עוגת ספוג ממולאת בקרם מתוק, שמזוהה עם נוסטלגיה, ילדות, וחטיפים מוכנים מהמדף בארה"ב ||| כשמכינים טווינקיז בבית, זה כבר סיפור אחר: התוצאה יותר רכה, יותר טרייה, ובעיקר – הרבה יותר טבעית ||| במקור, מדובר במוצר תעשייתי עם חיי מדף ארוכים, אבל בגרסה הביתית – זה מאפה עדין ונמס בפה, עם קרם קליל ומפנק שמוגש קר או קפוא ||| טווינקיז תוצרת בית אלה נראים כמו הדבר האמיתי אבל טעימים הרבה יותר ||| הם טובים יותר קרים או קפואים אבל תמיד שווים וטעימים ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (25 עוגיות – 5X7 ס"מ כל אחת)
לעוגה
- 4 ביצים L
- ½ כוס חמאה, מומסת ומקוררת לפושר
- 1 כוס מים
- 140 גרם אינסטנט פודינג וניל
- 450 גרם קמח
- 10 גרם אבקת אפייה
למילוי
- ½ כוס חמאה, בטמפרטורת החדר
- 250 גרם גבינת שמנת, בטמפרטורת החדר
- 5 כוסות סוכר
- 250 גרם קצפת קפוא, מופשר
- 1 כפית תמצית וניל
שלבי הכנה
- מחממים תנור ל-175 מעלות ומשמנים ומקמחים שתי תבניות בגודל 25X38 ס"מ
- הכנת העוגה: בקערה טורפים את הביצים עד לקבלת בלילה אחידה
- מוסיפים את החמאה המומסת, המים, תערובת פודינג, קמח ואבקת אפייה, תוך ערבוב טוב. הערה: הבלילה תהיה סמיכה מאוד.
- חלקו את הבלילה בין התבניות המוכנות, וישרו את פני הבצק בתבניות
- אופים בתנור החם 15-20 דקות עד שהעוגות מתרוממות חזרה כשלוחצים קלות עליהן עם אצבע או טסטר, והן יוצאות נקיות
- קררו את העוגות לחלוטין על רשת צינון
- הכנת המלית: בקערת מְעַרְבֵּל (מיקסר) מקציפים חמאה, גבינת שמנת ואבקת סוכר עד לקבלת תערובת חלקה
- ערבבו פנימה את הקצפת המופשרת ותמצית וניל עד לקבלת תערובת אחידה
- מרחו את המלית על גבי שכבת עוגה אחת שהתקררה
- הניחו את שכבת העוגה השנייה שהתקררה מעל שכבת הקצפת
- חתכו לרצועות ועטפו כל רצועה בניילון נצמד
- אחסנו במקפיא והגישו בגודל שאוהבים ישר מהמקפיא
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite
רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…