חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: עוגת קסם ללא גלוטן

עוגת קסם משום שמכניסים לתנור תערובת אחת והיא נפרדת בתנור בעצמה, לשלוש שכבות כשכל שכבה עם מרקם וצפיפות ייחודיים – כמו קסם ||| לאחר פרסום מתכון עוגת הקסם התבקשתי להציע מתכון לעוגת קסם ללא גלוטן ||| עוגת קסם שמתאימה גם לנמנעים מגלוטן מבלי לאבד את הקסם של שלושת השכבות ||| העוגה נאפית בטמפרטורת תנור נמוכה יחסית וכשהיא תתקרר תקבלו את שכבת האמצע דמוי הרפרפת ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

עוגת הקסם (צילום ממקור לא ידוע ושימוש לפי סעיף 27א' וסעיף 50א' לחוק זכויות יוצרים תשס"ח 2007)

מצרכים (תבנית 20X20)

  • 110 גרם תערובת קמח ללא גלוטן
  • ¼ כפית קסנטן גאם (אם לתערובת הקמח אין תוסף תפיחה זה)
  • 2 כפות עמילן תירס או עמילן תפוח אדמה
  • 4 ביצים L בטמפרטורת החדר, מופרדות
  • 1 כף מיץ לימון סחוט טרי
  • 150 גרם סוכר
  • 1 כף תמצית וניל
  • 125 גרם חמאה לא מלוחה מומסת ומקוררת
  • 450 מ"ל חלב חמים (בערך 35-40 מעלות)

לפיזור על העוגה

אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל- 160 מעלות. משמנים היטב את התחתית והדפנות של תבנית אפייה מרובעת בגודל 20X20 ס"מ
  2. בקערה קטנה, מניחים את הקמח, קסנטן גאם ועמילן התירס, ומערבבים לקבלת תערובת אחידה. מניחים בצד
  3. בקערת מְעַרְבֵּל (מיקסר), מקציפים את החלבונים ומיץ לימון במהירות בינונית-גבוהה עד לקבלת קצף יציב
  4. מוסיפים כמחצית מכמות הסוכר, וממשיכים להקציף במהירות בינונית-גבוהה כ- 2 דקות נוספות עד שנוצרות פסגות יציבות ומבריקות
  5. מעבירים את תערובת החלבונים לקערה אחרת ושומרים בצד
  6. מניחים בקערת המְעַרְבֵּל (מיקסר) את חלמוני הביצים, יתרת הסוכר ותמצית וניל ומקציפים הכול במהירות בינונית-גבוהה עד לקבלת תערובת אחידה וחיוורת
  7. מוסיפים לתערובת חלמוני הביצים את החמאה המומסת ומקציפים לקבלת תערובת אחידה
  8. מוסיפים את תערובת הקמח והחלב החם לקערה תוך ערבוב כאשר כל פעם שליש מהכמות וערבוב עד הטמעה וקבלת תערובת דלילה
  9. מוסיפים לבלילה את החלבונים הטרופים, גם הפעם בשלושה חלקים, תוך טריפה עדינה לאיחוד לאחר כל הוספה עד שלא נותרים פסים לבנים ברורים. בלילת העוגה הסופית צריכה להיות בהירה ותפוחה
  10. יוצקים את הבלילה לתבנית המשומנת
  11. מניחים את התבנית במרכז התנור שחומם מראש. אופים כ- 50 דקות עד שהחלק העליון של העוגה מזהיב קלות וקופץ בחזרה בלחיצה עדינה במרכז בעוגה. הערה: העוגה תתפשט די הרבה בגודלה, אבל עדיין תהיה קצת רועדת כשננער אותה בעדינות קדימה ואחורה
  12. מוציאים את העוגה מהתנור ומניחים להצטנן לפחות 15 דקות בתבנית לפני שפורסים את העוגה לריבועים בסכין חדה, כשהעוגה עדיין בתבנית. הערה: העוגה תתכווץ מכל הצדדים כשהיא מתקררת
  13. לפדר קלות באבקת סוכר לפני ההגשה

אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite

רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *