חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

הכול על אספרגוס Asparagus

מהו הירק הכל כך יוקרתי ואף סקסי ||| מי מגדל ומי צורך הכי הרבה אספרגוס ||| מה סוד קסמו של הירק המלכותי ||| מי בירת האספרגוס בעולם ||| 3 דרכי אספרגוס בגרמניה מהיער השחור ועד דנמרק ||| טריוויה אספרגוס וגם מוזיאון האספרגוס ||| 4 מתכוני אספרגוס ||| כל הפרטים והמתכונים בהמשך…

אספרגוס לבן (צילום ממקור לא ידוע שימוש לפי סעיף 27א' לחוק זכויות יוצרים תשס"ח 2007)

מהו אַסְפָּרָגוֹס

נקרא גם אספרגוס גן, ושימש כירק בשל טעמו המובהק, וברפואה בשל תכונותיו כמשתן ותפקודו כביכול כאפרודיזיאק – מעורר חשק מיני. הירק מתואר כמנחה לאל מצרי כבר בשנת 3000 לפני הספירה ובימי קדם היה ידוע גם באזורים שהם סוריה וספרד של היום. יוונים ורומאים אכלו אותו טרי בעונה, וייבשו את הירק לשימוש בחורף. הרומאים הקפיאו את נבטיו גבוה בהרי האלפים לחג האפיקורוס. הקיסר אוגוסטוס Augustus יצר את צי של ספינות רק לספק אספרגוס לשולחנו, וטבע את הביטוי "מהר יותר מבישול אספרגוס" לפעולה מהירה.

אלפיים שנות אספרגוס

אפיקיוס Apicius פרסם מתכון לבישול אספרגוס כבר במאה השלישית לפני הספירה בספרו ענייני הבישול De re coquinaria. במאה השנייה לספירה, הרופא היווני גָלֶנוֹס Galenus, המכובד מאוד בחברה הרומית, הזכיר את האספרגוס כצמח מועיל, אך ככל שמרכזיותה של האימפריה הרומית דעכה, הערך הרפואי של האספרגוס דעך עד שבמאה ה-15 קיבל עדנה מחודשת כמעורר חשק מיני כפי שפרסם הספר הגן המבושם של העונג החושני שפורסם בערבית The Perfumed Garden of Sensual Delight  الروض العاطر في نزهة الخاطر‎ של אל-נפזווי Muhammad al-Nafzawi ובערך באותו זמן גם התפרסם האספרגוס בתת היבשת ההודית שם פורסם מדריך להתנהגות מינית אנאנגה-ראנגה  Ananga Rangaשפירושו שלב של אהבה שבו מייחסים לתכולת האספרגוס יסודות זרחן מיוחדים, שגם הם מעוררים מינית וגם נגד עייפות.

בשנת 1469 גידלו את האספרגוס במנזרים ברחבי צרפת ואילו באנגליה לא הכירו את האספרגוס עד שנת 1538, וכך גם בגרמניה. אספרגוס הובא לצפון אמריקה על ידי מתיישבים אירופאים רק אחרי שנת 1655. המהגר ההולנדי אדריאן ואן דר דונק, הביא לעולם החדש ואף תיאר את האספרגוסים בשיטות החקלאות ההולנדיות בעולם החדש. את האספרגוס גידלו גם מהגרים בריטים; בשנת 1685, אחת הפרסומות של ויליאם פן למשוך מתיישבים לאזור פנסילבניה כללה אספרגוס ברשימה ארוכה של יבולים שגדלו היטב באקלים האמריקני.

מספרים שאחת המנות האהובות על מאדאם דה פומפדור Madame de Pompadour (1721–1764) היתה points d'amour טיפים של אהבה שזה מנת אספרגוס.

אספרגוס ירוק (צילום ממקור לא ידוע שימוש לפי סעיף 27א' לחוק זכויות יוצרים תשס"ח 2007)

שימושי האספרגוס

באספרגוס משתמשים גם בזרעיו לתיבול אבל בעיקר בגבעול. עובי הגבעול מציין את גיל הצמח (ולא את גיל הגבעול), כאשר הגבעולים העבים יותר מגיעים מצמחים בוגרים יותר אבל גבעולים עבים הם בעלי מרקם עצי יותר ויש לקלף את השכבה העליונה על מנת להגיע ללב הרך של גבעול האספרגוס.

