חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

סיפורו של מתכון קפטיקאס דה פרסה Keftikas de Prasa

ממאכל ירושלמי שידוע בשמו בלדינו קפטיקאס דה פרסה או פריטאדה דה פרסה ||| קציצות שעשויות מכרישה ותפוחי אדמה ולכן שמן בעברית הוא פשוט קציצות כרישה או קציצות פראסה ||| יש המכנים אותן גם לביבות כרישה או פריטאס דה פרסה  Fritas de Prasa||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

קפטיקאס דה פרסה Keftikas de Prasa קציצות כרישה (צילום ממקור לא ידוע ושימוש לפי סעיף 27א' וסעיף 50א' לחוק זכויות יוצרים תשס"ח 2007)

מאכל חגיגי ספרדי-יהודי

מאכל זה נחשב לקשה להכנה ולכן לא היה יום יומי במטבח של מזרח אגן הים התיכון, מטורקיה והבלקן ועד ירושלים. קציצות הקפטיקאס דה פרסה נחשבו למעדן חגיגי בסמטאות ירושלים של תחילת המאה. הכנת הפרסה נחשבת לתהליך ארוך ומתיש, בעיקר בגלל הצורך בכמות גדולה של כרישה, כדי לקבל תערובת בכמות שתספיק לארוחה במשפחות הגדולות של פעם. בנוסף, התערובת צריכה השרייה ארוכה ומשך הזמן עד שהתערובת מוכנה לטיגון לא היה מתאים לארוחה יומיומית, ולכן הקציצות היו מעדן חגיגי מיוחד. בעבר היה נהוג להכין את המאכל בעיקר לארוחות ראש השנה ו/או ליל הסדר ובירושלים נהגו גם בשבועות להגיש את הקפטיקאס דה פרסה. נהוג היה גם להוסיף לתערובת הירקות פירורי לחם או קמח מצה בפסח, ולרעבים יותר היו מוסיפים בשר טחון, על מנת לעבות את הבצק ולתת לו נפח.

מצרכים

אופן הכנה

  1. מבשלים את הכרישה במים ומלח כ-10 דקות
  2. מערבבים את תפוחי האדמה והכרישה המבושלים
  3. מועכים בבלנדר את תפוחי האדמה והכרישה לקבלת עיסה אחידה
  4. מוסיפים לעיסה שנוצרה את הביצים, קמח ופלפל ומערבבים לאחידות
  5. יוצרים קציצות וממשיכים לפי מה שהחלטתם: טיגון או אפיה
  6. טיגון: ניתן לטגן בשמן חם עד הזהבה יפה בשני הצדדים
  7. אפיה: מחממים תנור ל- 180 מעלות
  8. מסדרים הקציצות בתבנית מרופדת בנייר אפיה
  9. אופים בתנור כחצי שעה עד הזהבה יפה

אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *