דורות, יצרנית מוצרי התיבול הקפואים, מגישה לחג פסח מתכון מרהיב ביופיו וטעים, לרטטוי ירקות צבעוני וחגיגי ||| את סיפורו של רטטוי סיפרנו כאן בהרחבה ||| מתכון קל הכנה, בשימוש טבליות בצל מטוגן ועשבי תיבול איטלקי של דורות שהמאפשרים בישול פשוט, קל וללא מאמץ ||| מנה שמתאימה כמנה ראשונה או כתוספת למנה העיקרית בסעודת החג ובכלל ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (6-8 מנות)
- 2 חצילים קטנים
- 2 זוקיני
- 2 בצל סגול
- 3 עגבניות טריות (רצוי מזן תמר)
- 4 פִּלְפֵּל אדום
לרוטב העגבניות
- 1 כוס עגבניות מרוסקות
- 2 קוביות בצל קצוץ ומטוגן דורות
- 1 פִּלְפֵּל גמבה קצוץ
- 1 כפית מחוקה מלח
- 1 כפית סוכר
- 1/2 כפית פִּלְפֵּל שחור
שמן עשבי תיבול
- 4 כפות שמן זית
- 5 קוביות עשבי תיבול לבישול איטלקי דורות
- 1/2 כפית מלח
- 1/4 כפית פִּלְפֵּל שחור
שלבי הכנה
- מקלפים את החציל והבצל הסגול
- פורסים את כל הירקות לפרוסות של 1/2 עד 1 ס"מ
- בקערה מערבבים את כל מצרכי רוטב העגבניות בעזרת כף ושופכים לתבנית חסינת אש עגולה
- מחממים תנור ל-200 מעלות
- מערבבים את כל מרכיבי שמן עשבי התיבול בצנצנת קטנה ומניחים בצד
- מסדרים בתבנית מעל הרוטב את פרוסות הירקות בצורת ספירלה, מהמעגל החיצוני עד שמסיימים את כל הירקות
- מפזרים חצי מכמות שמן עשבי התיבול על הירקות
- מכסים את התבנית עם רדיד אלומיניום ואופים במרכז התנור למשך 20 דקות
- מסירים את רדיד אלומיניום ואופים כ-20 דקות נוספות עד שהירקות מוכנים ומקבלים חריכה קלה
- מוציאים מהתנור ומפזרים מעל את יתרת שמן עשבי התיבול ומגישים חם
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite
רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…