אספרגוס ירוק: נאכל ברחבי העולם, אם כי זמינות הייבוא ​​לאורך השנה הפכה אותו למעדן פחות ממה שהיה פעם. אולם באירופה, עונת האספרגוס היא גולת הכותרת בלוח השנה הקולינארי. בריטניה מתחילה את עונת האספרגוס באופן מסורתי ב- 23 באפריל והעונה מסתיימת ביום אמצע הקיץ 21 ביוני.

אספרגוס לבן: פופולרי מאוד באירופה ובמערב אסיה. אספרגוס לבן הוא תוצאה של יישום טכניקת הלבנה בזמן גידול האספרגוס. כדי לטפח אספרגוס לבן, מכסים באדמה את הגבעולים כדי שלא יחשפו לאור השמש, וכך לא מתחילה פוטוסינתזה, והגבעולים נשארים לבנים. בהשוואה לאספרגוס ירוק, הירק המלכותי (כך מכונה אספרגוס לבן) פחות מריר ועדין הרבה יותר. טריות חשובה מאוד, ויש לקלף את הקצוות התחתונים של האספרגוס הלבן לפני בישול או צריכה גולמית.

אספרגוס סגול: נבדל מעמיתיו הירוק והלבן בכך שהוא בעל סוכר גבוה ורמות סיבים נמוכות. אספרגוס סגול פותח במקור באיטליה, סמוך לעיירה אלבנגה Albenga שמצפון לגנואה. הזן ידוע בשם Violetto d' Albenga – אספרגוס סגול אלבנגה.

האספרגוס נחשב לירק יוקרתי ויקר לכן יש כמה כללים שיש לדעת בעת קניה או טיפול באספרגוס במטבח:

  1. אספרגוס לבן או סגול מאיכות טובה מזהים לפי צורת הראש הסגורה, הגוף בעל הצורה האחידה, הקצה התחתון הלח והלא-חלול, וצליל החריקה שגבעולי האספרגוס משמיעים בזמן חיכוך של זה בזה
  2. גבעולים רזים הם בעלי איכות נמוכה יותר
  3. אספרגוס ירוק יהיה בעל גבעולים מעט דקים יותר, והראש כבר נפתח מעט בגלל השפעת האור
ראש אספרגוס (צילום ממקור לא ידוע שימוש לפי סעיף 27א' לחוק זכויות יוצרים תשס"ח 2007)

אספרגוס בעולם

צרפת: מנות אספרגוס מתפרסמות במסעדות רבות, בדרך כלל מסוף אפריל עד יוני. במטבח הצרפתי, אספרגוס מבושל לעתים קרובות או מאודה ומוגש עם רוטב הולנדז Hollandaise sauce או רק חמאה מומסת או עם שמן זית וגבינת פרמז'ן.

גרמניה: בתקופת ספרגלסאיסוןSpargelsaison  או ספרגלצייט Spargelzeit יש אף פסטיבלים וחגיגות כאשר עונת האספרגוסים הגרמנית מסתיימת באופן מסורתי ב- 24 ביוני.

אספרגוס ברוטב הולנדז (צילום ממקור לא ידוע שימוש לפי סעיף 27א' לחוק זכויות יוצרים תשס"ח 2007)

הצריכה העולמית השנתית של אספרגוס (הרוב בשימורים) היא כ- 9.5 מיליון טון בשנה. סין מייצרת 8.5 מיליון טון, פרו 370,000 טון, מקסיקו 270,000 טון, גרמניה 131,000 טון, ספרד 59,000 טון, איטליה 50,000 טון, ארה"ב 34,000 טון, יפן 27,000 טון, אירן 25,000 טון וצרפת 20,000 טון.

צרכנית האספרגוס הגדולה בעולם היא ארה"ב עם כ- 220,000 טון בשנה (רובו שימורי אספרגוס), הצרכנית השנייה היא גרמניה עם כ- 90,000 טון (רוב הצריכה של אספרגוס טרי) והשלישית היא קנדה עם כ-20,000 טון (שימורי אספרגוס).

פסטיבלי אספרגוס

  • ארה"ב: היבול הירוק הוא מספיק משמעותי באזור סן חואקין בקליפורניה, ובבירת המחוז סטוקטון Stockton נערך פסטיבל אספרגוס שני בחודש מאי (לעיתים בסוף אפריל) San Joaquin Asparagus Festival
  • ארה"ב: מחוז אוקיאנה Oceana, מישיגן הכריז על עצמו כבירת האספרגוס של ארה"ב Asparagus Capital of the Nation, ומתקיים בו פסטיבל אספרגוס שנתי עם מצעד ומלכת אספרגוס
  • ארה"ב: העיירה הדלי Hadley, מסצ'וסטס ידוע בגידולי האספרגוס כבר משנות ה-30 של המאה שעברה. בשנים האחרונות היא הכריזה על עצמה כבירת האספרגוס העולמית ומתקיים בה בחודש יוני פסטיבל אספרגוס שנתי Asparagus Festival 2021
  • בריטניה: בירת האספרגוס האנגלית Vale of Evesham בווסטרשייר נחשבת ליצרנית הגדולה במדינה ומקיימת פסטיבל אספרגוס שנתי Worcestershire British Asparagus Festival עם עשרות אירועים כולל מוסיקה, בישול ואף מירוץ אספרגוס שנתי Asparagus Run.
  • גרמניה: אזור האספרגוס של גרמניה הוא סביב העיר קרלסרואה Karlsruhe בצפון מערב היער השחור. באזור מתקיימים שלל פסטיבלי אספרגוס ושם גם אפשר לנסוע על דרך האספרגוס. העיירה שוויצינגן Schwetzingen הכריזה על עצמה כבירת האספרגוס העולמית ומקיימת פסטיבל אספרגוס שנתי Spargelfest בו גם מוכתרת מלכת האספרגוס השנתית.
  • גרמניה: בעיר נירנברג Nürnberg בצפון בוואריה חוגגים במשך שבוע בחודש אפריל את פסטיבל האספרגוס השנתי Nienburger Spargelfest, עם תחרות קולף האספרגוס המהיר ביותר ושלל אירועי יין בירה ואוכל.
דרך האספרגוס בגרמניה (צילום ממקור לא ידוע שימוש לפי סעיף 27א' לחוק זכויות יוצרים תשס"ח 2007)

דרך האספרגוס Badische Spargelstraße

גרמניה אוהבת אספרגוס וזה ניכר גם בתיירות. במדינה יש 3 דרכי תיירות האספרגוס. דרך האספרגוס Niedersächsische Spargelstraße נמצאת בין המבורג לקלן ובין ברמן למגדנבורג. דרך זו באורך 750 ק"מ במסלול מעגלי סביב האספרגוס. דרך האספרגוס של מדינת שלזוויג-הולשטיין הצפונית וגובלת עם דנמרק Spargelstraße Schleswig-Holstein גם היא מסלול תיירותי המוקדש לאספרגוס.

הדרך הפופולארית ביותר היא זו שבדרום מערב המדינה, ממש ליד היער השחור הפופולארי כל כך בקרב ישראלים, משתרכת דרך תיירותית של 136 ק"מ שמתחילה ע"י היידלברג Heidelberg ומסתיימת מדרום לקרלסרוהה Karlsruhe בעיר המרחצאות והקזינו באדן באדן Baden-Baden. דרך 36 היא הציר המרכזי בין נהר הריין והכביש המהיר 5.

דרך האספרגוס ע"י היער השחור (צילום ממקור לא ידוע שימוש לפי סעיף 27א' לחוק זכויות יוצרים תשס"ח 2007)

ראשטאט Rastatt עם הטירה בעלת העבר המפואר וארמון בסגנון הבארוק, היא התחנה ראשונה בדרך האספרגוס. בשוק העירוני הקטן תמצאו דוכני אספרגוס רבים והמסעדות השכנות מכינות ממנו מעדנים. בימי איסוף האספרגוס, לאורך דרך האספרגוס תמצאו בחזית כל מסעדה תפריט אספרגוס וברבים מהמקומות גם דמות אספרגוס מתנפחת בכניסה.

ברוכסאל Bruchsal היא עיר מרכזית על דרך האספרגוס עם שוק האספרגוס הגדול ביותר באירופה. לכאן שולחים המגדלים באזור את היבול, ומדי שנה בחודש מאי עורכים בברוכסאל את פסטיבל האספרגוס. בכל הדרכים סביב העיר וליד השדות ניצבים דוכני אספרגוס. בעיר עצמה ניצב ארמון בארוקי גדול Schloss Bruchsal, שידוע גם בגרם המדרגות המיוחד שעיצב האדריכל והמהנדס ביוהאן אלתאזר נאומן Johann Balthasar Neumann.

הוקנהיים Hockenheim ידוע בעיקר תודות למסלול מרוצי הפורמולה הוקנהיים רינג Hockenheimring בו מומלץ לבקר, אבל מי שבא בימי חמישי, יכול לחוות נהיגה במסלול המרוצים ואפילו עם המכונית שלו.

