חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: מִקְפָּה פול

מִקְפָּה הוא תבשיל סמיך, מעיין דייסה שבמקורות מכונה מקפה ||| בעולם המערבי דייסת פול פחות מוכרת אבל Brei או  Porridgeשל קטניות או פחמימות אחרות מוכרים היטב ||| במחוזותינו בפרט והמזרח התיכון בכלל תבשיל פול או מקפה מוכרים כבר אלפי שנים ומוזכרים גם במקורות כמו בתוספתא: המקפה (של גריסי פול) והאמיתה (מנטה) והשום והשמן צף על גביהן ||| כל הפרטים וגם מתכונים בהמשך…

מקפה פול (צילום דני בר)

מצריכים

להגשה

שלבי הכנה

  1. מסננים את הפול ומוציאים את שאריות הקליפות
  2. בקערת מְעַרְבֵּל מזון מרסקים את הפול למרקם של דייסה
  3. מוסיפים את השום וכותשים עם הפול לאחידות
  4. מוסיפים את המלח ופלפל ומערבבים
  5. לפני הגשה כותשים את הנענע עד דק ומערבבים לקבלת מקפה במרקם אחיד
  6. מחלקים לצלות הגשה ויוצקים על כל מנה מעט שמן זית

מתכון: פול מצרי

מצרכים

לתיבול

להגשה

שלבי הכנה

  1. בסיר עם מים וכפית סוכר מבשלים את הפול שהשרנו לילה קודם, עד ריכוך
  2. משאירים הפול במים הרתוחים גם אחרי כיבוי הלהבה
  3. הכנת התיבול: בקערה או בעזרת בְּלֶנְדֶּר מוט נערבב את מצרכי התיבול לקבלת בלילה אחידה עפ"י הטעם כי טעמו של הפול הוא כאיכותו של התיבול

הגשה

  1. נוציא בעזרת מצקת מחוררת מנת פול מהסיר לצלחות הגשה אישיות
  2. נמזוג מבלילת התיבול בנדיבות
  3. נוסיף כף טחינה וביצה קשה
  4. נגיש לצד פיתה טרייה חמה

אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון بالصحه والعافيه

רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *