חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: לביבות פרחי כרובית

מתכון צמחוני קליל ואביבי מטוגנות, ברוטב לימוני חמצמץ ומרענן ||| שווה להגיש לארוחה קלה לצד אורז לבן וסלט ירקות ||| דרך מרעננת ליהנות מהירק הכל כך בריא ומרענן – כרובית ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

פרחי כרובית עם ציפוי (צילום דני בר)

מצרכים

ללביבות

לטיגון

לרוטב

שלבי הכנה

  1. בסיר עם מים מלח וכורכום חולטים את פרחי הכרובית ומביאים לרתיחה.
  2. מכבים את הלהבה ומניחים להתקרר
  3. מסננים ומעבירים לקערה גדולה ובעזרת כף או מזלג חותכים לפיסות גסות
  4. מוסיפים לקערה את שאר המצרכים ומערבבים היטב. טיפ: אם הבלילה דלילה מידי אפשר להוסיף מעט פרורי לחם או קמח מצה
  5. מניחים בצד 15 דקות ונותנים לכרובית לספוג ולהתגבש
  6. מחממים מחבת עם שמן ומטגנים מכל הצדדים. יש להפוך בזהירות עד לקבלת צבע זהוב יפה
  7. מעבירים לצלחת מרופדת בנייר מגבת
  8. הכנת הרוטב: בסיר שטוח מחממים מעט שמן. מוסיפים את גבעולי הסלרי ורצועות הפלפל הירוק ומטגנים על להבה בינונית
  9. מוסיפים את השום ומטגנים כדקה
  10. מוסיפים את הלימון הכבוש ומטגנים עוד כשתי דקות יחד
  11. מוסיפים את המים והתבלינים ומביאים לרתיחה
  12. מנמיכים את הלהבה ומבשלים עוד כ- 20 דקות
  13. מסדרים את פרחי הכרוב המטוגנים ברוטב אחת ליד השני
  14. מנענעים קלות את הסיר כדי שהרוטב יעטוף את הלביבות יפה וברכות ומבשלים על להבה נמוכה עוד 20 דקות.

אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite

רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…

עלו החודש

חמש תרופות סבתא לחורף

החורף מביא לעיתים קרובות הצטננויות, שפעת ותחושת קור כללית, ותרופות סבתא הן פתרון נפלא לחימום הגוף ולחיזוק המערכת החיסונית באופן

לקריאה...

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *