חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: מרק כרובית וגריסים

מרק כרובית ושאר ירקות שיכול להיות לימי חג, חורף או סתם מזון מנחם ||| מתכון שתאהבו לכל הזדמנות כי הוא מכיל שלל ירקות בריאים וטעימים ||| מרק שמתאים לצמחונים, טבעונים וקרניבורים שאוהבים אוכל טעים ובריא ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

מרק כרובית וגריסים (צילום ממקור לא ידוע ושימוש לפי סעיף 27א' וסעיף 50א' לחוק זכויות יוצרים תשס"ח 2007)

מצרכים (6-8 מנות)

  • 1בצל קצוץ
  •  3גבעולי סלרי חתוכים לפרוסות בעובי 1 ס"מ
  •  2גזר חתוכים לפרוסות או לקוביות
  •  4שיני שום כתושות
  •  ½כרובית בינונית מפוצלת לפרחים קטנים ואת הגבעולים יש לקצוץ דק
  • 1 תפוח אדמה בינוני חתוך לקוביות קטנות
  • 3 כפות שמן זית
  • ¾ כוס גריסי פנינה
  • מלח
  • פִּלְפֵּל לפי הטעם
  •  ½כפית כַּמּוֹן
  •  6כוסות ציר ירקות (או מים רתוחים עם 2 כפות אבקת מרק)

להגשה

אופן הכנה

  1. מחממים שמן בסיר רחב וגבוה
  2. מוסיפים את הבצל הקצוץ, סלרי, גזר ושום בוחשים ומאדים 1-2 דקות
  3. מוסיפים את הכרובית (פרחים וגבעולים) ואת תפוח האדמה ומאדים למשך 2 דקות
  4. מוסיפים את גריסי הפנינה, מלח, פלפל, כמון וציר ירקות (או מים ואבקת מרק)
  5. מערבבים ומוסיפים מים (או מרק) כך שהנוזלים יגיעו עד ¾ גובה דופן הסיר
  6. מערבבים, מכסים ומביאים לרתיחה
  7. מנמיכים את הלהבה ומבשלים 1.5 – 2 שעות
  8. הערה: מוסיפים מים לפי מידת הסמיכות הרצויה
  9. סוגרים את הלהבה ועם בְּלֶנְדֶּר יד טוחנים למידת הרסק / סמיכות שאוהבים

הגשה

מעטרים בפטרוזיליה קצוצה או שמיר ומגישים חם

אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *