חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: מרק סלק מנחם

מרק סלק חורפי הוא מנת בריאות שמחממת ומנחמת עם הרבה טעם ||| מומלץ להשתמש בסלק שלם כולל העלים ולהשתמש בכולו על פי המתכון ||| ברפואה הסינית שורש הסלק נחשב למועיל להרכב הדם והעלים מסייעים בהמרצה וניקוי הכבד ||| מנה עשירה של עדשים, שעועית אדומה וסלק שיחממו לכם את הלב ואת היום ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

מרק סלק מנחם (צילום ממקור לא ידוע ושימוש לפי סעיף 27א' לחוק זכויות יוצרים תשס"ח 2007)

מצרכים (3 מנות)

להגשה

  • 1 לימון חצוי או משחת מיסו בהירה

שלבי הכנה

  1. בסיר קטן ועמוק על להבה גבוהה, מחממים את שמן הזית, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד השחמה
  2. מוסיפים את הקולרבי ומטגנים 2 דקות נוספות תוך ערבוב
  3. מוסיפים לסיר את העדשים, שעועית, סלק, מלח ופלפל ומטגנים כ-3 דקות נוספות
  4. מוזגים פנימה את מי החומוס או מים רגילים עד לכיסוי ועוד אצבע
  5. מתבלים במלח, פלפל שחור ואבקת קארי. בוחשים ומביאים לרתיחה
  6. מנמיכים את הלהבה ומבשלים 45-60 דקות, עד ריכוך כל מרכיבי הסיר
  7. בודקים ומתקנים תיבול, אם צריך
  8. מוסיפים את עלי הסלק, מביאים לרתיחה
  9. מבשלים על להבה נמוכה כ-10 דקות נוספות
  10. מגישים בקערה או צלחת מרק עם טיפה מיץ לימון טרי. חובבי מיסו מוזמנים להחליף את הלימון בחצי כפית משחת מיסו בהירה. ממיסים אותה עם מעט מי מרק ואז מוזגים לקערה ואוכלים

אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite

רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *