מרק כרובית ושאר ירקות שיכול להיות לימי חג, חורף או סתם מזון מנחם ||| מתכון שתאהבו לכל הזדמנות כי הוא מכיל שלל ירקות בריאים וטעימים ||| מרק שמתאים לצמחונים, טבעונים וקרניבורים שאוהבים אוכל טעים ובריא ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (6-8 מנות)
- 1בצל קצוץ
- 3גבעולי סלרי חתוכים לפרוסות בעובי 1 ס"מ
- 2גזר חתוכים לפרוסות או לקוביות
- 4שיני שום כתושות
- ½כרובית בינונית מפוצלת לפרחים קטנים ואת הגבעולים יש לקצוץ דק
- 1 תפוח אדמה בינוני חתוך לקוביות קטנות
- 3 כפות שמן זית
- ¾ כוס גריסי פנינה
- מלח
- פִּלְפֵּל לפי הטעם
- ½כפית כַּמּוֹן
- 6כוסות ציר ירקות (או מים רתוחים עם 2 כפות אבקת מרק)
להגשה
- ½ כוס פֶּטְרוֹזִילְיָה קצוצה או שמיר
אופן הכנה
- מחממים שמן בסיר רחב וגבוה
- מוסיפים את הבצל הקצוץ, סלרי, גזר ושום בוחשים ומאדים 1-2 דקות
- מוסיפים את הכרובית (פרחים וגבעולים) ואת תפוח האדמה ומאדים למשך 2 דקות
- מוסיפים את גריסי הפנינה, מלח, פלפל, כמון וציר ירקות (או מים ואבקת מרק)
- מערבבים ומוסיפים מים (או מרק) כך שהנוזלים יגיעו עד ¾ גובה דופן הסיר
- מערבבים, מכסים ומביאים לרתיחה
- מנמיכים את הלהבה ומבשלים 1.5 – 2 שעות
- הערה: מוסיפים מים לפי מידת הסמיכות הרצויה
- סוגרים את הלהבה ועם בְּלֶנְדֶּר יד טוחנים למידת הרסק / סמיכות שאוהבים
הגשה
מעטרים בפטרוזיליה קצוצה או שמיר ומגישים חם
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite