למרות השם המאיים, לא מדובר בתבשיל בשרי אלא בעוגת שוקולד שצורתה מזכירה צלעות של בשר צבי ||| עוגה שיש להכנתה תבנית ארוכה חצי עגולה שכמובן נקראת rehrücken pan ||| צורת העוגה מזכירה את הצורה של אוכף בשר צבי שהיא מנת בשר פופולארית לא פחות מהעוגה ||| בסטיריה Steiermark שבאוסטריה, עוגה דומה נקראת עוגת אוכף קלצן Kletzen-Rehrücken ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (לתבנית Rehrucken Pan)
לעוגה
- 100 גרם שוקולד מריר
- 170 גרם חמאה או שמן קוקוס רכים בטמפרטורת החדר
- 160 גרם סוכר
- קורט מלח
- 4 ביצים L
- 100 גרם שקדים טחונים
- 70 גרם קמח
- 80 גרם אינסטנט פודינג שוקולד
שדרוג
- 1-2 כפיות קפה נמס אינסטנט שאוהבים
לשימון
לציפוי וקישוט
שלבי ההכנה
-
- מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים בנדיבות את התבנית
- בקערת זכוכית ממיסים שוקולד ו-50 גרם חמאה או שמן קוקוס במיקרוגל בפולסים ומערבבים עד קבלת מרקם חלק
- בקערת מְעַרְבֵּל (מיקסר) עם וו גיטרה מקציפים את יתר החמאה (או שמן קוקוס) עם סוכר ומלח עד קבלת תערובת תפוחה ובהירה
- מוסיפים את הביצים אחת אחר השנייה, ביצה אחת בכל פעם, וממתינים עד שהיא נטמעת בתערובת לפני שמוסיפים את הביצה הבאה
- תוך כדי ערבוב, מוסיפים לתערובת החמאה והביצים את בלילת השוקולד והחמאה המומסים
- מוסיפים לבלילה קמח, שקדים טחונים ופודינג שוקולד ומערבבים עד קבלת תערובת אחידה
- יוצקים את בלילת העוגה לתבנית המשומנת ומיישרים
- אופים בתנור שחומם מראש 45-40 דקות, עד שקיסם שננעץ באמצע יוצא עם מעט פירורים
- מצננים את העוגה לפחות ½ שעה
- הופכים את התבנית על צלחת הגשה ומחלצים את העוגה מהתבנית
- הכנת הציפוי: בקערת זכוכית ממיסים שוקולד וחמאה או שמן קוקוס במיקרוגל בפולסים ומערבבים עד קבלת מרקם חלק
- מצננים מעט ואז מצפים את העוגה בשכבה אחידה של ציפוי השוקולד
- מקשטים בשורות מקבילות של מקלות שקדים מולבנים
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Guten Appetit
רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…