פסל הנשים ממיינות אספרגוס (צילום ממקור לא ידוע שימוש לפי סעיף 27א' לחוק זכויות יוצרים תשס"ח 2007)

שווצינגן Schwetzingen היא הקצה הצפוני של הדרך. בכיכר העיר תמצאו פסל של נשים העוסקות במלאכת ניקוי וסידור האספרגוס למכירה. מול הפסל ניצבים דוכנים דומים מאוד לזה שרואים בפסל, ונשים, שלובשות אמנם לבוש עכשווי אבל עושות את אותה המלאכה כהפחות מסורתי מזה של דמות האשה ממתכת, אבל עוסקות באותה המלאכה. מעברו השני של הכביש נפרס אחד הגנים היפים והמטופחים באירופה. האציל המקומי קארל תיאודור הקים את הגן באמצע המאה ה-18 כאחוזת הקיץ שלו. השטח העצום מתחלק בין גן בסגנון צרפתי, לגן אנגלי, אזור בהשפעה איטלקית ומסגד ורוד שניצב על גדת אגם קטן. אפשר לבלות כאן שעות רבות, בייחוד כאשר ערוגות הפרחים מלבלבות במרץ רב כל כך.

בלוני אספרגוס ע"י דוכני אספרגוס בשיא העונה (צילום ממקור לא ידוע שימוש לפי סעיף 27א' לחוק זכויות יוצרים תשס"ח 2007)

מוזיאון האספרגוס

קיימים מספר מוזיאונים סביב האספרגוס.

טריוויה אספרגוס

  • אגדה יהודית: רב נחשד במנהגים מוזרים ועל כן נשלח רב אחר להתארח אצל המוזר ולברר האם אמת בשמועה. האורח לא היה מסוגל לסעוד את סעודת הערב, משום שחשב כי הוגשו לו אצבעות אדם לאכילה. מאוחר יותר גילה כי המזון שהוגש לו היה אספרגוס.
  • בתלמוד מוזכר כי ה"אספרגוס יפה ללב וטוב לעיניים" אבל ככל הנראה הכוונה לתבשיל כרוב
  • הפופולאריות של האספרגוס בגרמניה גאתה עם הופעת השיר ורוניקה, האביב הגיע בשנות ה-30 של המאה שעברה. בשורת הפזמון הלהקה שרה: ורוניקה, האספרגוס גדל.

  • הכלל הכי חשוב בהכנת אספרגוס הוא לקלקל כמה שפחות. הגרסה המקובלת ביותר טוענת שיש לבשל את האספרגוס או לאדות אותו במשך 5 דקות ולהגיש עם חמאה מומסת.
  • בצרפת של המאה ה-19 עונת האספרגוס נחשבה לתקופה הטובה ביותר לנישואין, ולמזל טוב לזוג הצעיר. כמו כן היו נוהגים להאכיל את החתן והכלה בכמות נכבדה של אספרגוס כדי להגביר בהם את תחושת הגירוי.
  • מספרים על הנסיך של טירת שווצינגן, בגרמניה (בקצה הצפוני של דרך האספרגוס), שנהג לאכול עשרות קילוגרמים של אספרגוס זקור בכל שנה. על פי האגדה המקומית, היו לנסיך בן המאה ה-18 יותר מ- 50 צאצאים לא חוקיים ואף לא ילד.ה אחד.ת מאשתו החוקית.
  • האספרגוס נחשב למעורר מיני הרבה תודות לצורתו הפאלית הזקופה והארוכה. הנכון הוא שאספרגוס עשיר בחומצה פולית המשפיעה על יצירת תאי זרע חדשים.
מרק אספרגוס (צילום ממקור לא ידוע שימוש לפי סעיף 27א' לחוק זכויות יוצרים תשס"ח 2007)

מתכון: פירה תפוחי אדמה עם אספרגוס ועוד

מצרכים (6 סועדים)

לפירה תפוחי האדמה

  • 1 לימון נקי היטב
  • כ–15 גבעולי נענע ועוד 1/4 כוס עלי נענע קצוצים דחוסים
  • 5 שיני שום קלופות
  • 700 גרם תפוח אדמה גדולים, קלופים וחתוכים לקוביות של 2.5 ס"מ בערך
  • 3 כפות חמאה לא מלוחה
  • 1/3 כוס חלב
  • 1/3 כוס שמנת חמוצה
  • מלח
  • פלפל שחור

לאספרגוס

  • 2.5 כפות חמאה לא מלוחה
  • 3 כפות שמן זית
  • 800 גרם אספרגוס (חותכים את הקצוות העציים)
  • 3 שיני שום חתוכות דק
  • 1/2 כוס שקדים קלויים קלות
  • 1/2 כפית עלי נענע יבשים
  • 6 יחידות פילטים של אנשובי, קצוצים דק

אופן הכנה

  1. מגרדים בעזרת קולפן את קליפת הלימון ברצועות גדולות
  2. חותכים את הלימון המקולף ל- 6 חלקים ושמים בצד עד להגשה
  3. ממלאים סיר בגודל בינוני במי מלח ומוסיפים את גרידת הלימון, גבעולי הנענע והשום ומביאים לרתיחה בלהבה גבוהה
  4. מוסיפים את תפוחי האדמה ומרתיחים  במשך 15 דקות או עד שתפוחי האדמה מתרככים
  5. מסננים היטב את המים, מחזירים את תפוחי האדמה, גרירת הלימון והשום לסיר וזורקים את גבעולי הנענע
  6. מוסיפים חמאה, חלב, שמנת מתוקה ו–3/4 כפית מלח
  7. מועכים עד שמתקבל פירה חלק וקרמי
  8. מתקנים תיבול לפי הטעם במלח ופלפל
  9. מכסים ומשאירים בצד עד להגשה
  10. הכנת האספרגוס: ממיסים את החמאה ושמן הזית במחבת גדולה על להבה בינונית–גבוהה
  11. מוסיפים את האספרגוס ומטגנים תוך כדי היפוכם לעתים קרובות, כ- 5-8 דקות עד שהם מוכנים אך עדיין קצת נגיסים (קרנצ'ים), תלוי בעוביים
  12. מכבים את הלהבה ומעבירים את האספרגוס לצלחת
  13. מוסיפים למחבת את נתחי האנשובי, שום וקמצוץ מלח ומחזירים ללהבה בינונית למשך 1-2 דקות, תוך ערבוב בלתי פוסק עד שהשום מקבל גוון זהוב
  14. מורידים מהכיריים, מוסיפים את השקדים והנענע היבשה, מערבבים ומעבירים מיד לקערה כדי לעצור את הבישול
  15. מחלקים את תפוחי האדמה לצלחות הגשה, מניחים מעל את האספרגוס ותערובת השקדים והחמאה
  16. מגישים מיד עם מעט עלי נענע טריים מעל ופלחי לימון בצד

מתכון: אספרגוס אפוי עם שקדים בחמאה, צלפים ושמיר

מצרכים (תוספת ל–6 סועדים)

  • 600 גרם אספרגוס, שהקצוות העציים שלו קוצצו
  • 3 כפות שמן זית
  • מלח
  • פלפל שחור
  • 2 כפות חמאה לא מלוחה
  • 1/4 כוס שקדים פרוסים
  • 3 כפות צלפים, שיובשו על נייר מגבת
  • 1/3 כוס שמיר טרי קצוץ גס

אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל- 220 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה
  2. מערבבים בקערה גדולה כף שמן, קורט מלח נדיב ופלפל שחור טחון ומוסיפים את האספרגוס
  3. מערבבים בקערה את האספרגוס בעזרת מלקחיים כך שיקבל ציפוי בכל צדדיו
  4. מסדרים את האספרגוס על התבנית ברווחים גדולים
  5. אופים 8-12 דקות תוך טלטול התבנית מפעם לפעם, עד שהם רכים ומתחילים להשחים בכמה מקומות. משך הזמן תלוי בעובי באספרגוס
  6. מוציאים מהתנור ומשאירים בתבנית
  7. בסיר בינוני או אפילו קטן ממיסים את החמאה על להבה בינונית
  8. מוסיפים את השקדים ומטגנים אותם 1-2 דקות תוך ערבוב תכוף עד שהם מקבלים צבע חום זהוב. טיפ: רצוי להנמיך את הלהבה כדי למנוע את שריפת השקדים
  9. יוצקים את השקדים עם החמאה על האספרגוס
  10. יוצקים את 2 כפות השמן הנותרות לסיר ומחממים על להבה גבוהה
  11. כשהשמן חם, מוסיפים את הצלפים ומטגנים אותם 1-2 דקות תוך כדי ערבוב מתמיד עד שהם נפתחים ונעשים פריכים
  12. בעזרת כף מחוררת מוציאים את הצלפים מהשמן ומפזרים אותם מעל האספרגוס
  13. מוסיפים שמיר
  14. מערבבים בעדינות בעזרת מלקחיים או שתי כפות כדי שהכול יתערבב
  15. מעבירים לצלחת גדולה ומגישים חם
טונה ואספרגוס מתובל (צילום ממקור לא ידוע שימוש לפי סעיף 27א' לחוק זכויות יוצרים תשס"ח 2007)

מתכון: מאפה אספרגוס, גבינת עיזים וטרגון

מצרכים (8 מנות)

  • 120 גרם גבינת עזים, בטמפרטורת החדר
  • 1 ביצה XL, טרופה קלות, בטמפרטורת החדר
  • 1 שן שום גדולה כתושה
  • 1 כף עלי טרגון טריים קצוצים בתוספת להגשה
  • ½ כף גרידת לימון מגורדת דק
  • ½ כפית מלח ים משובח, ועוד לזילוף
  • קורט אגוז אגוז מוסקט טרי מגורד
  • 250 גרם שמנת מתוקה, בטמפרטורת החדר
  • קמח למשטח העבודה
  • 400 גרם בצק עלים בטמפרטורת החדר
  • 250 גרם אספרגוס דק, שהקצוות העציים שלו קוצצו
  • שמן זית
  • 2 כפות פרמז'ן מגורד
  • פלפל שחור טחון טרי
  • פפריקה
  • ½ כוס פרמז'ן, מגורד עם קולפן ירקות

אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל- 220 מעלות
  2. בקערה בינונית השתמשו במזלג או בכף עץ כדי למעוך יחד את גבינת העיזים, ביצה, שום, טרגון, גרידת הלימון, מלח ואגוז המוסקט עד לקבלת תערובת אחידה
  3. מוסיפים את השמנת מתוקה ומערבבים הכל עד לקבלת תערובת אחידה
  4.  על משטח מקומח קלות, מרדדים בצק עלים למלבן בגודל 28X33 ס"מ 3 מ"מ
  5. מעבירים את הבצק לתבנית מרופדת בנייר אפיה
  6. בעזרת סכין סמנו שוליים ברוחב 1 ס"מ סביב שולי בצק העלים
  7. מורחים את תערובת השמנת וגבינה באופן שווה בתוך הגבולות שסימננו
  8. מפזרים את גבעולי האספרגוס מעל בסדר אסטטי
  9. מברישים את האספרגוס בשמן זית
  10. מפזרים מעט מלח ואת הפרמז'ן המגורד על האספרגוס
  11. אופים 25-30 דקות עד שהמאפה מקבל גוון זהוב
  12. תנו למאפה להתקרר במשך 15 דקות לפחות או עד 4 שעות לפני ההגשה
  13. פזרו מעל פלפל שחור, פפריקה, עלי טרגון וסלסולי הפרמז'ן
  14. לסיום הזליפו מעט שמן זית לסיום

מתכון: פסטה אספרגוס מוקרמת

מצרכים (4 מנות)

אופן הכנה

  1. חותכים את האצות עם מספריים או סכין חד לרצועות דקות. מניחים בצד להגשה
  2. בסיר גדול, שלבו יריעת אצות אחת עם 8 כוסות מי ברז קרים
  3. הביאו את המים לרתיחה ותבלו במלח
  4. הכניסו פנימה את הפסטה ובשל חצי מהזמן שרשום על האריזה
  5. שמרו כוס אחת ממי הפסטה
  6. מסננים את הפסטה ואז מוסיפים אותה חזרה לסיר ללא האצות שהתבשלו
  7. מוסיפים לפסטה בסיר את ריבוע האצות השני, שמנת מתוקה, בצל אדום, שום, פלפל שחור וכוס מי פסטה שמורים
  8. מביאים לרתיחה על להבה גבוהה ואז מורידים מיד את גובה הלהבה לבישול עדין
  9. תוך כדי ערבוב מדי פעם, מבשלים את הפסטה 4-5 דקות עד שהקרם מסמיך משמעותית, ומצפה דק את הפסטה
  10. כבו את הלהבה
  11. מוסיפים את החומץ והאספרגוס, ומערבבים דקה לאיחוד
  12. הערה: החום שנשאר מהפסטה יבשל את האספרגוס בעדינות עד שיהיה פריך
  13. מערבבים את שמן השומשום ומתבלים בעוד פלפל שחור, אם רוצים

הגשה

חלקו את הפסטה בין מנות הגשה, זרקו עוד רצועות אצות מעל ועל הכל מלח ים גס

מגישים מיד, לפני שהאצות מתחממים והופכים ספוגיים

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *