היהדות הקָרָאִית מתקיימת ברציפות בירושלים כבר מעל לאלף שנים ||| חלק מהמסורת הקראית היא כמובן מטעמי המטבח והאוכל השורשי ומסורתי שנשמר מאות שנים ||| קהילת הקראים בעלת שורשים בארץ ישראל ובמצרים ומכאן ההשפעה על מאכלי העדה ||| נציע לכם שני מתכוני פלאפל עם שורשים מעט שונים וטעם שווה ||| כל הפרטים והמתכונים בהמשך…
מצרכים
- 500 גרם פול מצרי שבור
- 500 גרם גרגרי חומוס
- 2 צרורות פֶּטְרוֹזִילְיָה
- 2 צרורות כוסברה (גַּד או כֻּסְבָּר)
- 1 תפוח-אדמה בינוני מבושל לפירה
- 2 בצלים בינוניים קצוצים
- 1 ראש שום גדול קצוץ
- 3 כפות זרעי כוסברה (גַּד או כֻּסְבָּר)
- מלח לפי הטעם
לטיגון
- 1 ליטר שמן
אופן הכנה
- בסיר גדול משרים את הפול והחומוס למשך הלילה, לפחות 8 שעות
- מבשלים את תפוח האדמה עד התרככות ומועכים לפירה
- במעבד מזון טוחנים את כל המצרכים לקבלת עיסה עבה
- טועמים ומתקנים תיבול
- בעזרת כף יוצרים כדורים
- מחממים סיר עם ליטר שמן
- מטגנים בשמן עמוק
- מגישים ונהנים לצד טחינה וסלט ירקות
מתכון: פלאפל קראי מצרי – טעמייה طعمية
מצרכים
- 500 גרם פול שבור
- 1 כפית סודה לשתייה
- 1 בצל גדול קלוף וחתוך לרבעים
- 2 שיני שום
- 1 צרור פֶּטְרוֹזִילְיָה
- 1 צרור כוסברה (גַּד או כֻּסְבָּר)
- 1 כפית כַּמּוֹן
- 1 כפית זרעי כוסברה (גַּד או כֻּסְבָּר) טחונים
- 1/2 פִּלְפֵּל צ'ילי ירוק חריף
- 1.5 כפית מלח
לטיגון
- 1 ליטר שמן
אופן הכנה
- בסיר גדול משרים את הפול עם סודה לשתייה למשך הלילה, לפחות 8 שעות
- במְעְַבֵּד מזון טוחנים את כל המצרכים לקבלת עיסה אחידה
- מניחים לתערובת לנוח כחצי שעה
- מחממים סיר עם שמן לטיגון עמוק
- יוצרים כדורים קטנים ומטגנים אותם בשמן חם ועמוק עד להזהבתם
- מגישים עם טחינה וסלט ירקות ואפשר גם עם גרגרי פול מבושל (או מקופסת שימורים)
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite
רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…