עוגיות ביתיות אופייניות לדרום גרמניה ואוסטריה בכלל ועמק גרוסארלטל Grossarltal בפרט ||| עוגיות חגיגיות לחורף בכלל ובעיקר לחג המולד והסילבסטר ||| העוגיות נקראות בגרמנית גם פלטצחן Plätzchen או עוגיות חג המולד Weihnachtsgebäck ||| רוב סוגי עוגיות פלצכן הופיעו במאה ה-19 כדי לקשט את עץ חג המולד, אבל כוכבי קינמון מתוארכים כבר במאה ה-16 ||| יש אזכורים שבשנת 1536 הוגש לקיסר קרל החמישי כוכבי קינמון "טעימים" בעת ביקורו אצל הקרדינל לורנצו קמפג'יו Lorenzo Campeggio ||| יש לדעת שקינמון באותם ימים היה תבלין יקר ביותר כך שבשנת 1530 החליט הסוחר אנטון פוגר Fugger מאוגסבורג Augsburg להפגין לקיסר את עושרו על ידי ששרף שטרות חוב של הקיסר קרל החמישי על להבה עשויה ממקלות קינמון ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (כ-45 עוגיות)
- 3 חלבוני ביצים L
- 250 גרם אבקת סוכר
- 1 טיפה תמצית שקדים מרירים
- 1 כפית קִנָּמוֹן
- 10 גרם סוכר וניל
- 300 גרם שקדים טחונים
לרידוד
לציפוי
- סוכר מגורען לצורות
שלבי הכנה
ראשית,
- בקערת מְעַרְבֵּל (מיקסר) מקציפים את החלבונים לקבלת קציפה יציבה
- מסננים את אבקת הסוכר במסננת דקה ומקפלים את אבקת הסוכר לתוך מקצפת החלבונים. הערה: התערובת אמורה כעת לקבל ברק טוב.
- קחו שתי כפות מהתערובת הזו והניח בקערית בצד
- קפלו למקצפת שנותרה בקערה, והוסיפו את תמצית השקדים המרים, קינמון, סוכר וניל וכמחצית מהשקדים טחונים. יש לקפל בזהירות לקבלת תערובת אחידה
- הוסיפו עוד שקדים טחונים עד שהבצק כבר כמעט לא דביק
- מחממים תנור ל- 150 מעלות. רפדו תבנית אפייה בנייר אפייה, ומפזרים את משטח העבודה באבקת סוכר
- מרדדים את הבצק לעובי של ½ ס"מ לערך
- השתמשו בחותכן בצורת כוכב כדי לחתוך את העוגיות לצורות כוכבים יפות. טיפ: המשיכו לפזר על החותכן אבקת סוכר כדי שהבצק לא יידבק אליו
- סדרו את הכוכבים בתבנית המרופדת
- הוסיפו ½ כפית מים (או יותר, לפי הצורך) לקערית עם מקצפת החלבונים וסוכר ששמרנו בצד בשלב 3, וערבבו לקבלת מרקם נוחל מריחה
- הברישו את פני הכוכבים עם שכבת הקציפה הדלילה
- הכניסו התבנית לתנור למשך 20-30 דקות
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Guten Appetit
רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…