפול הוא כאיכותו של התיבול
הגשה
- נוציא בעזרת מצקת מחוררת מנת פול מהסיר לצלחות הגשה אישיות
- נמזוג מבלילת התיבול בנדיבות
- נוסיף כף טחינה וביצה קשה
- נגיש לצד פיתה טרייה חמה
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון بالصحه والعافيه
רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…