מתכון של קאשה ורנישקס הוא כוסמת עשירה בכל טוב ||| מנה מנחמת, דשנה, טעימה, ואוכל מנחם קלאסי לרבים, עם מלא פטריות, פסטה ועוד כל טוב ||| Kasha Varnishkes הוא מאכל יהודי מסורתי המשלב שני מרכיבים מרכזיים: Kasha (גריסי כוסמת) ו-varnishkes (פסטה בצורת פפיון) ||| שורשי המאכל במטבח היהודי המזרח אירופאי ולעתים קרובות מזוהה עם מסורות יהודיות אשכנזיות ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים
- 4 כוסות מים
- 1 כוס כֻּסֶּמֶת (או כוסמת)
- 1 ביצה XL, טרופה
- מלח
- 1 כוס פסטה פפיון (פארפאלה)
- 3 כפות חמאה או שמן
- 1 בצל צהוב גדול, חתוך לקוביות
- 350 גרם פטריות לבנות, פרוסות בעובי 1/2 ס"מ
- 3 שיני שום, קצוצות
- ¼ כוס רוטב סויה
- צרור פֶּטְרוֹזִילְיָה
אופן הכנה
- בקערה בינונית שמים את הכוסמת, והביצה הטרופה ומערבבים היטב כך שכל הגרגירים יהיו מצופים באופן אחיד
- בסיר גדול (8 ליטר) מחממים את המים על להבה בינונית-גבוהה עד שהם חמים מאוד
- מוסיפים למים החמים את תערובת הכוסמת-ביצה ומערבבים ללא הרף. מפרקים גושים כך שהכוסמת תהיה חמה מאוד.
- מוסיפים קורט מלח. הכוסמת תתפוצץ ותעלה קצף (זה החלק הכיפי)
- לאחר שהסיר נרגע ומתיישב, מכפים כל קצף או "לכלוך" שעשוי לצוף על פני המים
- מנמיכים את הלהבה לנמוכה, מכסים ומבשלים כ- 30 דקות, עד שהמים נספגים
- בזמן שהכוסמת מתבשלת, מכינים את פסטה פפיון לפי הוראות היצרן (מבשלים במי מלח כ-12 דקות)
- בזמן שהפסטה מתבשלת, מחממים סיר עם החמאה (או שמן). מוסיפים את הבצל ומטגנים כ- 5 דקות, עד שהבצל מתרכך מעט
- מוסיפים את הפטריות ולאחר מכן את השום ומבשלים עד שהפטריות והבצל רכים
- מוסיפים לסיר עם הפטריות-בצל את הכוסמת המבושלת ואז מוסיפים את רוטב הסויה ומערבבים בעדינות לציפוי
הגשה
מוסיפים את הפסטה ממש לפני ההגשה ומגישים את Kasha Varnishkes חם, מעוטר בפטרוזיליה טרייה קצוצה אם רוצים.
קאשה ורנישקס אפויה
- דרך חלופית לבישול מנה זו היא לחמם תנור ל- 150 מעלות. לפזר בתבנית אפייה את התבשיל שקיבלנו בשלב 10 לעיל
- אופים במשך 20 דקות, או עד לרמת יובש רצויה
- כשמוכן להגשה, מוסיפים את הפסטה המבושלת ומערבבים. מגישים חם.
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite
רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…