חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: עוגת אוכף צבי Rehrücken – עוגת שוקולד גרמנית

למרות השם המאיים, לא מדובר בתבשיל בשרי אלא בעוגת שוקולד שצורתה מזכירה צלעות של בשר צבי ||| עוגה שיש להכנתה תבנית ארוכה חצי עגולה שכמובן נקראת rehrücken pan ||| צורת העוגה מזכירה את הצורה של אוכף בשר צבי שהיא מנת בשר פופולארית לא פחות מהעוגה ||| בסטיריה Steiermark שבאוסטריה, עוגה דומה נקראת עוגת אוכף קלצן Kletzen-Rehrücken ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

עוגת אוכף צבי – עוגת שוקולד גרמנית (צילום ממקור לא ידוע ושימוש לפי סעיף 27א' לחוק זכויות יוצרים תשס"ח 2007)

מצרכים (לתבנית Rehrucken Pan)

לעוגה

שדרוג

  • 1-2 כפיות קפה נמס אינסטנט שאוהבים

לשימון

לציפוי וקישוט

שלבי ההכנה

    1. מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים בנדיבות את התבנית
    2. בקערת זכוכית ממיסים שוקולד ו-50 גרם חמאה או שמן קוקוס במיקרוגל בפולסים ומערבבים עד קבלת מרקם חלק
    3. בקערת מְעַרְבֵּל (מיקסר) עם וו גיטרה מקציפים את יתר החמאה (או שמן קוקוס) עם סוכר ומלח עד קבלת תערובת תפוחה ובהירה
    4. מוסיפים את הביצים אחת אחר השנייה, ביצה אחת בכל פעם, וממתינים עד שהיא נטמעת בתערובת לפני שמוסיפים את הביצה הבאה
    5. תוך כדי ערבוב, מוסיפים לתערובת החמאה והביצים את בלילת השוקולד והחמאה המומסים
    6. מוסיפים לבלילה קמח, שקדים טחונים ופודינג שוקולד ומערבבים עד קבלת תערובת אחידה
    7. יוצקים את בלילת העוגה לתבנית המשומנת ומיישרים
    8. אופים בתנור שחומם מראש 45-40 דקות, עד שקיסם שננעץ באמצע יוצא עם מעט פירורים
    9. מצננים את העוגה לפחות ½ שעה
    10. הופכים את התבנית על צלחת הגשה ומחלצים את העוגה מהתבנית
    11. הכנת הציפוי: בקערת זכוכית ממיסים שוקולד וחמאה או שמן קוקוס במיקרוגל בפולסים ומערבבים עד קבלת מרקם חלק
    12. מצננים מעט ואז מצפים את העוגה בשכבה אחידה של ציפוי השוקולד
    13. מקשטים בשורות מקבילות של מקלות שקדים מולבנים

אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Guten Appetit

רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *