חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

סיפורו של מתכון: עוגת הקסם Magic Cake

עוגה שלהכנתה משתמשים רק בקערה אחת אך בעלת 3 שכבות ||| העוגה נראית בלתי אפשרית לכאורה וכאילו מתרחש איזה קסם ברגע שהיא בתנור ||| סוד הקסם הוא מדע וכימיה, או ליתר דיוק, אפייה בטמפרטורה נמוכה גורמת לבלילה להיפרד לשלוש שכבות בעלות מרקם וצפיפות משתנים ||| כל הפרטים והטריקים והמתכונים בהמשך…

עוגת הקסם (צילום ממקור לא ידוע ושימוש לפי סעיף 27א' וסעיף 50א' לחוק זכויות יוצרים תשס"ח 2007)

טיפים לעוגת קסם Gâteau Magique

זו לא עוגה קשה להכנה, אבל בניגוד לעוגות מסוימות – שבהן אתה יכול אולי לזרוק את כל הביצים בבת אחת במקום להוסיף אותן אחת אחת לפי ההוראות והעוגה עדיין יוצאת בסדר, בעוגת הקסם אתם כן חייבים לפעול בדיוק לפי ההוראות, ובקפידה.

עוגת קסם מתחילה עם ביצים מופרדות בטמפרטורת החדר. כאמור, לפעול מדיוק כמו במתכון כי גם לערבב יתר על המידה עלול להסתיים בעוגה טעימה אבל לא עם שלוש שכבות הקסם.

אופים במשך 45 עד 70 דקות אבל צריך לשים עין על התנור והעוגה, עד שהחלק העליון מזהיב. ולא להפסיק האפייה לפני כן.

התוצאה היא עוגה לבנה עם אמצע דמוי רפרפת עדינה – בהחלט מרקם עשיר ומרשים כל אורח, שיחשוב שעבדתם קשה כדי לקבל את שלושת השכבות האלה כפי שהן.

טריקים של קסם

  • אם החלק העליון כבר שחום, אבל החלק התחתון עדיין נראה לכם לא יציב ונוזלי, הניחו רדיד אלומיניום על גבי התבנית כדי למנוע שריפת החלק העליון, תוך מתן זמן נוסף לעוגה להמשיך באפייה בתנור.
  • הוספת תמצית שקדים, תשדרג את הטעם.
  • אפשר לאחר האפייה, להשתמש בלפיד מטבח כדי להבעיר את אבקת הסוכר מלמעלה והעניק לעוגה אווירת קרם ברולה.
  • אפשר להגיש עם כפית קצף או גלידה וניל וגם 2-3 תות שדה.

מתכון: עוגת קסם בהירה

מצרכים (תבנית עגולה 20 ס"מ)

אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל- 165 מעלות. משמנים תבנית אפייה 20 ס"מ
  2. בקערת מְעַרְבֵּל (מיקסר) מקציפים את החלבונים לקבלת קצף יציב ושומרים בצד לשלב 7
  3. בקערת מערבל אחרת מקציפים את החלמונים וסוכר כ- 2 דקות לקבלת תערובת בהירה ותפוחה
  4. מוסיפים לקציפת החלמונים וסוכר את החמאה ותמצית וניל וממשיכים להקציף כ- 2 דקות עד לקבלת מרקם חלק
  5. מקפלים פנימה את הקמח
  6. מקציפים שוב עם המיקסר תוך שמוסיפים לאט את החלב לקבלת בצק דליל אחיד
  7. מקפלים את קציפת החלבונים בעדינות לתוך הבלילה לקבלת בלילה אחידה
  8. יוצקים את הבלילה לתבנית האפייה המשומנת
  9. אופים בתנור 45-70 דקות (תלוי מאד בתנור ובדיוק הטמפרטורה הנמוכה יחסית) עד שהחלק העליון מזהיב
  10. מאבקים את החלק העליון באבקת סוכר ומצננים כ- 30 דקות לפני ההגשה

מתכון: עוגת קסם שחור

מצרכים (2 תבניות עגולות 20 ס"מ או תבנית מלבנית 24X33 ס"מ)

אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל- 175 מעלות. משמנים ומקמחים שתי תבניות עגולות או תבנית מלבנית
  2. בקערה גדולה מערבבים את הסוכר, קמח, קקאו, סודה לשתייה, אבקת אפייה ומלח לאיחוד
  3. יוצרים בור במרכז תערובת היבשים
  4. יוצקים לבור את הקפה, רוויון, שמן, ביצים ותמצית וניל
  5. מקציפים עם מְעַרְבֵּל (מיקסר) יד במשך 2 דקות במהירות בינונית עד קבלת בלילה דלילה
  6. יוצקים את הבלילה לתבניות המוכנות
  7. אופים בתנור 30-40 דקות עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא נקי
  8. מצננים 10 דקות, ואז מוציאים מהתבניות ומסיימים את הקירור על רשת

אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite

רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…

עלו החודש

חמש תרופות סבתא לחורף

החורף מביא לעיתים קרובות הצטננויות, שפעת ותחושת קור כללית, ותרופות סבתא הן פתרון נפלא לחימום הגוף ולחיזוק המערכת החיסונית באופן

לקריאה...

נושאים פופולריים

6 Responses

    1. עם כל הכבוד, יש שאוהבים מתכונים בכוסות ויש במשקל. כך בעולם וכך גם בישראל.
      בכל מקרה ובכל מתכון יש קישור לטבלת מידות ומשקלות להמרה מכוס למשקל של כל מצרך במתכון.
      רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם… https://www.danybar.co.il/converting-size-weight-and-more-in-baking/

  1. בעוגת הקסם השחור אין חמאה ברשימת הרכיבים אך יש חמאה באופן ההכנה.
    האם נשמטה מהרשימה? אם כן, כמה צריך?

    1. בטעות נרשם תחילה חלב ולא חֻבְצָה או חלב חמאה ומכאן הטעות סופר.
      חלב חמאה הוא רוויון במרכולים.
      תודה על התיקון ובתיאבון

    1. כפי שכתבתי בפתיח, סוד הקסם הוא כימיה ומדע. שינוי במצרכים לא יצליח. יש מתכונים ללא גלוטן שיהיאו לתוצאה קסומה לא פחות.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *