חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: קינוח לילות ביירות ليالي بيروت

קינוח לבנוני שבעבר היה נהוג לאכול רק בסיום צום הרמדאן וכיום אוכלים אותו בתור קינוח בכל מסעדה או ארוחה שגרתית ||| לקינוח יש שלל שמות וכינויים החל מלילות ביירות – ליאלי ביירות אבל גם עאמר, ליאלי לובנאן כלומר לילות לבנוןLayali Lubnan  ليالي لبنان ועוד ||| קינוח זה עשוי שלוש שכבות: בסיס של סולת, קרם וכיסוי של פיסטוקים בסירופ מתוק ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

לילות ביירות או לילות לבנון (צילום ממקור לא ידוע ושימוש לפי סעיף 27א' לחוק זכויות יוצרים תשס"ח 2007)

מצרכים (תבנית 22X33 ס"מ)

לסולת

לקצפת

  • 750 מ"ל שמנת להקצפה 38% שומן
  • 750 מ"ל חלב
  • 240 גרם אינסטנט פודינג וניל

לסירופ

לפיזור

  • 100 גרם פיסטוק קלוי, טחון

שלבי הכנה

  1. שכבת הסולת: שמים בסיר את מצרכי הסולת ומביאים לרתיחה על להבה נמוכה תוך כדי ערבוב, עד שרואים בעבוע
  2. יוצקים את הסולת לתבנית (עדיף זכוכית) ומיישרים
  3. מכסים את התבנית בניילון נצמד ומאחסנים במקרר שעתיים לפחות
  4. הכנת שכבת הקצפת: בקערת מערבל מקציפים את השמנת, חלב ואינסטנט פודינג לקבלת קרם יציב
  5. יוצקים את הקצפת על שכבת הסולת הקרה
  6. מיישרים את הקצפת ומכסים בניילון נצמד
  7. מאחסנים 5-6 שעות לפחות (מומלץ לילה, עד 12 שעות)
  8. הכנת הסירופ: שמים בסיר את הסוכר, מים וסוכר וניל, ומביאים לרתיחה
  9. מבשלים עוד כ- 20 דקות. מסירים מהכיריים ומצננים לטמפרטורת החדר
  10. הרכבת המנה והגשה: חותכים את עוגת הסולת לריבועים
  11. מפזרים על כל פרוסה מעט פיסטוק ויוצקים מעט סירופ מעל
  12. . מגישים מיד

טיפים:

אפשר לשמור את הקינוח עד 4 ימים כאשר שומרים את הבסיס ואת הסירופ בנפרד. לפני הגשה כעבור יום או יומיים, מפזרים שבבי פיסטוק ויוצקים סירופ לפני ההגשה.

הכמויות במתכון מתאימות לתבנית גדולה. אפשר להכין חצי מהכמות בתבנית מלבנית סטנדרטית או שליש מהכמות בתבנית אינגליש קייק

אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון بالصحه والعافيه

רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *