סיפורו של מתכון: ספרינג רולס Spring Rolls

ספרינג רולס Spring Rolls chūn juǎn 春卷 כשמם כן הם – מאכל אביבי ||| איך הכל התחיל בימי שושלת טאנג הסינית והיום תוכלו לאכול בכל רחבי תבל ||| מה ההבדל בין ספרינג רול לאגרול ||| מתכון לספרינגרול בשרי או צמחוני לבחירתכם ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

Fresh vegetable noodle spring roll, diet food, clean food, salad

גלילי אביב

גלילי הבצק הממולאים, הם הגרסה הסינית המוכרת מיותר ונפוצה בכל רחבי תבל. המקור הוא מדרום סין וייטנאם והסביבה ובימינו הם ידועים בכל העולם כמילוי עטוף בבצק כלשהו, ​​ישנם מספר מתכוני ספרינג רול הזמינים ברחבי דרום מזרח אסיה ומחוצה לה. כידוע, בכל תרבות יש סוג של אוכל שבו בשר או פירות ים וירקות עטופים בסוג של בצק. למה? פשוט כי זה מזון נוח לשאת לשדות, גם החיילים, ציידים או דייגים יכלו לצאת לדרך עם סוג אוכל כזה ובכל תרבות התפתח מאכל קצת שונה בין אם זה בוריטו Burrito, אמפנדה Empanada, סמוסה או סמבוסק ועוד.

איך הכל התחיל

מקורם של הספרינג רולס – גלילי האביב, כנראה בסין של שושלת טאנג במאות 7-10. בתחילה, ספרינג רולס היו חטיפים עונתיים המורכבים מדפי אורז שמולאו בירקות אביב ובהמשך נוספו ירקות מתובלים כמו בצק, שום ועוד. הם זכו להערכה רבה לאחר שלאורך כל חודשי החורף השתמרו הירקות. ואכן, שמם בא מהמסורת הסינית להגיש אותם מיד לאחר ראש השנה הסיני, שהוא גם החודש הראשון של האביב של שנת הירח. מנות סיניות, כרגיל הן שילוב הרמוני של חמשת הטעמים, מציעות לעתים קרובות משמעות סמלית עמוקה. ספרינג רולס אינם יוצאי דופן, שכן צורתם הגלילית המוזהבת מייצגת מטילי זהב, המסמלים עושר ושגשוג לשנה החדשה. בתקופת שושלת סונג, אותה מנה הוגשה בארמון הקיסרי בגרסאות משוכללות עוד יותר.

סוגים שונים של ספרינג רולס

בסין, ספרינג רולס ניתן לטגן, או לאפות. הגרסה המטוגנת לרוב מלאה בירקות, כמו כרוב וגזר, ויכולה לכלול גם בשר חזיר או עוף. הגרסה המטוגנת יכולה להיות גם מלוחה או מתוקה.

ספרינג רולס שזמינות בטייוואן, סינגפור, מלזיה ותאילנד הן גלילי בצק נקראים פופיאה Popiah. בטייוואן, משתמשים בבוטנים טחונים כתוספת למלית של הגלילם המטוגנים. בווייטנאם, הגרסה הפופולרית ביותר היא גרסה לא מטוגנת בשם גוי קוון Goi cuon או ספרינג רולס וייטנאמי שמוצע לרוב בגרסה צמחונית, אך פופולריות גם עם בשר חזיר מבושל, שרימפס או עוף. במסעדות ויאטנמיות בארצות הברית, מוצעים באן טנג  Bánh trángעטופים בדפי אורז שעוטפים מלית של עשבי תיבול כמו כוסברה ובזיליקום המעניקים להם ארומה מאוד ייחודית. לרוב הם מוגשים בטמפרטורת החדר וטבולים ב-nuoc mam (רוטב דגים) או ברוטב hoisin.

למרות שהם לא כל כך פופולריים, אתה יכול למצוא ספרינג רולס בדרום קוריאה שנקראים צ'ונגוון 춘권 וביפן נקראים והרומאקי 春巻き

מתכון אחר של ספרינג רול שהוא די פופולרי בדרום מזרח אסיה הוא לומפיה Lumpia, שתוכלו למצוא באינדונזיה ובפיליפינים, והוא מורכב ממילוי של כרוב, גזר, נצרי במבוק, שעועית ירוקה וכרישה, ולפעמים עוף, שרימפס, בשר חזיר או בקר, שעטופים בבצק קרפ דק. הלומפיה גדול יותר מספרינג רול טיפוסי, ולכן מוגש לרוב חתוך מראש, כשהוא מטוגן או אפוי.

 
- פרסומת -

 

ספרינג רולס Vs. אגרול

זו כנראה השאלה השנויה ביותר במחלוקת במטבח הסיני המודרני. ולכל אחד יש תשובה קצת אחרת לזה, כי ספרינג רול עצמן כולל גרסאות רבות ושונות.

  1. אגרולים הם באמת גרסה מערבית של ספרינג רולס, שהפכו פופולריים בארצות הברית על ידי מהגרים סינים. אגרולים כוללים כמעט תמיד בשר וירקות, ואילו ספרינג רולס ממולאים בדרך כלל רק בירקות ולפעמים בבשר
  2. אגרולים קיימים רק בגרסאות מטוגנים בשמן עמוק, בעוד שאפשר לטגן ספרינג רולס או לא לטגן ולאפות אותם או לאכול טרי
  3. גלילי אגרולים מיוצרים תמיד עם עטיפות קמח חיטה, כאשר ספרינג-רולס מיוצרות עם עטיפות קמח חיטה (בדרך כלל בצפון סין) או עטיפות מקמח אורז (בדרך כלל בדרום סין ובדרום מזרח אסיה)
  4. גלילי אגרולים נוטים להיות גדולים יותר ועם קרום עבה יותר, כאשר גלילי האביב הם בדרך כלל קטנים יותר עם קרום דק יותר
  5. אגרולים מקבלים את שמם מהעובדה שהבצק שלהם הכיל בתחילה ביצים. כיום, רוב עטיפות האגרול אינן כוללות ביצים
  6. ספרינג רולס או אגרולים הם בדרך כלל הטובים ביותר כשהם נטבלים ברוטב. מספר רטבים מסורתיים כוללים רוטב סויה כמרכיב העיקרי, או רוטב צ'ילי, או חמוץ מתוק
אגרולס ברוטב (צילום דני בר)

מצרכים

למרינדת המילוי

לתוספת למילוי

למעטפת

לרוטב

  • 2 כפיות סוכר, מדולל ב-2 כפיות מים חמים
  • 1 כף רוטב סויה

אופן עכנה

  1. מערבבים את העוף או טופו עם מצרכי המרינדה ומניחים בצד למשך כ- 30 דקות
  2. מאדים את העוף או טופו על להבה גבוהה ב-2 כפות שמן
  3. מוסיפים את השום, פטריות שיטאקי וגזר
  4. מטגנים תוך ערבוב במשך כדקה
  5. מוסיפים את נצרי הבמבוק, כרוב וחומץ בן יין וממשיכים בטיגון תוך ערבוב במשך דקה
  6. מנמיכים את הלהבה
  7. מערבבים פנימה את שמן השומשום, רוטב הסויה, מלח, פלפל לבן וסוכר
  8. מבשלים 3-5 דקות ומערבבים פנימה את הקורנפלור המדולל כדי להסמיך את המילוי
  9. מניחים למילוי להתקרר כמה דקות בווק או במחבת, ולאחר מכן מכניסים למקרר להתקררות נוספת, לפחות 30 דקות. הצינון יעזור למיצוק המילוי ויקל על העיטוף
  10. הניחו דף אורז על השיש כך שאחת הפינות פונה אליכם
  11. הניחו כ- 2 כפות מהתערובת מילוי, כ- 5 ס"מ מהפינה הקרובה אליכם
  12. גלגלו את הדף פעם אחת
  13. מקפלים את שני הצדדים לכיוון המרכז
  14. ממשיכים לגלגל אותו לצורת גליל
  15. בעזרת האצבע, מברישים מעט ממי הקורנפלור על פינת העטיפה הרחוקה ממך על מנת לאטום את הספרינג רול
  16. חוזרים על הפעולה להכנת כ- 20 ספרינג רולס ומניחים כל אחת מהן על מגש
  17. ממלאים סיר קטן בשמן ומחממים את השמן על להבה בינונית עד 180 מעלות
  18. מוסיפים בעדינות את גלילי האביב, בזה אחר זה (3-4 בסיר), ומטגנים עד להזהבה
  19. מעבירים אותם לצלחת מרופדת בנייר סופג
  20. בקערה קטנה מדללים סוכר במים חמים, ומוסיפים רוטב סויה

אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון

כתיבת תגובה