חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: פלאפל קראי ירושלמי

היהדות הקָרָאִית מתקיימת ברציפות בירושלים כבר מעל לאלף שנים ||| חלק מהמסורת הקראית היא כמובן מטעמי המטבח והאוכל השורשי ומסורתי שנשמר מאות שנים ||| קהילת הקראים בעלת שורשים בארץ ישראל ובמצרים ומכאן ההשפעה על מאכלי העדה ||| נציע לכם שני מתכוני פלאפל עם שורשים מעט שונים וטעם שווה ||| כל הפרטים והמתכונים בהמשך…

תוכן כדורי פלאפל מתובלים (צילום דני בר)

מצרכים

לטיגון

אופן הכנה

  1. בסיר גדול משרים את הפול והחומוס למשך הלילה, לפחות 8 שעות
  2. מבשלים את תפוח האדמה עד התרככות ומועכים לפירה
  3. במעבד מזון טוחנים את כל המצרכים לקבלת עיסה עבה
  4. טועמים ומתקנים תיבול
  5. בעזרת כף יוצרים כדורים
  6. מחממים סיר עם ליטר שמן
  7. מטגנים בשמן עמוק
  8. מגישים ונהנים לצד טחינה וסלט ירקות

מתכון: פלאפל קראי מצרי – טעמייה  طعمية

מצרכים

לטיגון

אופן הכנה

  1. בסיר גדול משרים את הפול עם סודה לשתייה למשך הלילה, לפחות 8 שעות
  2. במְעְַבֵּד מזון טוחנים את כל המצרכים לקבלת עיסה אחידה
  3. מניחים לתערובת לנוח כחצי שעה
  4. מחממים סיר עם שמן לטיגון עמוק
  5. יוצרים כדורים קטנים ומטגנים אותם בשמן חם ועמוק עד להזהבתם
  6. מגישים עם טחינה וסלט ירקות ואפשר גם עם גרגרי פול מבושל (או מקופסת שימורים)

אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite

רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…

עלו החודש

חמש תרופות סבתא לחורף

החורף מביא לעיתים קרובות הצטננויות, שפעת ותחושת קור כללית, ותרופות סבתא הן פתרון נפלא לחימום הגוף ולחיזוק המערכת החיסונית באופן

לקריאה...

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *