גרסה מרעננת לשקשוקה הקלאסית, שמבוססת על עגבניות ||| במקום רוטב עגבניות, בשקשוקה הירוקה משתמשים בעלים ירוקים כמו מנגולד, תרד, פטרוזיליה, כוסברה, או אפילו קייל ||| מנה שהיא גם בריאה, גם צבעונית, וגם מרגישה קצת כמו טבע בתוך המחבת ||| יש כאלה שאוהבים להוסיף גבינה מלוחה מעל, או לצרף פרוסת לחם קלוי לניגוב ||| בקיצור, שקשוקה עם אופי אחר – עדינה יותר, אבל עדיין עם נוכחות ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (מחבת 26 ס"מ)
- 4 ביצים L
- 4 כפות שמן זית
- 1 בצל קצוץ
- 3 שיני שום כתושות
- 1 פִּלְפֵּל ירוק חריף חתוך לרצועות דקות
- 1 כוס עלי תרד חתוכים גס
- 1 כוס עלי מנגולד (ללא החלק הלבן) חתוכים גס
- 20 גבעולי אספרגוס פרוסים
- 1 כוס עלי פֶּטְרוֹזִילְיָה קצוצים גס
- 1 כוס עלי כוסברה (גַּד או כֻּסְבָּר) קצוצים גס
- 1 כפית עלי זעתר קצוצים גס
- 10 עלי רֵיחָן (בזיליקום) קצוצים גס
- מלח
- פִּלְפֵּל שחור גרוס
- מעט אגוז מוסקט מגורד טרי
להגשה
שלבי הכנה
- מחממים מחבת עם השמן זית ומאדים את הבצל 8 דקות, או עד להזהבה
- מוסיפים את הפלפל החריף והשום ומאדים עד שעולה ריח אופייני
- מוסיפים את עלי המנגולד והתרד ומאדים מעט
- מוסיפים את האספרגוס, וכל הירוקים ועשבי התיבול. מתבלים במלח, פלפל ובמעט מוסקט ומאדים 4 דקות נוספות. טיפ: במידת הצורך מוסיפים עד ½ כוס מים
- יוצרים בתבשיל 4 גומות בהן יונחו הביצים
- שוברים את הביצים ומחליקים אותן לתוך הגומות ומכסים אותן בתוכן השקשוקה
- מבשלים על להבה נמוכה 3-6 דקות, או עד שהביצים מוכנות לטעמכם (חלמון נוזלי או יציב)
- מפזרים מעל מעט מלח וזעתר יבש ומגישים לצד יוגורט, טחינה ופיתה או לחם לבן
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite
רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…