עוגת קסם משום שמכניסים לתנור תערובת אחת והיא נפרדת בתנור בעצמה, לשלוש שכבות כשכל שכבה עם מרקם וצפיפות ייחודיים – כמו קסם ||| לאחר פרסום מתכון עוגת הקסם התבקשתי להציע מתכון לעוגת קסם ללא גלוטן ||| עוגת קסם שמתאימה גם לנמנעים מגלוטן מבלי לאבד את הקסם של שלושת השכבות ||| העוגה נאפית בטמפרטורת תנור נמוכה יחסית וכשהיא תתקרר תקבלו את שכבת האמצע דמוי הרפרפת ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (תבנית 20X20)
- 110 גרם תערובת קמח ללא גלוטן
- ¼ כפית קסנטן גאם (אם לתערובת הקמח אין תוסף תפיחה זה)
- 2 כפות עמילן תירס או עמילן תפוח אדמה
- 4 ביצים L בטמפרטורת החדר, מופרדות
- 1 כף מיץ לימון סחוט טרי
- 150 גרם סוכר
- 1 כף תמצית וניל
- 125 גרם חמאה לא מלוחה מומסת ומקוררת
- 450 מ"ל חלב חמים (בערך 35-40 מעלות)
לפיזור על העוגה
אופן הכנה
- מחממים תנור ל- 160 מעלות. משמנים היטב את התחתית והדפנות של תבנית אפייה מרובעת בגודל 20X20 ס"מ
- בקערה קטנה, מניחים את הקמח, קסנטן גאם ועמילן התירס, ומערבבים לקבלת תערובת אחידה. מניחים בצד
- בקערת מְעַרְבֵּל (מיקסר), מקציפים את החלבונים ומיץ לימון במהירות בינונית-גבוהה עד לקבלת קצף יציב
- מוסיפים כמחצית מכמות הסוכר, וממשיכים להקציף במהירות בינונית-גבוהה כ- 2 דקות נוספות עד שנוצרות פסגות יציבות ומבריקות
- מעבירים את תערובת החלבונים לקערה אחרת ושומרים בצד
- מניחים בקערת המְעַרְבֵּל (מיקסר) את חלמוני הביצים, יתרת הסוכר ותמצית וניל ומקציפים הכול במהירות בינונית-גבוהה עד לקבלת תערובת אחידה וחיוורת
- מוסיפים לתערובת חלמוני הביצים את החמאה המומסת ומקציפים לקבלת תערובת אחידה
- מוסיפים את תערובת הקמח והחלב החם לקערה תוך ערבוב כאשר כל פעם שליש מהכמות וערבוב עד הטמעה וקבלת תערובת דלילה
- מוסיפים לבלילה את החלבונים הטרופים, גם הפעם בשלושה חלקים, תוך טריפה עדינה לאיחוד לאחר כל הוספה עד שלא נותרים פסים לבנים ברורים. בלילת העוגה הסופית צריכה להיות בהירה ותפוחה
- יוצקים את הבלילה לתבנית המשומנת
- מניחים את התבנית במרכז התנור שחומם מראש. אופים כ- 50 דקות עד שהחלק העליון של העוגה מזהיב קלות וקופץ בחזרה בלחיצה עדינה במרכז בעוגה. הערה: העוגה תתפשט די הרבה בגודלה, אבל עדיין תהיה קצת רועדת כשננער אותה בעדינות קדימה ואחורה
- מוציאים את העוגה מהתנור ומניחים להצטנן לפחות 15 דקות בתבנית לפני שפורסים את העוגה לריבועים בסכין חדה, כשהעוגה עדיין בתבנית. הערה: העוגה תתכווץ מכל הצדדים כשהיא מתקררת
- לפדר קלות באבקת סוכר לפני ההגשה
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite
רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…