מרק סלק חורפי הוא מנת בריאות שמחממת ומנחמת עם הרבה טעם ||| מומלץ להשתמש בסלק שלם כולל העלים ולהשתמש בכולו על פי המתכון ||| ברפואה הסינית שורש הסלק נחשב למועיל להרכב הדם והעלים מסייעים בהמרצה וניקוי הכבד ||| מנה עשירה של עדשים, שעועית אדומה וסלק שיחממו לכם את הלב ואת היום ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (3 מנות)
- 1 בצל קטן, קצוץ
- 2 כפות שמן זית
- 2 סלק בינוני, חתוכים לקוביות
- 1 קולרבי קלוף, חתוך לקוביות
- ½ כוס עֲדָשִים שחורים או עֲדָשִים מנומרים, שטופים ומסוננים
- ½ כוס שעועית אדומה, לאחר השריה של לילה
- 1 כוס מי בישול של חומוס (לא חובה)
- 5-6 עלי סלק שטופים היטב כולל גבעול, קצוצים
- מלח הימלאיה
- פִּלְפֵּל שחור
- ½ כפית אבקת קארי
להגשה
- 1 לימון חצוי או משחת מיסו בהירה
שלבי הכנה
- בסיר קטן ועמוק על להבה גבוהה, מחממים את שמן הזית, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד השחמה
- מוסיפים את הקולרבי ומטגנים 2 דקות נוספות תוך ערבוב
- מוסיפים לסיר את העדשים, שעועית, סלק, מלח ופלפל ומטגנים כ-3 דקות נוספות
- מוזגים פנימה את מי החומוס או מים רגילים עד לכיסוי ועוד אצבע
- מתבלים במלח, פלפל שחור ואבקת קארי. בוחשים ומביאים לרתיחה
- מנמיכים את הלהבה ומבשלים 45-60 דקות, עד ריכוך כל מרכיבי הסיר
- בודקים ומתקנים תיבול, אם צריך
- מוסיפים את עלי הסלק, מביאים לרתיחה
- מבשלים על להבה נמוכה כ-10 דקות נוספות
- מגישים בקערה או צלחת מרק עם טיפה מיץ לימון טרי. חובבי מיסו מוזמנים להחליף את הלימון בחצי כפית משחת מיסו בהירה. ממיסים אותה עם מעט מי מרק ואז מוזגים לקערה ואוכלים
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite
רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…