מתכון צמחוני קליל ואביבי מטוגנות, ברוטב לימוני חמצמץ ומרענן ||| שווה להגיש לארוחה קלה לצד אורז לבן וסלט ירקות ||| דרך מרעננת ליהנות מהירק הכל כך בריא ומרענן – כרובית ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים
ללביבות
- 1 ראש כרובית מחולק לפרחים
- 1 כפית כורכום
- 1 חבילת כוסברה (גַּד או כֻּסְבָּר) טרייה קצוצה
- 1 בצל יבש מגורד וסחוט
- 4 שיני שום כתושות
- 3 ביצים L
- 4 כפות פירורי לחם או קמח מצה
- 1 כפית כוסברה (גַּד או כֻּסְבָּר) יבשה
- 1 כפית פִּלְפֵּל שחור גרוס
- 1 פִּלְפֵּל צ'ילי גרוס (לא חובה)
- מלח
לטיגון
- מעט שמן
לרוטב
- צרור גבעולי סלרי ללא העלים חתוכים לאורך 5 ס"מ לערך
- 5 שיני שום כתושות
- 1 פִּלְפֵּל ירוק מתוק חתוך לרצועות
- 1 פִּלְפֵּל חריף חתוך לטבעות (רק לאוהבי החריף)
- ⅓ כוס שמן זית
- 1 לימון – המיץ בלבד
- 6 פרוסות לימון כבוש
- 2 כוסות מים רותחים
- ½ כפית כורכום
- פִּלְפֵּל שחור גרוס
- מלח
שלבי הכנה
- בסיר עם מים מלח וכורכום חולטים את פרחי הכרובית ומביאים לרתיחה.
- מכבים את הלהבה ומניחים להתקרר
- מסננים ומעבירים לקערה גדולה ובעזרת כף או מזלג חותכים לפיסות גסות
- מוסיפים לקערה את שאר המצרכים ומערבבים היטב. טיפ: אם הבלילה דלילה מידי אפשר להוסיף מעט פרורי לחם או קמח מצה
- מניחים בצד 15 דקות ונותנים לכרובית לספוג ולהתגבש
- מחממים מחבת עם שמן ומטגנים מכל הצדדים. יש להפוך בזהירות עד לקבלת צבע זהוב יפה
- מעבירים לצלחת מרופדת בנייר מגבת
- הכנת הרוטב: בסיר שטוח מחממים מעט שמן. מוסיפים את גבעולי הסלרי ורצועות הפלפל הירוק ומטגנים על להבה בינונית
- מוסיפים את השום ומטגנים כדקה
- מוסיפים את הלימון הכבוש ומטגנים עוד כשתי דקות יחד
- מוסיפים את המים והתבלינים ומביאים לרתיחה
- מנמיכים את הלהבה ומבשלים עוד כ- 20 דקות
- מסדרים את פרחי הכרוב המטוגנים ברוטב אחת ליד השני
- מנענעים קלות את הסיר כדי שהרוטב יעטוף את הלביבות יפה וברכות ומבשלים על להבה נמוכה עוד 20 דקות.
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite
רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…